| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Kouření

(?)
[<<Předchozích 2080] Názory 20812090 z 9886  [Dalších 7796 >>]
libik 142094
2.5.2016 9:43:28
Jj. taky jsem si na gymplu nezapálila ani jednou a jednou mě vyrazila tělocvikářka z hodiny, že smrdím (byla před tím pauza, kouřila jsem v předepsané vzdálenosti) a měla jsem ji neomluvenou.
x x 15263
2.5.2016 9:41:48
Kouřit v blízkosti kočárku s dítětem je známka ingorace. Že jezdí auta nic nemění na tom, že by se nemělo kouřit v blízkosti dětí. Ano, různých civilizačních vlivů je hromada, ale omlouvat tím kouření u dětského kočárku je fakt mimo. Sorry.
libik 142094
2.5.2016 9:40:23
S těmi ženskými máš pravdu.

V naší rodině kouřili celkem všichni, ale to tak, že chlapi se naskládali kolem stolu a vytáhli cigára, zatímco ženy myly nádobí ve škopíčku. A když měly hotovo, zdekovaly se na cígo někam do maštale na půlana než hlava rodu zavelí~t~
(mluvím o pobytu u babičky a dědy)
Máma samozřejmě před tátou kouřila a kdykoliv jsme k nim jeli, nahulovala se do zásoby cestou v autě, vzadu seděly roztomilé děti~t~
Mortadela 52731
2.5.2016 9:36:49
Ne, spoustě kuřáků to fakt nedochází. U nás v podniku se kouřit nesmí, kuřáci si musí odčipovat pauzu a vylézt ven před vrátnici. Pravidelně dvě ženské zapalují ještě ve dveřích (patrně se nachází na pokraji smrti z nedostatku smradu) a zůstanou s tím hořícím hnusem hned za dveřmi, takže každý, kdo odchází z práce, musí projít oblakem smradu. V zimě zatahuju obličej do límce, co budu dělat v létě nevím, nejspíš je upozorním, aby s tím šly aspoň kousek dál, aby se dalo projít.
Dana 143148
2.5.2016 9:34:45
Co jsem starší a jak vypráví můj ještě starší manžel, zdá se nám, že různá doba má různá až hystericky propagovaná či zatracovaná témata. Třeba postoj ke kouření byl v různých dobách různý. Za první republiky to byla módní záležitost. Po válce postupně začali kouřit pomalu všichni, ale u žen se to na veřejnosti příliš netolerovalo. O škodlivosti kouření se vědělo málo a bylo to celkem všude povoleno. Kouřilo se běžně v kancelářích, v předsálí divadel a kin o přestávkách, na plesech a zábavách. Gymnázium, kam chodil můj manžel, mělo svoji kuřárnu, aby žáci nezamořovali záchody. Teprve v sedmdesátých letech, kdy nastal boom Husákových dětí a panelákových bytů s balkóny, se v některých rodinách, aby se nekouřilo dětem v bytě, začalo chodit kouřit na ty balkóny a ven. Dnes je zase až hysterické tažení proti kouření. Na miminko někdo foukne kouř, no, to je skandální. Že to stejné miminko dýchá někde u silnice, ale i ve většině oblastí naší republiky vzduch zamořený kancerogenními aromatickými uhlovodíky z aut a jiných zdrojů, o tom se již tak nemluví.
susu
  • 
2.5.2016 9:33:34
Přijde mi tvá reakce trochu hysterická, pokud opusil kostel a šel kouřit ven a ty máš trauma jen z toho, žes musela projít kolem něj.

U nás doma se běžně kouřilo celé mé dětství. Tenkrát jsem to brala jako normální. Zpětně nechápu, že máma, která jinak dost prožívala tu "kultivovanost domova" se nad tímto nikdy nezarazila.
libik 142094
2.5.2016 9:29:12
No je fakt, že v 80 letech bylo jediným veřejným prostranstvím, kde se nedalo kouřit, vnitřek vozu MHD.

Pamatuji si u druhého porodu, jak ležím na sále(v tehdy škodovácké) a z přilehlé místnůstky za hlavou se ke mně line vůně, docela jsem měla chuť~;)

A v 90 letech (spíš koncem) mě poměrně šokoval velice známý právník, který zastupoval jednoho z mých šéfů a já nesla k soudu nějaký lejstra a on tam nejenže kouřil na chodbě, ale bez skurpulí toho vajgla zašláp na zemi (vedle popelníku), to bych mu, jako zapřísáhlý kuřák, jednu vlepila.
libik 142094
2.5.2016 9:23:20
Kouřili doktoři, učitelé, soudci.

Veřejně to zůstalo jenom lidem od kultůry~:-D
libik 142094
2.5.2016 9:21:42
V tom případě bych to brala jako jeho problém a jeho neslušnost, asi jako kdyby někdo přišel v teplácích a zeširoka žvýkal.

Co se týče dopadu jednoho cigára na 500 pasivních kuřáků ve volném prostranství, tak si fakt nedělej starosti, že do roka ulehnou vedle váženého zesnulého.~;)
libik 142094
2.5.2016 9:15:39
A uvědomuješ si, že pohřeb je poněkud emočně vypjatý okamžik a dotyčný si mohl tímto pomoci?

[<<Předchozích 2080] Názory 20812090 z 9886  [Dalších 7796 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.