| Stará husa | 154854 |
|
17.1.2024 12:47:50
Dcera dávala té předchozí fence syrové maso, ale když jsme jeli na dovolenou, tak brala konzervy. A pak už jednou u těch konzerv zůstala. I to syrové maso, i konzervy vždy doplňovala granulemi. Předchozí fenka byla celkem vybíravá v jídle, některé konzervy taky nežrala, třeba játra nebo ryby, kuřecí maso měla ráda syrové, v konzervě moc ne. Tahle nová fenečka sežere všecko, jídlo miluje.
|
| neznámá | 91073 |
|
17.1.2024 12:43:03
Já mám zafixované, že kočkám se maso nevaří kvůli taurinu, který si umí přirozeně vyrobit málo a je pro ně životně důležitý.
Už někde dříve jsem četla informaci, že když se před mnoha lety začaly vyrábět granule pro kočky, kočky na nich neporospívaly a dříve umíraly, zjistilo se, že jim chyběl taurin. Taurin je obsažený v syrovém mase, jeho obsah se sníží drobným nasekáním masa a uplně zmizí při vaření. I toto je jeden z důvodů proč se BARFuje syrovým masem. Psi nepotřebují taurin tolik jak kočky, umí si ho vyrobit více, ale i tak je pro ně ve stravě důležitý, už ho obsahují všechny granule, ale pokud pes granule odmítá a je jen na vařeném, zkracuje si život. |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
17.1.2024 12:27:13
Sekám vařené kuřecí kosti sekyrkou slepicím a tu dlouhou stehenní jsem z tohoto procesu vyřadila. Jsou z ní štepiny ostřejší než ta sekyrka, párkrát mi to prosvištělo kolem oka a když si představím, že by to někdo snědl, tak se nedivím, že mu to může ledacos propíchnout.
Drobné kosti z kuřete taky dávám kočce i psovi - syrové i vařené, krk, páteř, žebírka, pánev - to je v pohodě. Ty rozkoušu a snim i já. Velké kosti malému psovi jsme dávala jen tak okousat a pohrát, pak jsem odebrala a vyhodila. |
| Len | 108740 |
|
|
17.1.2024 12:22:04
Sedmi, jo, u nas se v mem detstvi psovi taky varilo. Nasi obcas dostanou varene prave jako nejaky nas prebytek, ale jinak syrove.
|
| Dooly. | 12201 |
|
|
17.1.2024 12:20:42
tak ale to je specialita kurecich kosti, ze se trepi a proto se psum nesmi davat
|
| Len | 108740 |
|
|
17.1.2024 12:18:33
Jerry, no, varena je problem. Syrova ne, nase sedmikilova mopsice zere cele kure (ne najednou
) v pohode a to na pohled ani nema zadne poradne zuby![]() |
|
|
17.1.2024 12:14:23
Já vařím, protože mi to déle vydrží v lednici - krmím to tak pět dní. To by mi syrové už zasmrádlo. Vařené mi zasmradí jen jednou za tři týdny při vaření. Navíc mi přijde praktičtější válet někde vařené než syrové. Kočce syrové sem tam dávám, ale ta si syrové opatří sama. Psovi dám taky odkrojky. Nebo dojídá po kočce.
Ke krmení používám i takové ty "salámy" s mletým (nesyrové). Doplňkově. Čivavu bych krmila co nejjednodušeji - ta je velká jako kočka. |
|
|
17.1.2024 12:03:54
O krmení syrovým masem dříve panovaly různé mýty - např.,že zvyšuje agresivitu psa, obava před parazity a tak.
Dnes je v módě Barfovat a je fakt, že některé ty Barfmisky bych s chutí sežrala sama. Někteří psi (dokonce i kočky) syrové nepapají. Mý psi a kočky papají úplně všechno - syrové, vařené, konzervy, granule, ale dělám si to tak jak jsem zvyklá a jak mi to(a mým zvířatům) vyhovuje. Což dělá asi každý chovatel či majitel. Takže já osobně vařím a taky ujídám - třeba taková vařená ledvinka, slezinka, srdíčko, jazýček, k tomu kousek plicní chrupavky - delikatesa. Způsob krmení si musí vyzkoušet jak pes, tak majitel, a každý si vybrat to své. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
17.1.2024 11:57:13
proč se vlastně maso pro psy vaří? nebylo by jim to syrové přirozenější?
(ptám se vážně, nikdy jsem žádného psa neměla ) |
| babi_ | 48341 |
|
|
17.1.2024 11:55:39
Sedmi, " napred netusila, ze se psovi smi davat syrove" - jako že si třeba vlci vaří či pečou ovci na ohni?
|
Den českých řemeselLitoměřice
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.