Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Boriska- | 76544 |
|
|
3.9.2013 9:53:43
Zdravím,
mám třetího klučíka 5 let a na preventivce se jim nezdál zrak. Tak jsme došli na oční do okresní nemocnice a tam mu naměřili 4,75 dioptrií po rozkapání 7,5 na obou očích ![]() .Je možný abych si toho vůbec nevšimla?? Myslím si, že jsem docela pečlivá, v knížkách všechno vidí, v zoo zvířata, nemhouří oči, nenaklání hlavu. Normálně běhá a blbne jako jiný dítě. Ve školce si učitelky taky ničeho divného nevšimly, rodiče,příbuzní a to se docela stýkáme. Koukali na mě jako na zjevení, když jsem říkala, že si příští týden donese brýle. Nikdo v rodině problém se zrakem nemáme, vůbec to nechápu. ¨ Brýle máme objednané zatím s dioptriema 5,5 a za tři měsíce kontrolu. Je možný aby se to vyšetření něčím zkreslilo? Myslím, jako, že třeba se mu nechtělo zaostřovat na menší písmenka nebo obrázek a byl líný a řekl, že nevidí ![]() Setkali jste se s tím někdo? Šli by jste ještě přeměřit někam jinam? A je pravda že v těch brýlích by neviděl pokud by měl oči v pořádku?Mám strach aby si je nepoškodil nošením nesprávných. Zkouší se ještě zrak po koupi nových brýlí v optice? Omlouvám se pokud to zní zmateně, ale jsem z toho nějaká špatná. Ale malého jsem navnadila, moc se na brýle těší .ve zprávě máme +4,75 cyl. -2,25ax170 +6,5 cyl. -2,0 ax5 po rozkapání hodinovém OD+7,5 cyl -2,5ax170 OS+7,5 cyl -2,0ax5 můžete mi prosím napsat laicky co to znamená, chci to vysvětlit rodině, ale moc tomu nerozumím. ![]() ![]() Moc děkuju za Váš čas, když napíšete svou zkušenost. ![]() ![]() |
| vlad. | 38059 |
|
|
26.8.2013 21:21:40
Pokud je to, jak pises, sla bych na ocni.
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
26.8.2013 10:33:31
...a pokud už u toho dr. opravdu skončíš, tak základ (kromě akutního vyléčení) je vymámit recept na OF a mít ho do zásoby.
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
26.8.2013 10:32:01
Jestli se ti nechce/nemůžeš k dr., zkusila bych nejdřív kombinaci Evercil, zavřený oči a pytlík čaje jako obklad.
Ale dobře se podívej, jestli v oku není otevřená rána (co já vím, třeba vřed, člověk ho může mít jako bonus k zánětu rohovky – je to takovej bílošedej flíček), to by fakt chtělo k dr. Na "povzbuzení": kamarádka optička mi povídala, že z očních chorob existuje jen jediná, která nemůže skončit sleptou: chlupy ve sklivci. Jinak na všechno ostatní se prý oslepnout dá (vč. zánětu spojivek)... Na "povzbuzení" č. 2: Když to přeženeš a nepůjdeš k dr. včas, tak ti taky může pro podporu hojení rozkapat oko (aby se nenamáhalo), pročež budeš mít rozostřené vidění třeba několik dní. |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
26.8.2013 10:24:50
Ophtalmoframykoin bohužel není volně prodejný :-( bo má ATB
|
| fuksie žere rorýsy | 116184 |
|
|
26.8.2013 10:21:42
tak díky
![]() |
|
|
26.8.2013 9:05:20
no jo, tak na síluto tlačit nebudu, ale ráda bych to do odpoledne nějak zpacifikovala
myslím s tím řízením |
|
|
26.8.2013 9:04:34
a OF je volně prodejná? nebo ne?
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
26.8.2013 9:02:19
Na ocni choroby jsem expert v tom smyslu, ze chytim skoro cokoliv.
Oblibeny ophtalmoseptonex mi nezabral nikdy na nic. Na lehci problemy pouzivam Evercil, ktery je volne prodejny. V podstate cokoliv mi vyleci ophtalmoframykoin mast, coz je ATB, ktere silene zapatla oko, ale zato zabere. Nejlepe se snasi res noc, kdyz clovek spi a mast v oku je mu burt. Ocni lekari miluji ATB kapky, jenze ty mi nikdy nezabraly tak rychle jako OF. Na opuchle vicko pouzivam i treba obklad - pytlik vylouhovaneho cerneho caje (studeny). Ale pokud je oko v haji rano, moc bych toho ten den nenaridila :-( |
|
|
26.8.2013 8:02:38
včera celý den mě bolelo oko, pocit jk při ječném zrnu, tak už jsem to večer namazala mastí (oční - Kanamycin). Do rána mi to oteklo, bolí to dál a já nutně potřebuju řídit
jenže slepá na jedno oko jaksi nemůžu. Není něco, co mi zabere hned? |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.