| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům
  (?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 57801  [Dalších 57641 >>]
nebeska 90979
30.11.2024 10:42:40
Prevzala jsem cukrovi od prababicky, rybi polevku od babicky, zpracovani a porcovani kapra od dedy, od mych rodicu brzke zdobeni stromku, hodne ozdob na stromku, pousteni lodicek z orechu a rozkrojeni jablka. Svatecni obleceni na Stedry vecer (predmet vleklych sporu s ex).
Stará husa 154854
30.11.2024 10:41:00
U nás vinné klobásy nejsou zvykem, ani jsem nevěděla, že se někde o Vánocích jedí. Já tedy ani nevěděla, že existují a nikdy jsem je nejedla.
Stará husa 154854
30.11.2024 10:38:50
Inko, to jsme na stromek nikdy nedávali, nelíbí se mi to. Měli jsme krabice plné skleněných ozdob, některé ještě z První republiky a dávali jsme vždy stříbrné řetězy. Původně jsme měli i klasické svíčky, ale jednou nám od nich chytl stromek a záclona, (bylo mi asi 5) tak táta koupil elektrické svíčky a od té doby jsme dávali ty. A kdysi jsme hodně zapalovali prskavky, ale můj BM měl strach z požáru, tak jsme to v nové rodině už nedělali
Len 108740
30.11.2024 10:38:42
Ropucho, me kapr chutna, klidne si ho obalim jen pro sebe a snim sama, ale neni k sehnani. A miluju rybi polevku, ale ta se da osidit jinou rybou snadno:-) Vinnou klobasou bych kapra klidne nahradila, tu miluju taky, ale nesezenu uz vubec.
Evelyn1968,2děti 6269
30.11.2024 10:38:41
K večeři děláme hráškový krém s krutonky, rybi polévkou bych si asi spíš zkazila náladu ~;)
Ropucha + 2 120300
30.11.2024 10:38:21
Huso, fajnšmekři by ti řekli, že na hlavě za žábrami je speciální masíčko, které spolu s vnitřnostmi a rozmnožovacím materiálem dělá tu pravou chuť polévky :-)
Já už každopádně nikdy žádného živočicha pitvat nechci :-)
Evelyn1968,2děti 6269
30.11.2024 10:34:30
Sváteční porcelán, sváteční oblečení - (v MM rodině to vůbec nebylo zvykem, první Vánoce jsme se kvůli tomu pohádali ~;), pak jsem udělala úskok, že se s ním chci vyfotit u stromečku~t~). Tehdy se nefotilo pořád všechno, někdo neměl doma ani foťák. A už nám to převlékání do svátečního zůstalo.

Super bramborový salát, co dělali naši, jiný mi nechutná.
Klobásy v trojobalu, ale to v našem kraji jedí na ŠD všichni.
Stará husa 154854
30.11.2024 10:32:29
U nás se jikry a mlíčí vařily zvlášť a do polévky si je přidal jen ten, kdo chtěl. Já ne, mně se to hnusilo. Ale BM a dcera to měli rádi. Syn to taky nechtěl.
rekla 105489
30.11.2024 10:28:44
Z mé původní rodiny jsme převzali:

-dopolední vycházku na hřbitov
-slavnostní oblečení u večeře (můj muž to naštěstí převzal, v jeho rodině se na to nedbalo a jejich slavnostní oblečení prý spočívalo v převléknutí do čistých tepláků:-)
Naši a my jako děti jsme tedy dodržovali i slavnostní oblečení 25. a 26.12., ale to bylo dané spoustou nepřetržitých návštěv. My moc nemáme koho navštěvovat, tak většinou jedeme lyžovat.
- k večeři máme vinné klobásy a salát, děti kaši (salát jim zatím nezachutnal)
- k obědu česnečku nebo čočkovou polévku, mamka vařívala kubu (pocházím z Podkrkonoší), ale to jsme nikdo moc nejedl:-)
- nikdy u večeře nemáme puštěnou televizi - ono je to tedy dáno tím, že máme speciální místnost, kde ani ta televize není, ale i kdyby byla, tak to by mi vážně vadilo - u muže myslím televizi puštěnou měli

Jako náš vlastní zvyk nějak vyplynulo krmení koní jablky a mrkví v blízké ohradě těsně před večeří - jdou tam děti s mužem, já začínám chystat večeři...

Naše děti nikdy neslavily vánoce v místě jejich bydliště (dřív byt, teď dům), vždycky se přesouváme do místa mého původního bydliště. 2x jsme také slavili vánoce v teple na pláži, i to mělo svůj půvab...
Stará husa 154854
30.11.2024 10:26:33
Ropucho, u nás rybí polévku z hlavy vařil BM, já to nedávala, jak na mě ta hlava čuměla z hrnce, tak se mi navalovalo. Obírat ji vůbec, to jsem prchala z kuchyně. Když jsme se rozvedli, nechala jsem si u stánku vždy hlavu oddělit a polévku jsem vařila z masa. Byla podle mě stejně dobrá.
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 57801  [Dalších 57641 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.