| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ostatní oční problémy

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 3941  [Dalších 3211 >>]
Jirka
  • 
20.7.2013 22:50:00
Včera mi také spadlo něco do oka a skoro se teď divím, že jsem NEZEŠÍLEL.
Stalo se to kolem jedenácté a usnout se mi podařilo ve čtyři ráno.

Doporučuji tři věci:
- projít si diskuze na internetu a vyzkoušet všechny doporučené postupy, pokud nemáte stejně jako já po ruce oční kapky, nebo někoho, kdo by vám otočil horní víčko a smítko vyndal. (Ze zoufalství jsem i v půl třetí krájel cibuly, aby mi to slzy vyplavyly - marně). Tím myslím hodně slzet, vyplachovat vodou, mrkat, mírně prstem přes zavřené oko opsat kruh po směru hodinových ručiček (jen asi 2x, nepřehánět to)...
- během předchozích procedur si pouštět oblíbené písničky, aby jste ulevili alespoň svým nervům a trochu se uklidnili, protože co si budem nalhávat - je to nesnesitelné! Také, protože to bolí při zavřených očích, si dát na chvíli od vyprošťování přestávku a pustit si třeba krátký seriál. Odpočne si vaše oko i mysl a na chvíli zapomenete.
- nadzvedávat horní víčko. Ze všech rad mě k úspěchu dovedla ta, že se má horní víčko přetáhnout přes spodní řasy, které po několika zopakováních smítko zachytí. Přiznám se, že se mi to vpodstatě nepodařilo, protože i v běžném stavu je pro mě tahání víčka protivné, ale trochu jsem to zkoušel. Pak jsem zkusil VÍČKO NADZVEDÁVAT SMĚREM OD HLAVY - ne tedy dolů ke spodním řasám, ale směrem dopředu - od sebe. Uprostřed víčka jsem je lehce několikrát nadzvedl a ucítil jsem změnu. Smítko pořád bylo v oku, ale asi se změnila jeho poloha, a tak jsem mohl oko bez bodavé bolesti zavřít, konečně po 4,5 hodinách marných pokusů usnout, a ráno jsem po otevření očí zamrkal a ucítil vyplavení smítka ven.

U zrcadla jsem zjistil, že to byl asi chomáček vláken z ručníku. Odteď budu při vysoučení vlasů zavírat oči.

Soucítím s Vámi všemi, kdo zažíváte ta hrozná muka. Ale neztrácejte naději. Povede se to vyndat.
Lucka+Jana 8/05, Tomík 10/08 43541
5.7.2013 13:56:54
Dcera 8let má sluneční alergii, rudé bělmo, nateklá víčka. Posledním rokem se to zhoršuje, až dojdeme k alergickému zánětu spojivek. Nosí brýle, kšiltovku, bere Xyzal, kapeme do očí (střídáme Zaditten a Spersallerg), zkoušely jsme různé kapky (Opatatanol, Livostin) ale štípaly. Přemýšlím jak holce pomoci, aby mohla mezi děti ven, abychom jí nemusely držet doma před sluníčkem. Chodíme na alergo i na oční, bohužel obě doktroky nám řekly to samé- nosit brýle a vyvarovat se sluníčka. Bohužel se jí to posledním rokem zhoršuje, proto hledám jak ji pomoci. Máte někdo také tento problém? Díky
sally 3140
16.6.2013 16:18:54
šla bych k dr., řekla bych že má chycený dutiny - rýma + teče z oka = nejspíš se jí to rozlezlo dutinama = pravděpodobnost zánětu ucha.
Měla dcera, dostala atb, protože to bylo bakteriální, zánět úplně všeho.
TaJ 81121
16.6.2013 15:12:15
Taky jsme asi před týdnem byli pro kapičky. Minulý čtvrtek odpoledne měl najednou zarudlé oko, pod okem do červena a napuchlé, ráno i trochu zalepené, tak jsme ráno místo do školky radši rovnou sjeli na oční, přece jen byl pátek a nechtěla jsem to nechávat přes víkend...dostali jsme kapičky Maxitrol a už ten samý den večer to bylo o hodně lepší... Takže zvlášť jestli máte před dovolenou, tak bych nespoléhala na Ophtalmoseptonex - já ho zkoušela nejdřív taky, ale nepomohl...
Pafča 81147
16.6.2013 13:39:06
také jsem jí tam kápla Opthalmoseptonex,protože to má pod okem červené :o(. ach jo :o(, tak musíme zítra tedy k dr. pro kapičky. já si to myslela, že to tak dopadne :o((.
děkuji za postřehy všem!

Lillu+B&J 42945
16.6.2013 12:44:51
Děti to teĎ mají taky,malá teda měla týden rýmu,ta už je skoro pryč,ale probudila se taky se zalepenejma očima,starší má žlutou rýmu,jedno oko zalepený a trošku opuchlý a červený,ale včera večer jsem s ním byla ještě na pohotovosti s počínajícím zánětem ucha.Kapu Ophthalmo-Septonexem,stříkám do nosu.Ven s nima nejdu a do školky starší taky nejde,tady dost fouká a mi na oči dobrý nepřijde.
Martina, 3 synové 101865
16.6.2013 12:26:27
Na samovolné uzdravení bych nespoléhala: ani na sluníčko, ani do školky, ale k doktorovi!

Chce to léčit hned, aspoň Optalmoseptonexem. ~;((
Daem 134971
16.6.2013 12:18:46
Ma zanet spojivek a k Dr
00 130816
16.6.2013 12:10:39
a do školky bych ji teda nedávala, to už mi přijde infekční
00 130816
16.6.2013 12:09:44
to měl tuhle malej taky, i když bez rýmy....v pátek ok, v sobotu už bélej hnis v koutku a napuchávající oko, večer a v neděli jsem mu kapala opthalmoseptonex a zabralo to, nedostal v pondělí žádný atb kapky jako minule, měl k tomu teda začínající zánět ucha, ale oboje jsme chytli ze začátku, takže ok

[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 3941  [Dalších 3211 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.