| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 57801  [Dalších 57411 >>]
Cimbur 64764
27.11.2024 20:24:26
No právě. Volno. Všichni si užívají volno. U nás je dokonce dovolená v prosinci tabu. Volné budu mít dva dny, naštěstí Štědrý den a potom Boží hod. Pak hned 32.5 hodiny až do pátečního večera, víkend tedy volný, pondělí v práci, Silvestr taky v práci, tentokrát jen 24 hodin, 1. ledna ráno půjdu domů. A tak furt dokola. A dva vikendy v prosinci mám pracovní, taky další dvě noci mezi všedními dny nepůjdu domů a ani jeden pracovní den nebudu mít volný.
Ropucha + 2 120300
27.11.2024 20:23:07
Těším se.
Miluji adventní období i svátky, dělám si je co nejvíce takové, jaké chci.
Povinnost jsou trochu dárky, ty už dlouhé roky toužím minimalizovat na symbolickou rovinu, ale pořád jsou v příbuzenstvu jedinci, kteří mi do toho háží vidle a udržují dárkování opulentní.
A trochu stresu mívám s vařením, nejsem běžně zvyklá na velké kuchyňské manévry, ale nakonec to k těm svátkům patří.
Federika 14090
27.11.2024 20:11:28
Jo,je volno a nikdo nikam nemusí. Mám stříkací vůni a svíčky,voní to jako zázvor. a perníčky, miluju to:-) Výzdoba a stromeček, všechno voní, zabalím se do kašmírových svetrů, který jsem vždycky nesnášela a teď jsme jim úplně propadla:-), je tma, tak celej den svítíme, všude světýlka a lampičky, deky a polštářky, koňak a šampáňo, perníčky,cukroví, skořice,filmy, návštěvy, 26. jdeme do krásný restaurace s krbem, celá široká rodina, večer svíčky. apovídáme si.
Já to fakt miluju~:-D
Persepolis 107413
27.11.2024 20:04:41
Navíc se letos vyhnu všem vánočním přípravám jako uklízení a pečení neboť jsem si v sobotu zlomila ruku.~:-D
Persepolis 107413
27.11.2024 20:02:20
Těším se moc. Slavime je s celou rodinou a bude s námi i tříletá vnučka. Těším se hlavně na její reakci na Ježíška. Budeme slavit až 25.12, protože zeť na Štědrý den slouží.
Dari79 114243
27.11.2024 19:51:22
Já jako povinnost, bez diskuse.

Roky říkám, že jediné, co mě baví, je vánoční stromek a jeho zdobení - v tom jsem kreativní, mám snad tisíc vánočních ozdob, dělám i 3 stromečky a každý je každý rok úplně jiný... a večeře - to je moje parketa.

dárky bych zakázala, to nesnáším úplně, "z povinnosti" něco nakoupím 2-3 dny před vánoci.

cukroví - to jsem dřív pekla opravdu hodně a celý advent, ale nakonec to nikdo nepapká, tak na to kašlu, udělám do 5 druhů poslední víkend před vánoci, aby si dítě zavykrajovalo... Pak cítím potřebu to jíst já, aby to nebylo úplně zbytečně a vždycky přes vánoce přiberu.

Vánoční přání se mi úplně hnusí - ty maily a smsky s přáníma a básničkama - neposílám, neodpovídám... Ale jo, hecnu se, udělám nějaké přirozené fotky, jednu z toho vyberu a pošlu do rodinné skupiny.

vánoční výzdobu jiného typu dělá muž, toho to naopak baví, povytahuje všechny ty skřítky a santa klause a kolotoče, co za roky nashromáždil a rozstrká je po celém bytě (do domu mi to nesmí).

Já mám univerzální adventní věnec, který vytáhnu každý rok, dám tam jenom nové svíčky...

Baví mě, že je delší dobu volno (v létě, když je dovolená, tak to nemají všichni ve stejnou dobu, takže provoz v práci se musí udržovat, o Vánocích je fajn, že nikdo nic nedělá, nikdo nevolá, nechodí, neposílá maily.

Slušně snáším návštěvy a rodinná posezení, byť tedy jsem ráda, že to 30.12. skončí a že zbytek svátků už máme klid a můžeme fakt odpočívat.

Tj. Vánoce samy o sobě mám ráda (světla, koledy, když nasnaží, tak super, ticho, klid, pohodu...), ale většinu "tradic" fakt ne. Vánoce bez "povinností" by pro mě byly úplně nejlepší věc.
Merylin5 68735
27.11.2024 19:38:07
Absolvuji je bez řečí, ale kdyby nebyly, nijak zvlášť by mi nechyběly.
Stáňa * 7932
27.11.2024 19:13:09
Senedra, to chápu ~6~
Snad se ty smutné události časem překryjí něčím radostnějším~x~
Stáňa * 7932
27.11.2024 19:06:38
Těším se moc a budu mít celé 2 týdny dovolenou ~:-D

Upřímně, víc se těším na Advent. Na všechny ty akce, setkání, koncerty, světýlka. Skoro každý den budu mít něco. ~z~

Příští týden organizuju výlet pro 50 lidí do jednoho velkého města v Polsku, dnes jsem dostala seznam účatníků, znám cca 1/3 z nich. Mám to celé na povel sama, měly jsme být dvě, ale ta druhá je nemocná. Snad si to všichni užijou a vrátíme se v pořádku.
Pruhovaná 64704
27.11.2024 18:23:55
Máme malého vnoučka, tak se zase dost těším. On je totiž k sežrání, říká "jee" jako Krteček a všechno je pro něj nové a úžasné 🙂😇.
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 57801  [Dalších 57411 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.