| Mili+2 | 70470 |
|
|
2.5.2016 22:28:04
V detstvi, 80.leta, tata hulil 50 cigaret denne, mama ne. Zdravi jsme byli jako ripy. Kdyz mi bylo 5, tata ze dne na den prestal kourit a v zivote uz si nszapalil.
Kdyz mi bylo asi 10, mama zacala kourit, ale extremne zahuleny prostor si nepamatuju, chodila do jineho pokoje. Ja kourila asi pul roku, ale jen tak "ke kafi". Situace ted, ja i manzel nekuraci, fobii z kuraku nemam. Vim li ze navsteva si da jednu cigaretu ke kafi, necht ji vyhuli i v pritomnosti deti. Osoby ktere zapaluji jednu za druhou, vykazuji na balkon. |
| Muumi | 41406 |
|
2.5.2016 22:24:32
Jo a už jsem zo tu psala. Ceduli se zákazem kouření v kostele jsem viděla v Dánsku. Tam hulí jak fabrika a asi by to někoho napadlo.
|
| Muumi | 41406 |
|
2.5.2016 22:22:47
Přilepím s dovolením sem. Čerstvě mě šokovaly kouřem páchnoucí sestry na novorozenecké jip. Jenže pak se ukázalo ze ta smradlavá sestra je strašně milá a o miminka se krásně stará. Tak asi nedokážu být úplně militantní nekuřák ale stejně si myslím že by na ty nedonošence smrdět neměly 🙁 .
|
| tante |
| • |
2.5.2016 22:14:10
Já jich pár znám. Ale všichni se chodí klidit na odlehlá místa mimo dosah a dočich a tak vůbec, ale holt stejně se vždycky najde pionýr, který si dá tu práci je vyslídit a zděšeně kvičet.
Znám jednoho bezohledného kuřáka, totiž předsedkyni našeho BD, ta kouří jako správný potentát kde a kdy se jí zamane, také řve po lidech, je hrubá, sprostá, ošklivá a smrdí. Ale zase jí jinak mají všichni rádi, protože prý by to tu bez ní spadlo a nějaké to cigárko nikdo neřeší. Něco jako pan prezident. |
| takyjedna |
| • |
2.5.2016 19:40:46
redakci Blesku nepovažuji za nějaký "výkvět" inteligence národa
|
| Alraune | 129596 |
|
|
2.5.2016 18:49:52
Asi pracuju v sociálně vyloučené lokalitě :)
|
| uhugo |
| • |
2.5.2016 15:57:20
"Jednak je nemorální omezovat někoho jen tak z plezíru"
- v případě kuřáků to není jen tak z plezíru To záleží na okolnostech. "každý spadá do nějaké menšinové skupiny, kterou by někdo rád v něčem omezil" - proto musí karcinogenní kouř dýchat i ten, kdo o to nestojí? Tvoje reakce nemá žádnou souvislost s mým tvrzením, ale pro úplnost: Ne, samozřejmě nemusí. "takže omezování kuřáků je jenom předstupeň omezování svobody obecně. " - v listině základních práv a svobod je uvedeno právo na kouření? Možná tě to překvapí, ale pojem svoboda je širší, než jak ho vymezuje LZPS (která se už dle názvu omezuje na _základní_ svobody). ono normální je nekouřit, víme? Z čeho usuzuješ, že se schyluje k neopodstatněnému omezování kuřáků? Tvoje první věta přímo odpovídá na druhou. Normální je (nebo nedávno bylo) chodit v neděli do kostela, věznit sodomity, poslouchat vrchnost, padnout za vlast a národ, stříhat vlasy máničkám... Normalita v tomto smyslu je jenom zobecněný předsudek a pokud se začne prosazovat násilím (byť institucionalizovaným), není to dobře. |
| uhugo |
| • |
2.5.2016 15:48:49
Co je to rozumná míra? Kdo ji určuje? Doufám, že ji nemají určovat kuřáci nekuřákům.
Rozumná míra je abstraktní pojem, jemuž se lze nejlépe přiblížit dohodou rozumných a ke kompromisu svolných lidí. Například kuřáci a nekuřáci sdílejí stejné prostředky veřejné dopravy, kuřáci by tam obtěžovali, tak se tam tedy kouřit nebude. Naproti tomu hospody mohou být kuřácké a nekuřácké, každý si může chodit do těch svých, tak se tam tedy kouření regulovat nebude. Většina veřejných míst by klidně mohla být nekuřácká, ovšem s tím, že budou v dostatečném množství vyhrazena místa, kde bude kouření povoleno. |
| uhugo |
| • |
2.5.2016 15:42:38
No dobře, byl to od tebe trochu zbytečné, ale aspoň si ukážeme, co je opodstatněné a neopodstatněné omezování kouření. Na zastávkách se kouřit nemá (sám to vedle píšu), v kuřáckých hospodách se samozřejmě kouřit má (choď do nekuřáckých) a na ulici je to k diskuzi - osobně chodím za kuřákem velmi nerad, ale vcelku jejich přítomnost toleruju, buď je předběhnu, nebo jdu za nimi s odstupem. Asi by bylo nejlepší, kdyby si tohle regulovala každá obec a případně zakázala kouření na ulicích tam, kde chodí hodně lidí a není praktické se kuřákům vyhýbat.
|
| Lexi. | 141305 |
|
2.5.2016 15:04:32
"Kuřáci na můj vkus skutečně začínají být utlačovaní a nechtěl bych, aby jejich omezování bylo neopodstatněné - k čemuž se schyluje"
- ze začínají být utlačováni je jedině dobře - ono normální je nekouřit, víme? Z čeho usuzuješ, že se schyluje k neopodstatněnému omezování kuřáků? |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.