| Lúthien | 119741 |
|
|
16.1.2024 12:22:01
Ne každé krmivo/granule, co má v názvu "prémiové", opravdu prémiové je.
Takže číst složení - pokud je uvedeno na prvním místě něco jiného než maso / ne moučka! / - nebrat ! Brit tedy zrovna prémiové není, nevím, jakou přesně řadu od nich máš. Prodávají je v každém obr zverimexu, což ale značí spíše nekvalitu. Za mě tedy hledat vysoký obsah proteinu - také je uvedeno na obalu - TOP jsou ACANA, Essential taky dobrý, jsou sice dražší, ale zkrmíš jich zase nepoměrně míň, než těch nekvalitních, kdy má pes vlastně furt hlad a velký odpad. Spíš se přihlas na FB do nějaké dobrmaní skupinky, ať ti poradí i vzhledem k plemeni, já mám třeba psa, u kterého hlídám výšku proteinu kvůli močovým kamenům. Nevím, na co trpí dobrmani, ale vzhledem k věku už by asi fenečka potřebovala i dobré doplńky - na klouby, protože je to větší plemeno. A granule brát pro seniory ! Mají jinak nastavené výživové hodnoty - to je taky důležité. |
| neznámá | 91073 |
|
16.1.2024 12:16:55
HLedej holistické granule, třeba Essential, ale jsou to celkem pálky.
Já krmím Calibrou, což je něco jako Brit, ale mám to jak přílohu, dokrmuji masem a přidávám lososový olej. Ještě mě napadá, že Brit má několik řad krmení, ta nejlevnější je logicky nejhorší, tak možná zkusit vyšší řadu. |
| Cimbur | 64764 |
|
|
16.1.2024 11:44:50
Navzdory věku (11) trpí naše dobrmanka spíš podvýživou, má nulovou zásobu podkožního tuku a nekvalitní srst. Přitom je spíš živější, ráda se hodně pohybuje, je rychlá. Teď v zimě nosí trvale bundu a spí v domě. A v tom je háček. Nevydrží bez venčení ani 6h přes noc a vůbec během naší cca 10h nepřítomnosti přes den. Dostává prémiové granule Brit, ale obsahují asi dost vlákniny a málo tuků a bílkovin. Psička vytvoří 3 kila hovínek, které zanechá v koupelně a je furt jak lunt. Potřebuji něco, co by přes ní nešlo jak přes průtokáč a zanechalo v těle taky nějakou energii a živiny. V široké nabídce zoo shopů se ztrácím.
Domnívám se, že nepotřebuje granule pro seniory, potřebuje zvýšený příjem bílkovin a energie při nižším obsahu vlákniny a balastních látek. Víte o něčem? |
| Romulka Sněhulka | 157290 |
|
|
18.10.2023 10:22:05
Máme doma štěně retrívra, kterému budou 2 měsíce a je to pěkná divoška. Akorát venku je klidnější, protože se bojí. Jsem z ní trochu zoufalá. Vždy se těším, když usne. Nevím, zda to zvládnu.
|
| breburda71 | 89004 |
|
|
29.8.2023 22:54:17
U naseho psa to bohuzel byl priznak mozkoveho nadoru, zemrel 4 mesice po prvnim zachvatu...
|
| kachna_ | 144932 |
|
29.8.2023 22:33:42
Chce to pořádné vyšetření, Mája měla epi záchvaty způsobené kolísáním cukru a štítnou žlázou. Bylo to tedy taky v důsledku nějakého nádorového onemocnění.
Pravou epilepsii měl pes extchyně. Mája se pak chodila projít - rozchodit to. Prostě se muselo počítat s tím, že se při záchvatu počůrá a pozvrací. Ukončila jsem to, jakmile jednou začala při záchvatu kňučet. Když se povedlo vychytat léky, získali jsme pár dobrých měsíců. |
| Anadar | 27930 |
|
|
29.8.2023 20:49:02
Nech ho pořádně prohlédnout. Kamarádky pejsek měl epi zachvat a byl to bohužel příznak mozkového tumoru. Byl to mladý buldoček, prý na to kratkolebá plemena trpí. Držím palce
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
29.8.2023 19:21:23
Kamarádka na to psovi dává cbd kapky. Poradil jim to veterinář.
|
| K_at | 121378 |
|
29.8.2023 18:44:11
No, někdy věk a fyzická zátěž třeba - vedro, dlouhá vycházka.
Někdy zdánlivě bez příčiny. Alternativně bych asi nelecila. Je to hrozná zátěž pro srdce. A pokud jsou časté, tak je to enormně vyčerpávající. |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
29.8.2023 17:58:33
náš pes měl pravděpodobně epileptický záchvat, veterinář to podle popisu tak odhadoval, bral krev na vyloučení otravy, protože prý se to poprvé stává už u mladých psů a ta naše měla snad 8 let,
během možná půl roku měla párkrát nějaký třes, pak dvakrát regulérní záchvat něčeho Od té doby už nikdy, je jí 13 a půl fakt nevím, co to tenkrát bylo, ale jsem ráda, že to přešlo |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.