Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| erika,2 děti | 94827 |
|
|
3.9.2013 16:26:42
Ano, synovi taky na pětileté prohlídce zjistili, že asi špatně vidí, nepřečetl víc jak tři řádky, nevědělo se, jestli je to tím, že špatně spolupracuje nebo fakt nevidí. Já jsem v koutku duše ale měla podezření, přeci jen, já i manžel máme brýle. No tak jsme šli na oční a naměřili mu dost dioptrií. Dostal brýle, později i okluzor a za dva roky nošení se mu to už na každém oku o 1 dioptrii zlepšilo. Jinak u syna jsem trochu pozorovala nějaký to mhouření očí a tak, a takovou jako zpomalenost, prostě než se pořádně rozkoukal vždy, tak byl prostě zpomalenej, ale třeba venku lítal a jezdil na kole uplně bez zábran, tak nevím, no.
|
| Lída+4 | 138596 |
|
3.9.2013 12:50:23
Espr, dovedou to i rychlejc - mně v poslední době cylindrický dokážou udělat do dvou dnů.
|
| Lída+4 | 138596 |
|
3.9.2013 12:49:32
LoraX, oni by ty nejlevnější obroučky ale MĚLI mít, jen je z nich musíš často páčit skoro násilím...
|
| espr | 88177 |
|
|
3.9.2013 12:44:47
a ještě když už tady nakousla ta cena, tak cena čočky (skla do brýlí) se odvíjí právě od počtu dioptrií
, cca od 3 dioptrie už je to hnus a na cylindrické se musí čekat, ty nemají a musejí je objednat (cca do týdne, žádná trága - teda pokud člověk třeba brýle nerozsedne) |
| espr | 88177 |
|
|
3.9.2013 12:39:44
Ještě info o optikách......nevím jak v malých, ale ve velkých optikách mají super přístrojové vybavení (nevím jak oproti nemocnici, ale oproti běžnému očaři určitě). Je tam vždy vystudovaný a zkušený optometrista. I když máte papír od doktora, vždy Vám oči ještě pečlivě přeměří. Takže doporučuji takové ty velké "opto-řetězce", já sama chodím do Grandoptikal nebo Fokus optik. Mám taky astigmatismus a vyšetření trvá i hodinu než se doberou k optimálním hodnotám......
Jako brýlový začátečník si klidně nech celou prodejnu i s měřícími přístroji ukázat a vysvětlit a vyberte si tu nejlepší....... |
| Michaelas | 88634 |
|
|
3.9.2013 11:35:35
Nechala bych přeměřit, ale určitě bych to řešila rychle, 5 až6 let je pro roky zlomové. Neteři zjistili vadu očí až v 8-mi letech a dioptrie i brýle už jí zůstaly.
|
| Lída+2 | 28136 |
|
|
3.9.2013 10:55:13
Boriska- , měla jsem celkem silné brýle od školky 3-4roky do první třídy cca 7-8let. Pak už ne.
Když jsem si dělala autoškolu cca v 20letech se přišlo na to, že by se mi 0,25dioptrie do kina a na cedule na silnici hodilo....a tak mám na tohle zase. Manžela bratr měl brýle od mala(školka, neví přesně) do cca 13let a nyní žádné nepotřebuje. |
| Boriska- | 76544 |
|
|
3.9.2013 10:48:46
Všem děkuju
, musím pracovat. Odpoledne pak nakouknu jestli mi tu ještě někdo něco napíše. |
| Boriska- | 76544 |
|
|
3.9.2013 10:46:19
Určitě budu trvat na tom aby brýlky nosil. Děkuju za Vaši zkušenost.
|
| fillantropus | 129550 |
|
3.9.2013 10:45:22
Ano my byli celkem na třech pracovištích.
Nejvíce věřím Klinice očních vad v Motole. A ano, ani my jsme si ničeho nevšimli,- dokonce lékaři na nic nepřišli. Oční vada se rozjela náhle po nemoci z ničeho nic. A docela velká. Takže to může být. Dítě lezlo po horách, jezdilo na kole, na bruslích a nádherně malovalo. Ale sklon hlavy měla divný, to je pravda a pořád něco rozbíjela o roh stolu (ale přičítali jsme to nepozornosti, je trošku divočejší) a lup ho, už druhým rokem silné brýle a okluzor. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.