| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 57801  [Dalších 57071 >>]
Jerry G. 159407
29.12.2023 12:46:28
Dala bych velký pozor na to, aby to děti nevnímaly jako "vlastně se nic neděje, kdyby to bylo vážné, určitě nás tam rodiče nepustí".

Kat, jo.. ~R^
To je hlavni tema dcerine terepie. Vlastne to tak hrozne nebylo, kdyz to mama celou dobu snasela a omlouvala. Jak chovani manzela tak tchanovcu, a sestrenice se jenom snazila to ""delat hezky"".~;((

Ja vim, ze se jsem v vyhranena, ale setkavani s takovym clovekem nedava diteti podle mne vubec nic.
Jerry G. 159407
29.12.2023 12:40:00
Rose,

jednak asi nejste v prvni vlne. Babicka ma asi k manzelovi vetsi resekt. Ja mam doma druhy extrem. Chovani Babicky s dedou se vzdy omouvala oni jsou preste takovy. Dite pak nedokaze rozlisit, co jsou zdrave vztahy a co je extrem. I psycholozka mi rekla, ze mam jasne vytycovat hranice a pojmanovat, ze chovani babicky s dedou je absolutne za hranou.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
29.12.2023 12:22:58
" co ty kontakty s babičkou dávají tvým klukům? "

kat, tohle je zajímavá otázka, ale odpověď fakt není jednoduchá...
osobně si ji trochu vztahuju i na sebe, protože jsem hodně přemýšlela, jak s dětmi a tchýní - ta se vůči nám (zatím?) neprojevuje nijak agresivně, ale je tam docela dost slovních výpadů, které mohou ranit a já zvažovala, jestli tam nezačít jezdit raději bez dětí... jenže na druhou stranu mi pak došlo, že i ty nepříjemné chvíle jsou pro ně důležité... nějak asi potřebují babičku vídat a vlastně si myslím, že je pro ně dobré i poznat, jak to může vypadat... samozřejmě tedy s tím, že před i po návštěvě to cestou hodně rozebíráme... postupně jsem zjistila, že obzvlášť holky s ní komunikují celkem hezky, že jsou připravené přejít některé její věty, úplně ignorovat, když spustí, že jsme minule odjeli a holky jí něco sebraly, případně babiččino obviňování, že u ní děti něco rozbily... dokonce se jich to ani nedotkne, vědí, že problém má babička a ne ony...
pravda, když jsou svědky toho, jak babička začne nadávat švagrové (své dceři), raději se klidí z místnosti, to snášejí hůř, tam je totiž už ta snaha švagrovou urazit, ranit ji (to nám nedělá)...
Jerry G. 159407
29.12.2023 12:12:13
Girli,

ona se asi k synum chova uplne jinak nez k dceri ne? Ale i pro jejich vyvoj kontakt s babickou neni dobry.
Čumča. 160024
29.12.2023 12:10:47
Girili, je to velkej úděl~d~
Je vidět, že se tvoje matka soustředí na ženskou linii dcera-vnučka.

Odstřihla bych ji a obnovila vztahy jenom v případě, že tvoje matka učiní nějaké kroky k nápravě vztahu.
K_at 121378
29.12.2023 12:09:26
Gir, zeptám se možná drze - co ty kontakty s babičkou dávají tvým klukům? Jak to vidí manžel? Přece návštěva, kde jsi neustále na trní a musíš hlídat mámu, protože netušíš, co jí za chvilku popadne vůči dětem i tobě.... To je přece stres jak blázen? Dala bych velký pozor na to, aby to děti nevnímaly jako "vlastně se nic neděje, kdyby to bylo vážné, určitě nás tam rodiče nepustí".
Girili 117849
29.12.2023 12:01:39
Beat, jestli je to přímo psychiatrická porucha nebo jen stářím se zhoršující osobnostní nastavení, těžko říct. Fakt je ten, že když máma po smrti táty brala nějakou dobu Citalec, tyhle úlety nebyly, dalo se s ní krásně fungovat. Jenže pak si to vysadila, protože ona to přece nepotřebuje...
Girili 117849
29.12.2023 11:55:34
Holky, moc dík za podporu a za náhledy.
Není to tak, že bych to neviděla, ale jsou i dobré chvíle a já pozapomenu, věřím, že hranice už byly nastaveny a mám to pod kontrolou. Zjevně to ale nejde mít pod kontrolou, když mám s sebou tři děti, není mi úplně dobře, nemůžu být na více místech najednou a jsme tam přes noc.
S dětmi jsem dnes trochu mluvila. Dceřin pohled je jasný a pochopitelný - nechce se s babičkou vidět. U obou synů to bylo paradoxně složitější - jich se to osobně netýkalo a mluví o tom tak, že mě to trochu děsí. Malý papouškuje cokoliv, co uslyší, ale co si skutečně myslí, pořádně nevyjádří.
Nějak to vymyslíme, aby kontakty měly jinou podobu. Dcera se s mámou nebude zatím vídat vůbec.
K_at 121378
29.12.2023 11:44:08
Gir, upřímně, zkusila bych pro sebe nějakou tu terapeutickou návštěvu. Pokud můžeš postrádat nějaké finance, tak by to možná pomohlo. Je to hrozně náročné.
Girili 117849
29.12.2023 11:36:21
Vítr, je to tak. Máš pravdu ty i Rose. Vidím to všechno, jen z toho nedokážu ven. Sourozenec má větší nadhled, mámu si umí držet víc od těla, dítě velké, méně citlivých míst. K mámě si mohou dovolit zajet na otočku a dělají to tak právě že sebezáchovných důvodů.
Napadlo mě i, že tu chalupu máma přepsala na sourozence i z důvodu, že věděla, že bychom mohli jezdit tam, místo k ní. Ale tak daleko asi v tu chvíli nemyslela a hlavně je to jedno. O chalupu jako takovou mi nejde, jen o kontakt s tím místem
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 57801  [Dalších 57071 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.