| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 700] Názory 701710 z 57801  [Dalších 57091 >>]
K_at 121378
29.12.2023 19:38:51
Jako základ je to, že ten agresor nepochybuje zřejmě o svém jednání. On je v právu. Jedná do určité míry instinktivně. Naučeně. Potřebuje ten pocit kontroly, abyste cítil v bezpečí. Pokud tam je nějaká sebereflexe, asi s tím jde trochu pracovat.
Pokud není, je potřeba do nějaké míry utéct. Ať už mentálně, nebo fyzicky.
Čumča. 160024
29.12.2023 19:27:15
Yuki, víš, co mě vždycky zajímalo? Jak je tomu manipulátorovi, který začal takové dusno~d~

Podle mě je mu asi podobně, ale stejně v tom jede dál...a jak je mu taky blbě, dává to dítěti za vinu, ačkoli tu dusnou atmosféru sám přivedl na svět...

Před lety něco podobného rozehrála tchýně, viděla jsem po nějaké době svého manžela, jak trpí jak zvíře...tak jsem jim to rozetla, manžel na mě koukal jako na přízrak. Zeptala jsem se tchýně, jaký má problém a co se vlastně stalo...Vůbec nedokázala říct, co jí vlastně vadí. Ona vůbec nepředpokládala, že by si někdo dovolil to dusno prolomit. Proto z ní každé slovo lezlo jako z chlupaté deky...

Byla zvyklá na to, že to bude držet x týdnů, nebrat telefony, případně je vytípávat, ignorovat osobní kontakt, a potom milostivě dusno rozpustí a bude se chovat jako obvykle. Byla v tom vždycky taková blahosklonnost toho, kdo šéfuje té situaci, toho, kdo rozhoduje o tom, kdy bude konec.
Beat 107867
29.12.2023 19:26:28
Čumco, ano, také nejsem příznivcem rychlých soudů a asi proto jsem tak na V zareagovala.
Yuki 00,03,07 49504
29.12.2023 19:16:57
Věřím tomu, že dítě udělá cokoliv, aby kontakt zase mělo, o to hnusnější, manipulátor to moc dobře ví a umí toho zneužít
Yuki 00,03,07 49504
29.12.2023 19:15:51
Čumčo, já jsem se rozhodla reagovat slušností, pozdravit

ale jinak nic, žádná vstřícnost, takže vlastně totéž, dokonce se nejmladší jednou ptal, jestli nejsem stejná. Ne, nejsem, pozdravím, udělám vlastně ten první krok, otevřu tu možnost, navíc nejsem ta, kdo s tím nesmyslem začal.
Ale je to hodně náročný
Od velikonoc do půlky září, do listopadu možná deset vět a teď jako by se nic nestalo.

Akorát ta komunikace je jak mezi cizími, bohužel. Jen nutné věci, nic osobního.
Vlastně jsem se odstřihla, jak jen to jde vzhledem k bydlení.
Čumča. 160024
29.12.2023 19:05:34
vždycky když jsem někde četla, že lze dítě trestat upřením pozornosti (žádný oční kontakt, žádný jiný projev, jako by dítě neexistovalo), bylo mi blbě už z toho čtení textu~a~ Je to totiž něco hroznýho...
Čumča. 160024
29.12.2023 19:02:12
Yuki, ano, je to citové vydírání a je to typický ženská zbraň~7~ Ještě jsem to nikdy nezažila u chlapa...u žen je to častější.

Moje milovaná příbuzná ho často využívala, po x týdnech společného žití a mlčení je to na vyskočení z okna, strašná atmosféra...

Dneska jsem už stará, ale stále bych nevěděla, jak na to mlčení reagovat - fakt nevím~d~
Čumča. 160024
29.12.2023 18:59:13
Beat, tohle není téma na rychlé soudy, fakt ne. Člověk zná svou matku celý život a neumí kolikrát vyhodnotit, co může být nastupující stařecká demence a co prostě projev zloby...

A navíc se musíš zodpovědně rozhodnout, jestli do té zátěže přibrat své děti a "dopřát" jim to samé dilema... Já se třeba rozhodla, že ne, že do té minulosti svoje děti nezavleču. To je moje bolest a nikoho jiného.

Možná kdyby někdo ztloukl tvoje vlastní dítě, taky bys to vnímala dost ostře~d~
Beat 107867
29.12.2023 18:51:44
Vítr dik. ~:-D Obdivuješ ale něco, co nemám. Proste na mě tvuj příspěvek nějak zapůsobil a jednou větou jsem se k němu vyjádřila. Ale v pohodě, nechme to byt. ~x~
Yuki 00,03,07 49504
29.12.2023 18:34:01
jo, maminka je manipulátor a toto jsem vyhodnotila jako psychický týrání, který nebudu nijak řešit, protože není jak
dřív jsem se snažila nějak to prolomit, tentokrát ne, jen jsem vždycky pozdravila a myslím, že jí to bylo nepříjemný minimálně stejně jako mně, všichni věděli, jak to vzniklo, nikdo z mých kluků neměl chuť se s ní moc bavit, ale skutečně jsem počkala, až začne ona, aby musela ona udělat ten první krok

vztahy v rodině jsou největší problém, na ten se pak může nabalit něco dalšího, ve škole kolikrát řeším nějakou blbost a už je mi jasný, že to je jen ta poslední kapka, kterou to přeteklo, že ten pravý důvod je jinde
a zatím se mi asi nestalo, že by to tak nebylo, bohužel
[<<Předchozích 700] Názory 701710 z 57801  [Dalších 57091 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.