Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Stará husa | 154854 |
|
27.11.2024 17:55:42
Já to trochu jako povinnost beru, kvůli tomu, abych mohla dětem nabídnout ke kafi, tak peču cukroví, aby to u mě vypadalo trochu jako o Vánocích, tak zdobím vetvicku ve váze na stolku v obýváku, jdu ozdobit hrob na hřbitov, aby to nevypadalo blbě... Jako nezhroutím se z toho, ale není to úplně dobrovolné. A jsem ráda, že jsem zrušila Štědrý večer a přípravu večeře, to mi pilo krev už dlouho.
|
| Senedra | 14756 |
|
|
27.11.2024 17:49:21
tak nějak... většinou mě vánoční těšení chytne tak týden před Vánocemi. Ale už máme doma perníkovou chaloupku a adventní svícen ( není to věnec). Mám připravené mnou ušité ubrusy, které budu v adventu dávat na stůl a možná vytáhnu věnce na dveře a branku. A v sobotu budou trhy u nás. Z práce chodím kolem obchodu, kde už prodávají vánoční stromky a míjím dvoje květinářství - ty zase mají vyložené věnce, vazby, vánoční hvězdy, bramboříky... Dneska školník nainstaloval stromek a betlém v životní velikosti do vestibulu školy.
Bohužel, poslední dvoje Vánoce byly i hodně smutné... a už vždycky budou. |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
27.11.2024 17:24:51
Povinnost to není, kdo nechce, neslaví a užívá si jen to volno.
|
| Federika | 14090 |
|
|
27.11.2024 17:20:59
Povinnost? To si nedovedu představit. Vánoce jsou zážitek, těším se na ně celej rok, jako na spoustu dalších věcí
![]() |
| sally | 3140 |
|
|
27.11.2024 17:16:14
nevím, jestli na vánoce - vcelku mě to zase až tak nebere - asi to mám z dětství, kdy nás naši sbalili a jelo se na vánoce na chalupu - topení dřevem, vylejzání ráno do zmrzlé kuchyně, co jsme nesbalili s sebou, to jsme neměli (jeden rok taška s dárkama pod stromeček - na druhou stranu - pod stromečkem jsem měla lodičku vyřezanou z kůry - dlouhý leta jsem si jí schovávala) - a stejně to vždycky bylo super... poučení z krizového vývoje totiž bylo, že vánoce přijdou i když nejsou umytá okna (na chalupě v mrazech se to nedalo, když jsme i za stálého topení měli šestnáct sedmnáct stupňů - tak otvírat okna kvůli mytí oken byla blbost - vždycky jen rychle vyvětrat a zavřít), nejsou dárky, a cukroví se sežralo ještě před Štědrým dnem
)) Teď v dospělosti - zjistila jsem, že moje tělo nejvíc reaguje na slunovrat - těžká depka do toho 21. prosince - takže vánoce už jsem plná energie a pohody, i když jsme zrovna třeba zůstali ve vánici zaseklí na horách nebo tak... Letos teda ten slunovrat potřebuju... tenhle rok byl extrémně těžký, pro mě osobně zdravotně, ale i takové ty věci, že co se mohlo rozbít / porouchat, to se rozbilo - od auta zničeného při nehodě, až po myčku, záchod... tak doufám, že slunovratem se to zhoupne a bude líp. |
| Žžena | 83005 |
|
27.11.2024 17:05:58
Beru je jako povinnost, provozuji je kvůli dětem.
![]() |
| Silvie+dva kluci | 103202 |
|
|
27.11.2024 17:02:43
Těším se hrozně moc, miluju toto období. Dneska jsem si koupila novou sadu baněk a salko na vaječňák
![]() |
| Abigail* | 76789 |
|
|
27.11.2024 16:57:25
Vánoce mám ráda, ale nejvíc si užívám advent. Kolegyně v práci nechápala, jak se můžu těšit na adventní trhy, nasvícené město a ještě dokonce kvůli tomu někam jet
Prý vždyť tam je plno lidí. Mně to nevadí, naopak se tam s kamarády několikrát potkáme, k tomu půjdeme i do lesa na vycházku.Jak jsou děti odrostlé, doma už je to jiné, pod stromečkem se moc nepřekvapujeme, ale i tak si to spolu užijeme. Někdy bývám ve stresu, když nestíhám, ale čím dál víc si říkám, že když se něco nestihne, nic se nestane. |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
27.11.2024 16:50:52
Jo, těším se, jako malé dítě
. |
| Len | 108740 |
|
|
27.11.2024 16:25:01
Vanoce miluju, zadny stres z nich nemam, co stihnu, to stihnu. Akorat mi chybi rodina, protoze presunout se do CR na svatky nam uz roky casove nevychazi. Letos bude bohuzel prosinec prolozeny hyperstresujicimi udalostmi, ale Vanoce si zkazit nenecham.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.