| Marika Letní | 140743 |
|
|
26.9.2022 11:46:27
Ale houby militantní.
To nemá s militantností co dělat, že cítím ten smrad i venku na 30 metrů, že někdo za rohem kouří. Nebo z člověka v blízkém kontaktu, i když se navoní.Já pár cigaret za život vykouřila (na párty z legrace v pokročilé hodině), ale nikdy bych nechtěla kouřit běžně, být závislá. Neuměla bych přestat. A navíc za střízliva mi ten smrad prostě přišel nepřekonatelný. Militantní jsem v jednom ohledu. A to, že cigarety ničí zdraví i lidem, kteří o ně nestojí a to je zásadní důvod k zákazu kouření např. v restauracích. |
| libik | 142094 |
|
|
26.9.2022 11:44:24
Macecho a partner taky vydržel?
|
| libik | 142094 |
|
|
26.9.2022 11:41:02
Mariko, to už tu bylo milionkrát, člověk a jeho pachová stopa (jídlo, parfem, pot, nervozita, typický odér různých míst)
Nikdo není bez chuti a zápachu. Tabakismus je problém, ale u civilizovaného člověka to není problém smradu. To, že militantní nekuřák je nastaven detekovat nikotin na 2 kilometry, je problém v jeho hlavě. Léčba závislých (na čemkoliv) by měla dostat jaksi lidštější rozměr, pokud chcete nekuřáckou společnost. |
| Macecha | 135035 |
|
26.9.2022 11:35:15
Já jsem jako mladá holka pracovala v kanceláři, kde byly všechny ženské kuřačky, tak jsem brzy začala taky. Po třech letech jsem byla totálně závislá, zvládla jsem i 40 denně. Už mě to strašně štvalo, milionkrát jsem chtěla přestat ale vydržela jsem maximálně dva dny. Pomohl mně až budoucí manžel, taky kuřák.Vymyslel sázku, že oba přestaneme kouřit a pokud si někdo z nás zapálí, zaplatí tomu druhému čásku, která byla hodně vysoká, na dnešní peníze by to bylo asi 5000,-. Během měsíce jsem si zapálila asi tři, potom už nic.
Ale bylo to založené na absolutní důvěře, já se vždycky hned přiznala. Bez toho by to nemohlo fungovat. |
|
|
26.9.2022 11:35:14
libiku možná jedinou večerní cigaretu do rána vyvětráš.... ale Termix má pravdu, že kuřák to neposoudí.
Cítila jsem při hospitalizaci s dítětem, která jedna sestra je kuřačka a ta rozhodně nemohla kouřit často, to by nestíhala odbíhat. Ale je to ve vlasech, v oblečení, nepřebije to parfém, ani žvýkačka. Venku cítím na 20 metrů, že někdo kouří. |
| libik | 142094 |
|
|
26.9.2022 11:32:01
Šetřivou paní taky znám. Nebyla to žádná myslitelka, ale tak se spravedlivě nakrkla, když začala být cigára za pade, že se na to vykašlala. Nekouří od konce devadesátek.
Teď už stojí ta lábuž 3x víc. ![]() |
| libik | 142094 |
|
|
26.9.2022 11:30:04
Podle mě to ta vůně napařovaček má jakýsi záhadný exkremantální podtón
![]() |
| libik | 142094 |
|
|
26.9.2022 11:27:41
Termix, zase si nepředstavuj, že kudy chodím tudy smrdím.
![]() Já jsem měla kouření velmi ráda, ale nějak si myslím, že jsem si to užila vrchovatě, chci se, jak by se moderně řeklo, posunout. Nemyslím si, že může fungovat motivační linie "byla jsem hnusná , teď už budu lahodná", je dokázáno, že zbavit se jakékoliv závislosti dokáže pár procent obyvatel, stojím si za tím, jaká jsem (v ideálním případě byla). Nakonec ono by to nemluvně, posléze batole při těch 5-6 potkáních s babičkou ročně, také vydrželo, že. Ale je to drahé a člověk má zkoušet výzvy, asi to šetří čas, peníze i zdraví. |
|
|
26.9.2022 11:22:59
Jé tak to já znám dost lidí, co přestalo definitivně. Např. můj táta přestal ze dne na den. Můj děda ten přestal taky, ale detaily nevím, asi že byl šetřivej a došlo mu, že to jsou zbytečně vyhozené peníze. Kromě protikuřácké osvěty, která tehdy začínala. Tchán přestal po zápalu plic, prostě už nezačal. Kamrádi (pár) kouřili oba. Nejdřív přestávala ona, ale on ji svým kouřením zase svedl. Pak se dohodli, že přestanou spolu, když chtěli mít děti.
|
| Termix | 105545 |
|
|
26.9.2022 11:10:51
Nemám zkušenost, já cigarety nikdy ani neochutnala, ale řekla bych, že správná motivace je základ. A tu máš. Nechceš být smradlavá babička. Chceš ňuñat voňavé miminko. Chceš jí celou opusinkovat a nechceš, aby se odvracela, protože ti smrdí ústa. A smrdí to dlouho. Prostě chceš být milující a milovaná babička u každé cigarety si to zopakuj
.Podobně si u každého sousta navíc zopakuju, že chci vypadat dobře na maturitním plese mých dětí. První bude začátkem roku 2024. Ty jsi mě svojí výzvou nakopla, už mám -6kg a ještě 9 a budu velmi spokojená . |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.