| libik | 142094 |
|
|
2.5.2016 9:43:28
Jj. taky jsem si na gymplu nezapálila ani jednou a jednou mě vyrazila tělocvikářka z hodiny, že smrdím (byla před tím pauza, kouřila jsem v předepsané vzdálenosti) a měla jsem ji neomluvenou.
|
| x x | 15263 |
|
2.5.2016 9:41:48
Kouřit v blízkosti kočárku s dítětem je známka ingorace. Že jezdí auta nic nemění na tom, že by se nemělo kouřit v blízkosti dětí. Ano, různých civilizačních vlivů je hromada, ale omlouvat tím kouření u dětského kočárku je fakt mimo. Sorry.
|
| libik | 142094 |
|
|
2.5.2016 9:40:23
S těmi ženskými máš pravdu.
V naší rodině kouřili celkem všichni, ale to tak, že chlapi se naskládali kolem stolu a vytáhli cigára, zatímco ženy myly nádobí ve škopíčku. A když měly hotovo, zdekovaly se na cígo někam do maštale na půlana než hlava rodu zavelí ![]() (mluvím o pobytu u babičky a dědy) Máma samozřejmě před tátou kouřila a kdykoliv jsme k nim jeli, nahulovala se do zásoby cestou v autě, vzadu seděly roztomilé děti ![]() |
| Mortadela | 52731 |
|
|
2.5.2016 9:36:49
Ne, spoustě kuřáků to fakt nedochází. U nás v podniku se kouřit nesmí, kuřáci si musí odčipovat pauzu a vylézt ven před vrátnici. Pravidelně dvě ženské zapalují ještě ve dveřích (patrně se nachází na pokraji smrti z nedostatku smradu) a zůstanou s tím hořícím hnusem hned za dveřmi, takže každý, kdo odchází z práce, musí projít oblakem smradu. V zimě zatahuju obličej do límce, co budu dělat v létě nevím, nejspíš je upozorním, aby s tím šly aspoň kousek dál, aby se dalo projít.
|
| Dana | 143148 |
|
|
2.5.2016 9:34:45
Co jsem starší a jak vypráví můj ještě starší manžel, zdá se nám, že různá doba má různá až hystericky propagovaná či zatracovaná témata. Třeba postoj ke kouření byl v různých dobách různý. Za první republiky to byla módní záležitost. Po válce postupně začali kouřit pomalu všichni, ale u žen se to na veřejnosti příliš netolerovalo. O škodlivosti kouření se vědělo málo a bylo to celkem všude povoleno. Kouřilo se běžně v kancelářích, v předsálí divadel a kin o přestávkách, na plesech a zábavách. Gymnázium, kam chodil můj manžel, mělo svoji kuřárnu, aby žáci nezamořovali záchody. Teprve v sedmdesátých letech, kdy nastal boom Husákových dětí a panelákových bytů s balkóny, se v některých rodinách, aby se nekouřilo dětem v bytě, začalo chodit kouřit na ty balkóny a ven. Dnes je zase až hysterické tažení proti kouření. Na miminko někdo foukne kouř, no, to je skandální. Že to stejné miminko dýchá někde u silnice, ale i ve většině oblastí naší republiky vzduch zamořený kancerogenními aromatickými uhlovodíky z aut a jiných zdrojů, o tom se již tak nemluví.
|
| susu |
| • |
2.5.2016 9:33:34
Přijde mi tvá reakce trochu hysterická, pokud opusil kostel a šel kouřit ven a ty máš trauma jen z toho, žes musela projít kolem něj.
U nás doma se běžně kouřilo celé mé dětství. Tenkrát jsem to brala jako normální. Zpětně nechápu, že máma, která jinak dost prožívala tu "kultivovanost domova" se nad tímto nikdy nezarazila. |
| libik | 142094 |
|
|
2.5.2016 9:29:12
No je fakt, že v 80 letech bylo jediným veřejným prostranstvím, kde se nedalo kouřit, vnitřek vozu MHD.
Pamatuji si u druhého porodu, jak ležím na sále(v tehdy škodovácké) a z přilehlé místnůstky za hlavou se ke mně line vůně, docela jsem měla chuť ![]() A v 90 letech (spíš koncem) mě poměrně šokoval velice známý právník, který zastupoval jednoho z mých šéfů a já nesla k soudu nějaký lejstra a on tam nejenže kouřil na chodbě, ale bez skurpulí toho vajgla zašláp na zemi (vedle popelníku), to bych mu, jako zapřísáhlý kuřák, jednu vlepila. |
| libik | 142094 |
|
|
2.5.2016 9:23:20
Kouřili doktoři, učitelé, soudci.
Veřejně to zůstalo jenom lidem od kultůry ![]() |
| libik | 142094 |
|
|
2.5.2016 9:21:42
V tom případě bych to brala jako jeho problém a jeho neslušnost, asi jako kdyby někdo přišel v teplácích a zeširoka žvýkal.
Co se týče dopadu jednoho cigára na 500 pasivních kuřáků ve volném prostranství, tak si fakt nedělej starosti, že do roka ulehnou vedle váženého zesnulého. ![]() |
| libik | 142094 |
|
|
2.5.2016 9:15:39
A uvědomuješ si, že pohřeb je poněkud emočně vypjatý okamžik a dotyčný si mohl tímto pomoci?
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.