| Čumča. | 160024 |
|
|
30.11.2024 9:45:46
já tohle strapatění taky jako dítě milovala - dneska bych to na stromku nesnesla, stejně tak ty barevné řetězy
ale ono na těch alobalových vláskách je něco strašně přitažlivého, když byla dcerka malá, a někde v DM nebo papírnictví je měli, tak se z toho mohla zbláznit a musela jsem jí to koupit ![]() |
| Drypetis | 154924 |
|
|
30.11.2024 9:45:24
Ropucho,
vajíčko a hrášek do salátu taky dávám, ale nemám tam ráda uzeninu. Hrášek dávám jen do vánočního salátu a tím se odlišuje od obyčejného salátu, kam hrášek nedávám |
| Drypetis | 154924 |
|
|
30.11.2024 9:43:45
Lei,
taky jsem jako dítě sbírala ty lamety z vyhozených stromků A používám je dodnes, tedy už ne ty od popelnic, ale nově koupené. Teď se dělají i z jiného materiálu, než dřív, tehdy byly jen stříbrné, teď je spousta barev, já tedy používám pořád ty stříbrné. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
30.11.2024 9:33:49
My jsme v tomto vyrostli ve velice podobných rodinách.
Ohledně vaření, kultury stolování a tradičních zvyků vlastně identických, nemuseli jsme si na nic speciálního zvykat ani odvykat. Co jsme změnili, to jsme změnili podle svého až v průběhu společných let, jak nám vyhovovalo. Jídlo a cukroví se v mé i mužově rodině připravovalo téměř stejné, obě maminky vařily a pekly asi podle stejných kuchařských knih a stejných starých rodinných receptů. Rozdíly by se našly vyloženě jen kosmetické - mužova maminka dává do salátu vajíčko a hrášek (nepřebírám, nepatří to tam ), peče cukroví méně sladké (přebírám s radostí), není zatížená na ozdobné balení dárků (v mé rodině se uplatňují výtvarné sklony)...Také je v mužově rodině tradicí nádherný historický Betlém s figurkami, nic takového my v rodině nemáme. Mívali jsme pouze obyčejný papírový. Já mám jen takový jednoduchý dřevěný výlisek a také už roky vystavuji papírový výrobek svého dítěte z předškolního věku. Krásné figurky svaté rodiny bych si přála, ale dosud jsem nesehnala ty pravé. Buď se mi nelíbí, nebo mě zarazí cena. |
| holkamodroočka | 156337 |
|
30.11.2024 9:32:46
Do bramborového salátů míchání vajíčka?
|
| Lei | 37503 |
|
|
30.11.2024 9:32:15
Takže lamety
.Já je milovala jako dítě. Po svátcích jsem chodila kolem popelnic a stahovala kamery z vyhozených stromků. Nechápala jsem, že ho někdo vyhodí i s nimi, my je vždycky sundali a schovali. |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
30.11.2024 8:54:57
Jídlo máme převzato od mé rodiny (zelňačka, pražma, žádné cukroví). Nepřevzali jsme jídlo od rodiny manžela ani od exotické části mé rodiny. Tchýni to u nás přijde málo, tak nám vždy veze své cukroví, ačkoliv se většina druhů vyhodí, ale holt to tak musí být a asi to taky patří k tradici.
|
| Senedra | 14756 |
|
|
30.11.2024 8:48:56
do salátu nedávám ani salám, ani třeba celer - jen uvařenou mrkev, sterilovaný hrášek a nakládané kapie. Na Vánoce ještě dělám to, že pokrájenou cibuli spařím a vajíčka udělám míchaná.
|
| Senedra | 14756 |
|
|
30.11.2024 8:47:30
Inko - úzké proužky z alobalu, někdy i barevné, které se pohazují po větvích stromku - osobně se mi to vůbec nelíbí, tchyně si tím zdobí stromek stylem čím více, tím lépe.
|
| Senedra | 14756 |
|
|
30.11.2024 8:45:02
Rodinová - půlku salátu s majonézou ( MM, mladší dcera, moje mamka), půlka bez ( já, starší dcera).
Add pusinky z bramborové kaše - už jsem myslela, že je dělat nebudu, protože děti poporostly a jedí rády salát, ale loni hodily tak smutné obličeje.... že jsem pusinky zase udělala ![]() ![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.