Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Katka a 2 výrostci | 141251 |
|
29.12.2023 20:23:55
Moje tchyně to rodině dělala taky. Ale teda víc jak týden to asi nikdy nebylo. Já na to zpočátku koukala jako puk - z domova jsem to neznala. Ta byl kolikrát řev a cirkus, ale pak se vyčistil vzduch a jelo se dál. ...
|
| Girili | 117849 |
|
|
29.12.2023 20:23:49
Saamajno, funguje. Napiš, ráda si přečtu soukromě.
|
| Okolík | 129526 |
|
|
29.12.2023 20:22:49
To tedy dělají, zvlášť, když žijí v jednom domě.
Čumčo, ty tvoje soudy co chlapi/ženské dělají/nedělají nejsou univerzální .... |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
29.12.2023 20:21:58
Čumčo, já nevím... Ona ví, že tím toho druhého zraňuje a přesto to dělá... Když se jí nelíbilo, co jí řekli rodiče, tak "za trest" za nimi nepřišla s neteří... Třeba dva dny se neukázala a pak přišla jakoby nic .. nebo pak zakázala neteři, aby k nim šla... je to určitá forma pasivní agresivity...
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
29.12.2023 20:17:07
"že tohle tvé matce "nevysvětlí" někdo z tvých mužů - manžel nebo synové"
tohle chlapi nedělají, nepletou se do vztahu matka-dcera ženské někdy bývají spasitelské nebo "v každém howně za kvedlačku", chlapi nikdy ![]() |
| Katka a 2 výrostci | 141251 |
|
29.12.2023 20:16:26
Těžký jo, ale tohle jsou typické projevy spouštějící se demence..někdo jim něco odnáší, krade, schovává. To se myslím dá dětem vysvětlit. Ten Girilin příběh je o dost mrazivější.
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
29.12.2023 20:14:16
Rose, to bude asi jiné, to je spíš sestřina citlivost, zranitelnost
![]() |
| Okolík | 129526 |
|
|
29.12.2023 20:10:44
Čumčo, znám i chlapa co se takhle chová "za trest" a trestá tím svoji rodinu. Není to normální, dělají to manipulátoři - muži i ženy.
Yuki, nechápu, že tohle tvé matce "nevysvětlí" někdo z tvých mužů - manžel nebo synové. Musí být strašné v tomto žít. Překvapuje mě, že o té osobě píšeš jako o "mamince". Girili, s dětmi o tom mluví a zdůrazní jim, že ty s tím nesouhlasiš, že se jich zastaneš a že tam nemusejí jezdit. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
29.12.2023 20:05:11
hlavně je těžké, když ho už označit za agresora - on totiž vlastně nic nedělá, na nikoho nekřičel, ani nezvedl hlas, nikomu jednu nestřelil, jen velkomyslně mlčí a ignoruje něčí přítomnost a jeho projevy, otázky...
co jsem tak zažila, dělají to rodiče svým dětem, a manželky manželům, je to typicky ženská taktika, je v tom obrovská moc někoho nad někým, manžel byl vždycky sesypaný na hromadu ![]() |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
29.12.2023 20:04:56
Čumčo, ono ve velké míře záleží taky na tom, jestli jde o naučený vzorec nebo přirozený... V tom prvním případě to zafunguje jak píšeš, agresor je vyveden z míry, že jeho vzorec náhle nefunguje, něco je jinak, může se i do budoucna poučit... Ale pokud jde o přirozené jednání, pak na tom ani konfrontace nic nezmění, ten agresor má pocit, že je v právu a konfrontaci považuje za neopodstatněný útok... To dělá má starší sestra, jakmile se jí něco nelíbí, stáhne se a třeba přestane komunikovat, nechce si nic vyříkat, když už nechce být "uražená", zamete to pod koberec a dělá jakoby nic... Se mnou téměř nemluvila několik let a nebylo jak to utnout, než přistoupit na "nic se nestalo", což zase nedělá dobře mně... Přitom šlo o hloupost, kdy si špatně vysvětlila mou poznámku (a ani nešlo o můj "humor", prostě jsem projevila starost o ni), kdyby byla ochotná o tom mluvit, vysvětlily bychom si to, takhle to jen řekla druhé sestře (po pár měsících), jinak bych ani netušila, co se děje...
a teď mezi námi vládne křehké příměří, kdy si dávám pozor na pusu, hlídám, aby nedošlo na žádné nevhodné téma - je to náročné, ale mám ji ráda a potřebuju, aby věděla, že tu jsem pro ni, kdyby něco... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.