| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Kouření

(?)
[<<Předchozích 1920] Názory 19211930 z 9886  [Dalších 7956 >>]
Markéta 121171
1.2.2017 15:45:55
Dojdi si před nějakou střední školu, pěkných studentek i studentů s cigárem tak uvidíš spoustu.
Markéta 121171
1.2.2017 15:44:42
Krabička stojí tak 80 nebo 90 Kč, kde by se nabralo 8 tisíc měsíčně? Já přestala kouřit před 9 lety, předtím tak 15 cigaret denně, a ty ušetřené peníze se pořád nikde neobjevily. Přestala jsem kouřit kvůli těhotenství a už se k tomu nevrátila.Manžel přestal při šílené chřipce a půl roku jsem si poprvé v životě říkala, že se s ním asi rozvedu, byl k nesnesení. Pak přibral asi 15 kg a duševně se srovnal, následně i většinu těch kil shodil.
simiki+koťátko 03/07 44774
1.2.2017 15:39:38
Fajn, tak opravdu dneska, jak budete ženský venku na ulici, všimněte si, kdo kouří. Budete sami překvapeny ;) není to útok na kuřáky, jen se fakt zkuste podívat. Žádná pěkná ženská, nebo chlap, si prostě nezapálí. Pak písněte zítra ;)
libik 142094
1.2.2017 15:08:47
Sovice, jenže v těhotenství se to dá vydržet na jiných principech, tělo funguje a reaguje jinak, mě to třeba ani nechutnalo.
libik 142094
1.2.2017 15:06:48
Já chápu, že si odvykač chce zhnusit kouření, ale nevšimla jsem si, že by kouřili jen tlustí a socky.

Navíc mi trošku vadí, že tlustí by měli být nějakou podřadnou společenskou skupinou, každý má právo vypadat jak vypadá:-)
DaVinci 49945
1.2.2017 14:53:57
Před sedmnácti lety jsem navštívila v Chomutově Dr. Findu. Párkrát mě píchnul do míst kolem ucha, zaplatila jsem 200,- Kč a od té doby jsem neměla cigaretu v puse. A hlavně, už jsem na to nikdy neměla chuť. Do té doby jsem byla cca 15 let silný kuřák, dvacka denně. Vůbec netuším, zda ještě ordinuje, ale jeli jsme tam tenkrát čtyři a tři nekouříme.
Mr. Miçkey 124689
1.2.2017 12:31:00
Ale tak mohla bys prejit na herak, toho se pak zbavis snaz nez cigaret~:-D
1kulička 119729
1.2.2017 12:17:45
Seveřanko, tak možná, až naplánujete další dítě, tak už se držet a nezačínat? Jde mi o tu motivaci - kvůli těhotenství a kojení ano, ale pak už ti to za to nestálo. A předsevzetí - malá odměna (jen jednou), už víš, že nefunguje. (A mluvíme o krabičce denně - jak někdo srovnával s čokoládou, tak v tomto množství by byla na terapii i ta čokoláda).
Neříkám, že je to ideální, ale podle toho, co píšeš, je to pro tebe možnost (asi i nejjednodušší).
ten internet nezavrhuj - pokud tvůj obvoďák nepomohl - pomůže někdo jiný (jsou semináře na odvykání, terapie, pobyty).
Nemůžeš přestat kvůli nikotinu nebo zvyku? zkus nikotinové náplati nebo i ty žvýkačky, případně nějaké šidítko - podle toho, co ti dělá největší problém.
OČKO :) 110183
1.2.2017 12:06:52
můj recept, který zafungoval na mou osobu:

zainvestovala jsem do kvalitní e cigarety. Měla jsem dva kusy a velmi dobré baterie do nich. Aby se mi nestalo, že nemůžu potáhnout, když to na mě přišlo. Mezitím jsem si ovšem sama sobě začala "vysvětlovat", že hulit je hnusný, páchne to, zdravotní problémy - u mě kašlání ... Jako největší jsem ale měla, že páchnu. Svým dětem, sobě, všem okolo. Že jim jdu dát večer dobrou noc, mají krásně vyvětráno, čisté, voňavé peřiny a jako vzpomínka na dětství vbude smrdící matka... Takto jsem se tejrala a přitom vědomě vynechávala situace - pokec na dvoře s manželem u cíga a kávy apod. Ze začátku jsem báňala ecigaretu všude i v posteli. Později jsem ji občas zapomněla třeba při cestě do obchodu - zjistila jsem, že to jde. Nakonec jsem ji zapomínala a zapomínala, až jsem ji jednoho dne nevytáhla vůbec. Trvalo to celé cca měsíců. Ale nehulím a když přijde taková "ta" situace, kdy jsem hulívala, jen koukám na kámošku, jak báňá -taky chce ale přestat - a říkám si, dokázala jsem to!
Ale netvrdím, že to pomůže každému. U mě bylo dobré, že mi hulení vždy smrdělo a strašně mi vadilo, že ztrácím čich. Manžel to bohužel "po mém" nezvládl a kouří dál. On to má ale mnohem složitější, zvládl už jednu závislost vyhrát, ale tuto prostě zatím nedává.Zvládneš to! Nic jiného si nepřipouštěj.
Gavašetka 111364
1.2.2017 11:54:43
Já myslím, že snadná rada neexistuje, pro každého to bude něco jiného, jak už tu psaly holky přede mnou. Jednak půjde o ten konkrétní postup, jednak o to, na čem stojí tvoje rozhodnutí. S tím by ti mohl pomoci nějaký psychoterapeut, srovnat si myšlenky. Píšeš, že tu jsi nová, když si vzpomenu na sebe, jak dlouho mi trvalo, než jsem objevila diskuze a taky existenci poraden tady na Rodině, tak jsem nakoukla, jestli tu není nějaká internetová "psycho-poradna" - a s velkým překvapením jsem zjistila, že tu je (asi nově, protože tam nevidím dotazy?) poradna zaměřená na odvykání kouření. Dávám odkaz, třeba by ti tam poradili:http://www.rodina.cz/poradna/koureni

Sama zkušenost s tím, jak přestat, nemám, nekouřím, ale je to hrozně zajímavé, jak někdo to zvládne snadno a jiný se s tím natrápí. Stačí to pozorovat ve vlastní rodině,jak někdo, kdo je už i dost vážně nemocný, kouří dál.
[<<Předchozích 1920] Názory 19211930 z 9886  [Dalších 7956 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.