Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Blanče | 42184 |
|
|
29.12.2023 21:10:39
Girili ale to, že je "v pořádku" je vlastně karta do tvé ruky. Pokud se takto chová jako zdravá a tobě a tvým dětem to nevyhovuje, není nejmenší důvod se s ní stýkat. Život je hrozně krátký na to, nechat si ho kazit jedem ostatních.
|
| Velšice | 92803 |
|
|
29.12.2023 21:08:55
Ano, Okolíku, to dělají i muži. Muž vždy něco vyvedl a já byla v trestu. Je to strašný. Je mi z toho zle ještě teď.
|
| Blanče | 42184 |
|
|
29.12.2023 21:08:04
Vrtáku musí to být náročné, místo povánoční pohody stěhování - ale bude líp
. Jinak se dá zažádat ČEZ o ukončovací odečet, většinou to umí i na dálku, hodiny se většinou neodpojují, protože když je odpojíš, před dalším připojením (asi ne vždy, nejsem elektrikář, ale takhle to vysvětloval obecní technik) se musí udělat i nová revize. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
29.12.2023 21:07:03
no ta medikace je zásadní, jestli ji vysadila, tu příležitost zlepšit vzájemný vztah zahodila sama - jestli to bylo nasazené správně a byly výsledky, je to strašná škoda...
do pytle, kdy už začnou lidi těm doktorům věřit? ![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
29.12.2023 21:01:44
"psycholožce, která údajně došla k závěru, že máma je úplně ok a chyba tedy musí být ve mně"
Girili, nevěříš tomu, že ne? Takový posudek by odborník "od boku" nikdy nehodil , to zní velmi nepravděpodobně, když vaši interakci psycholožka nikdy nevidělaA hlavně to zase vypovídá o tom, že má tvoje maminka snahu manipulovat s fakty ![]() |
| K_at | 121378 |
|
29.12.2023 20:56:05
Gir, řeknu to velmi obecně - máma tam buď vykládala svůj pohled na věc, nebo sama sobě lhala.
Nedávná velmi drsná zkušenost z velmi blízkého okolí - i v léčebně ti bude takový podobný typ osoby tvrdit, že tam nemá co dělat a všichni to tam ví. |
| Girili | 117849 |
|
|
29.12.2023 20:49:48
Čumčo, když jí řeknu, že potřebuje medikaci, tak argumentuje, že není blázen, ale přesto mi chtěla vyhovět, tak kdysi domluvila psychologa, ale já jsem tam s ní nešla.
Když jsem byla před 5i lety těhotná, tak skutečně přišla s tím, že našla nějakou psycholožku (nepředpokládám, že šlo o někoho seriózního, ti byli a stále jsou nedostatkoví a člověk se k nim nedostane že dne na den). Měla s ní prý nějaká sezení a pak jsem měla přijít já nebo obě(?), už nevim. Já jsem s ní k psycholožce, která údajně došla k závěru, že máma je úplně ok a chyba tedy musí být ve mně nechtěla jít a fakticky ani nemohla, bylo to krátce před porodem, neměli jsme hlídání, měli jsme svůj dost nabitý rozvrh a nemohla jsem jen tak odjet sama takovou dálku na termín, který mi někdo určil. Od té doby jsem já ta, která zmařila veškerou její snahu o nápravu našich vztahů... |
| K_at | 121378 |
|
29.12.2023 20:40:28
Gir, to je v pořádku. Zajímat se děti ale mohou z bezpečného místa. Nebo po krátkou dobu. Musí taky vědět, že být zrovna matkou, nebo dcerou, neznamená nechat si líbit cokoliv. Jsem toho názoru, že péče je nesmírně důležitá. Ale neznamená to nechat se zničit.
|
| Girili | 117849 |
|
|
29.12.2023 20:29:43
Kat, nevím, některé věci mě napadají, ale ne příliš zásadní. Ráda bych, aby i děti viděly, že o staré rodiče se zajímáme a staráme...
|
| Blanče | 42184 |
|
|
29.12.2023 20:26:49
Girili u nás se chování máti k dětem nikdy nedostalo za hranu nucení předškoláků a mladších školáků "odpočívat" po obědě, protože si babička potřebovala lehnout a buzerace ve smyslu "řekla jsem, že spát půjdeš v devět, takže se otoč od televize a spi my se na tu pohádku dokoukáme sami". Což mělo bleskurychlý následek - nechtěly tam jezdit (a já jsem byla ta špatná, protože "jsem je naváděla"). Všichni jsme u nich nespali nikdy, nebylo naštěstí kde, ale i návštěvy začaly být nepříjemné. Po okamžiku, kdy jsem se ve 42 letech konečně vymezila následoval půlroční trest nekomunikací, ale přiznám se, že mně nevadil, naopak, pak zas chování jako by nic. A od té doby využívám toho, že velký dům máme my, nebo, pokud nemám morál na vizitu na domácí půdě, prostě uspořádám sedánek v hospodě. Doma děti v tom okamžiku věděly, že jsou na svém prostoru a když babi začala vyšilovat, prostě se zdekovaly do svých pokojů. Já její výpady odrážím pokrčením ramen a formulkou "no a já to dělám takhle". K nim do bytu chodím pravidelně jednou za rok - pověsit záclony, jinak jsem tam letos byla tuším dvakrát, jednou sama, jednou na hodinu s manželem, s dědou (jejím manželem, není to můj otec), se vidíme několikrát do měsíce. Jediné, z čeho mám upřímnou hrůzu je budoucnost, dokud jsou dva soběstační, je to OK. Jsem "řešič", tchýni jsme tu už měli několikrát i na několik měsíců, moji babi 10 let na 3-10 měsíců v roce, moji máti kdysi 6 týdnů po zlomenině nohy a vzpamatovávala jsem se z toho dva roky - a to byla ještě v pohodě. Nedovedu si představit delší soužití, ona samozřejmě ani neuvažuje o tom, že bybylo třeba přemýšlet nad alespoň chráněným bydlením, bezbariérovým bytem, "ona se přeci o sebe dokáže postarat" a strkám hlavu do písku. Jinak souhlasím s tím, co tu bylo někde řečeno, pozor na ostatní děti, ať nemají pocit, že se zas tak moc nic nestalo, nebo že si to ségra zasloužila.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.