| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Kouření

(?)
[<<Předchozích 2190] Názory 21912200 z 9886  [Dalších 7686 >>]
simiki+koťátko 03/07 44774
8.2.2016 13:14:33
já bych tu rovnici postavila jinak, libiku. Kouření bez přítomnosti dětí=jeho život. kouření v přítomnosti dětí=totální debilita. je mi jasné, že v té druhé skupině tu bude taky zastoupení jak vidím ~:-D
Ropucha + 2 120300
8.2.2016 13:11:52
"Anett - já si ze svého dětství nepamatuju kamarády, kteří by smrděli kouřem. A ani se nekouřilo v domácnostech dětí, se kterými jsem se navštěvovala."

Mám stejnou zkušenost.
Ono to prostě dětem z kuřáckých rodin připadalo normální a myslely, že to tak bylo všude.
Ale ono to tak zdaleka všude nebylo.
A naopak i dneska jsou kuřácké rodiny a jejich dětem to nejspíš také připadá normální.
libik 142094
8.2.2016 13:11:50
Já mám pocit, že dětský psychiatr Bláhovec to dělá do dneška~t~
Ropucha + 2 120300
8.2.2016 13:08:51
Kahlan, já se právě snažím vyvrátit ten mýtus, že jsme v dětství všichni vyrůstali v zakouřeném prostředí a nic nám to neudělalo. To vůbec není pravda.
Myslím, že to tehdy bylo dost podobné, jako dneska - někdo nekouřil vůbec, někdo jen v ústraní a někdo všude, i doma a před dětmi.
Kouření se vytlačilo z některých veřejných prostor a hlavně z pracovišť, ale pro děti je situace pořád stejná nebo hodně podobná.
libik 142094
8.2.2016 13:07:56
Já jsem reagovala na to, že někdo brání dát dítěti rohlík, ale vyuzuje ho, což není pravda.

Matky kuřačky děti nevyuzujou.
zerat 18305
8.2.2016 13:07:10
Také mi to vrtá hlavou. Máme super kamarádku (starou paní), za kterou rádi chodíme, ale rovněž je silná kuřačka. Když k ní přijdeme, tak jdeme do vyvětraného, ale během naší návštěvy kouří, chvílemi se odvětrává... nicméně je to divné, ale ani jedno z jejích dětí nemá problémy s plícemi... přitom ona celý svůj život kouřila doma dětem pod nos a kouří i vnoučatům... Přiznám se, že sama jsem s tím měla obrovský problém k ní chodit a čuchat to, ale tak nějak jsem si zvykla - mám na výběr buď ji hodit přes palubu i když je super a nebo to brát tak, že když ji máme rádi, tak doufat, že těch pár hodin týdně, co u ní strávíme nebude mít velký vliv na naše zdraví ~;)
Ona sama říká, že v jejím okruhu valná většina podobně starých jako je ona kouří a kouřila - tenkrát se to dle ní bralo jinak a jinak se to bere i dnes. Ona sama říká, že dřív snad kouřili úplně všichni - až na úplné výjimky. To nedokážu posoudit, protože u nás se nekouřilo doma nikdy...
libik 142094
8.2.2016 13:06:15
No, jestli nekdo potřebuje k pocitu vlastního zdraví rovnice, že kouření=smrt, nekouření=život, nemám právo mu to brát..

Ale kéž by to bylo tak jednoduché~;)

libik 142094
8.2.2016 13:02:15
Pokud jde hodně "jiná" maminka se špinavým kočárem, z něhož se klátí tři roztomilé děti různého věku a zastaví u Hospůdky na Růžku, kde s nimi stráví obohacující odpoledne a večer, nebude to ta, co nedá dítěti lentilku (alespoň ne kvůli zdraví)

Běžné matky, co si taky někdy zapálí, si své děti nevyuzujou.
Kahlan+5 3069
8.2.2016 13:00:27
Anett, napsala jsi to uplne presne, take jsem se jako dite nedostavala do zakourenych prostor, to az jako nactileta, kdyz jsem zacala parit:-) Mi rodice nekourili, mi prarodice ano, ale kdyz jsme tam jeli na navstevu, babicka chodila kourit na zachod, moje matka si tohle proste prosadila, ze pred nami se kourit nebude. Sama vyrostla v kouri a nenavidela to..
Ropucha + 2 120300
8.2.2016 12:59:35
libiku, gratulací netřeba, jen ti pomáhám pochopit, proč i naše generace se dožívá ve zdraví dospělosti: není to navzdory vystavování kouři, ale v některých případech (a troufám si tvrdit, že nejsou zase tak ojedinělé) naopak proto, že jsme žádnému kouři vystavováni nebyli.
[<<Předchozích 2190] Názory 21912200 z 9886  [Dalších 7686 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.