| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 730] Názory 731740 z 57801  [Dalších 57061 >>]
K_at 121378
29.12.2023 11:26:04
Nejde mi dopsat příspěvek a uložit. Stanov si svoje bezpečné hranice. Nečekej, že to bude pochopeno. Naopak nastane asi pořádný cirkus. Oznamuj svá rozhodnutí. Vysvětlování je cesta do pekel.
Ale je možné, že pokud tu hranici udržíš, máma se trochu stáhne. Zjistí, že už na tebe nemůže.
S dětmi to otevři, uvidíš, co a jak. Budou vědět, že to není tabu.
A drby a pomluvy? Kdo tě zná, ví. Kdo ne, ať si trhne. Okolí s tvou mámou nežilo a nežije.
K_at 121378
29.12.2023 11:07:41
Ještě takhle: pokud návštěva, tak zcela dle tvých pravidel. Tak, aby pro sebe a děti minimalizovala jakékoliv úlety. Z pohledu dětí to musí být strašně náročný, ty reakce. Navíc to ještě neumí popsat a zhodnotit. Jen ví, že je něco špatně.
Nemáš možnost se ubytovat jinde? Užít si přátel, stavit se u mámy na 2 hodiny a zase jít? A ještě jedna zkušenost, nevysvětluj, neobhajuj se. Nemá to cenu.
Monika 123907
29.12.2023 11:07:29
Tak myslím,že kromě pomluv je "ve hře" ještě jeden barák... Ale ani kvůli tomu bych tam za těchto okolností nebrala děti na víc dní.
K_at 121378
29.12.2023 10:58:34
Gir, ať tě matka pomlouvá, jak chce. Její boj. Už bych tam nejela. Netuším, proč by děti měly koukat na to, jak babička ubližuje své dceři. A po tomhle může být ráda, že jsi ji neudala na policii.
Pokud tě drží v šachu pomluvami, nevyhraješ to nikdy. Nepristupuj na její pravidla. Evidentně je to cvok. Psala jsi tu během let už pár jejích excesů, není jediný důvod to tolerovat.
Beat 107867
29.12.2023 10:55:47
Vitr, taky Girili chápu a souhlasím s tím, co píše Rose. A Vitr, přijde mi úsměvné, jak horlivě, a pro mně poněkud ostře, své názory prosazuješ, kdoví, jak se budeš chovat ve stáří. Pro upřesnění, tím neříkám, že budeš mlátit vnoučata. Ale G máma mohla mít celoživotně určitou povahu, nastavení a teď je třeba nemocná, a její povahové rysy ta nemoc zvýrazňuje.
Jerry G. 159407
29.12.2023 10:53:01
Pust si to video tak od 16 minuty.
Jerry G. 159407
29.12.2023 10:51:48
Girli,

pokud je Narcist, tak emoce druhych lidi vubec nechape a nezajimaji ji. Jediny proc prizna, ze sehala, je protoze citi ze bys ji mohla zavrhnout. Diky tomu te drzi v porad na niti. Nema cenu ocekavat, ze te pochopi atd.. protoze na to nema bunky. Ten clovek zamrzl emocionalne ve veku tak trileteho ditete. Zas na druhou stranu v ostanim vyvoji sla dal, tak se naucila tychle nedostatky kamuflovat. Pokud se chova mile a starostlive, tak je to jenom, protoze citi, ze je to pro vyhodne. Ocekovat, ze se po emocionalni strance bude chovat dospele, je stejne jako ocekavat od mentalne postizeneho, ze pochopi abstraktni matematiku..

Je k tomu spousty videi.. Tady treba test a kniha..
https://nakladatelstvi.portal.cz/nakladatelstvi/aktuality/97959/test-vykazuje-vase-matka-priznaky-narcismu

Tohle je dlouhy, ale dobry..
https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?q=naricstni+matka&mid=F0894169AD4526B0542EF0894169AD4526B0542E&FORM=VIRE
Vítr z hor 100046
29.12.2023 10:36:05
Rose, je mi to jasne. Taky proto jsem to tak napsala, aby bylo prehlednejsi, komu a za co dava ci ublizuje. Odhaduji, ze bratr ma mozna veci vic pod kontrolou, mene matce podleha - a ji to zrejme imponuje, nebo to na ni aspon funguje. Tihle toxici si dovoluji spis na slusne a na ty, ktere povazuji za slabsi.
Ropucha + 2 120300
29.12.2023 10:30:17
Obžerství mě nezmohlo, obžerství nepěstuji.
O Vánocích obzvlášť ne, moc toho nenasedím a většinu času je kolem mě tolik lidí, že se rozhodně v klidu nenajím.
Zmáhá mě trochu mimořádný režim plus viróza, ale jde to přežít.
Kompenzuje se to radostí ze vzácných rodinných setkání.
Mám toto období roku moc ráda, nástup běžného pracovního režimu bude trudný, na to se netěším. Sice si svým způsobem odpočinu, ale bude mi smutno.
L+ 2m 114525
29.12.2023 10:28:46
Federiko, nejsem. Já jsem blíže k hranicim, v Sudetech. Ale pohybuji se tam pracovně. Přišlo mi, že Knedla to nebude mít daleko.
Vlastně zrovna nedávno jsem si říkala, že Sušici vůbec neznám. Přitom je to krásné město. Musím to napravit. Líbí se mi náměstí a okolní uličky. Byla jsem se ted podívat i v kostelíku, měl nadhernou předvánoční atmosféru.
No a pak znám už jen Bejkarnu a Pípu a Vývrtku ~;)
[<<Předchozích 730] Názory 731740 z 57801  [Dalších 57061 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.