| Fern | 155759 |
|
30.11.2024 11:50:01
Ja vareni taktez az tolik neprozivam a proto na SD delam hrachovku ze sacku s opecenymi rohl.krutonky pekne na sadle a vsem to chutna. Hrachovka,i kdyz ze sacku,je vynikajici.Kaslu na predsudky. A delam ji teda jen 1x v roce.
Br. salat: var.br.ve slupce,mensi cibule,mrkev,vejce,okurky,mekky salam a majoneza. A k tomu kupuji vykosteneho kapra,tzv.filety a je to bozi,ty kapri kosti jsou hodne otravne a nez se crcat s kostima,to uz radsi file. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
30.11.2024 11:48:55
porovnání oslavy narození Spasitele a narození britské královny je dobré
![]() |
| Drypetis | 154924 |
|
|
30.11.2024 11:48:36
Ropucho,
co slavím já? Asi by se to dalo nazvat tradiční Vánoce bez duchovního rozměru, hodně zvykový svátek, ale jak jsem to psala v týdnu, spíš mě to obtěžuje. Ale jedou v tom všichni, kromě těch, kteří se otevřeně hlásí k jiné víře. Ale oni tedy stačí i pravoslavní křesťani, kteří slaví v jiný termín a jednou mi naše Vánoce úplně rozbourali a pak ty své slavili v tom svém termínu spořádaně A slavili hodně a taky bych tedy neřekla, že jsou to věřící lidi, prostě dodržují tradice jejich kmene. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
30.11.2024 11:48:30
Drypetis, souhlasím, pokud je v tom nějaký smysl, tak ten, že se udržuje generační a kulturní pospolitost. To je smysl tradic.
Jinak se čtyřiadvacátého prosince neudálo vůbec nic, kromě toho, že generace a generace předků slavily cosi Já jsem vděčná, že se mohu držet toho liturgického roku, který mi dává smysl, protože jinak by mi smysl nedávalo asi nic a hodně bych si zvyklosti rozvolnila. |
| vlad. | 38059 |
|
|
30.11.2024 11:46:18
Rose, taky nemám lodičky na podpatku
![]() |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
30.11.2024 11:44:23
My jsme ti bosonozí
![]() Cvakat sestře po její podlaze v lodičkách, to bych jí neudělala ![]() A doma vlastně po linu v kuchyni taky ne... Nemluvě o riziku barevné šmouhy od podrážky... |
| Drypetis | 154924 |
|
|
30.11.2024 11:42:07
Čumčo,
já vím, že to asi není náhodou, ale křesťani to popírají a opírají se o popsané astronomické jevy, které v té době nastaly a že ten termín určili podle toho a odmítají, že by chtěli vytlačit a převálcovat pohanské svátky, konající se v té době . Já se s nimi hádat nebudu |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
30.11.2024 11:41:36
Rose, ale kdež, o kostel jde v tom smyslu, že je tam zima, takže z večerních šatů by bylo třeba se kompletně od základu převléct
![]() |
| vlad. | 38059 |
|
|
30.11.2024 11:39:53
Fed, ano hlavně boty
občas někdo postne fotky z vánoc v obleku a v ponožkách nebo papučích ![]() Jinak u nás klasické vánoce s babičkou, ryba dle výběru, salát jen dospělí, děti kaše, světýlka, svíčky, stromek max dvě barvy, nejlépe pastelové, a jako u Větrů během hraje Sinatra ![]() |
| Drypetis | 154924 |
|
|
30.11.2024 11:38:21
Ropucho,
"ale když se člověk zamyslí nad smyslem toho počínání, přijde mi to zcela jako z toho vtipu s masem a plechem, co tady psala Rose "tak já ten vtip znám zas s ukrojenými konci štrudlu, protože babička měla malý pekáč , ale je to tak. A proč by nakonec být nemělo? To dodržování tradic asi lidem něco dává i bez nějakého vyššího duchovního rozměru. Když se nad tím člověk zamyslí, tak třeba přestane ukrajovat ty konce, přikrývat maso před kočkou, kterou nemá a třeba taky slavit Vánoce. Ale dodržovat nějaké tradice asi dobré i je pro tu rodinnou pospolitost. |
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.