| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům
  (?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 57801  [Dalších 57631 >>]
Ropucha + 2 120300
30.11.2024 10:22:46
Drypetis, jojo, já to znám od maminky :-), ta si také potrpí na poctivý postup a všechny ingredience. Pamatuji to předvánoční napětí, když nemohla sehnat ryby obého pohlaví ~:-D Obcházela prodejní spoty a sháněla, kde co vykuchali :-)
Jako... ta vymazlená polévka chutná dobře (měla jsem ji jako dítě moc ráda), ale já to vaření zase tolik prožívat neumím :-)
Senedra 14756
30.11.2024 10:22:05
Inko, nedává ~t~ prostě se mi to nějak nelíbí. Tchýně jich na stromek naháže tolik, že vlastně není vidět, co je pod nimi. Tak nějak nevím, proč stromek zdobí nějakými baňkami. ~d~

My zase máme stromek takový, že by estét odmítl vlézt k nám do obýváku. Rozhodně není barevně vyladěný a vymazlený, máme pár sad skleněných ozdob, barevné malé dřevěné figurky a děti si každý rok kupovaly jednu ozdobu, takže na našem stromku najdete i medvědici s medvídětem a opici, která drží banán. Ale stromek je náš a líbí se.. I když jsem navrhovala perníčky s červenými mašličkami, tak mi to neprošlo. Dávám je tedy aspoň na větve ve váze.
Ropucha + 2 120300
30.11.2024 10:17:43
Len, my kapra nejíme ani v Čechách, nikomu vlastně nikdy moc nechutnal a z různých pokusů nakonec zvítězila vinná klobása, jiné druhy ryb a smažené houby. A třeba do budoucna vymyslíme ještě něco jiného, k bramborovému salátu se dá kreativně podávat ledacos.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
30.11.2024 10:17:11
Nic neobírám, z hlav použiju vývar, přecedím a vyhodím. Zvlášť vařim zeleninu a vnitřnosti, pak rozmixuju a naředím vývarem.
Ropucha + 2 120300
30.11.2024 10:14:34
Drypetis, podle těchto lidových pověr se čočka má jíst na Nový rok (peníze) a také vepřová pečeně (prasátko pro štěstí). Drůbež ne, "uletí štěstí".
Já si z lidových tradic beru vyloženě jen to, co se mi zamlouvá, necítím je jako závazek. Ohledně jídla se odchyluji hodně, vzhledem k tomu, že dva ze čtyř nejíme zvířata a ani masožravá sekce rodiny není v tomto nijak konzervativní.
Drypetis 154924
30.11.2024 10:11:50
Ropucho,
oko a žábry odstraním předem. Dobré je k hlavám přihodit i ořez, u nás v rybárně ho mají, je na něm ještě spousta masa: A samozřejmě jikry a mlíčí, musí být oboje, aby polívka byla, jak má být :-) Ale některý rok jsem taky nesehnala suroviny a tak byla ta čočková i večer nebo hrachovka. A někde dělají zelňačku. Ale to jsou pro mě všechno obyčejné polívky, narozdíl od té rybí.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
30.11.2024 10:10:47
Takže normální lameta. To dáváme, bez toho mi stromek přijde holý. Máme v krabici, občas přikoupím, ladím do barvy obýváku. Myslela jsem, že to dává každý.
Len 108740
30.11.2024 10:09:35
Prevzali jsme vse od nas, akorat cukrovi pecu podstatne mene a delam i jine druhy. Anglicke Vanoce se mi v podstate vubec nelibi, takze jsem je odmitla hned v zacatku. Jen ten kapr mi hapruje, vetsinou k dostani neni, takze pak je treska ci jiny druh morske ryby.
Drypetis 154924
30.11.2024 10:08:46
Stará huso,
tak ho dělám stejně + tedy to vajíčko, nedávám jablko, do běžného salátu dávám jablko a ne hrášek. V původní rodině se dělal salát jen na Vánoce, stejně tak kapr, já dělám kapra i přes rok, ale třeba s brkaší a salát dělám k řízkům několikrát ročně.
Když je potřeba to vzít někam sebou třeba na oslavu, je to nejlepší varianta - řízky a salát. Nebo kýbl guláše.
Ropucha + 2 120300
30.11.2024 10:07:03
Drypetis, rybí polévku jsem se donutila vařit jednou jedinkrát, ale přes obírání rybích hlav (dokonce vyloupnout oko!) jsem se přenášela opravdu těžko a už to nikdy v životě neplánuji opakovat.
Vaří ji babičky.
Já dělávám čočkovou, den předem, jak píšeš. Miluji ji. Ale nikdo další ji moc jíst nechce, dají si symbolicky. Takže když jsem hodná (mám čas, vůli, náladu), dělám jim krémovou hráškovou, ta je oblíbená.
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 57801  [Dalších 57631 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.