| Niky |
| • |
27.3.2006 23:11:20
http://rodina.cz/scripts/album/photo.ASP?id=699810&from_fid=6103&from_kid=44066
|
| Zdenka |
| • |
18.12.2005 1:47:02
IŠLSKÉ DORTÍČKY
*************** 14 dkg másla, 21 dkg hl. mouky, 2 dkg kakaa, 7 dkg cukru moučka, 4 dkg strouhaných mandlí nebo ořechů, špetka skořice, vanilka, citr. kůra NÁPLŇ: jakákoli ořechová zpracujeme těsto, necháme odležet a vykrajujeme kolečka nebo kostičky (jednohubky), po upečení slepujeme dvě k sobě, poléváme čokoládou a ozdobíme půlkou ořechu. SÁDELŇÁČCI ********** 15 dkg sádla (máslo, Omega), 15 dkg moučk. cukru, 16 dkg hl. mouky, 6 dkg kakaa, vanilka na zdobení ořechy nebo zavařenina zpracujeme, tvoříme kuličky a klademe přímo na plech, vtlačíme ořech (doporučuji tupým koncem dolů) a pečeme. Nebo jen do kuliček vtlačíme důlek a upečené zdobíme zavařeninou. ŠLEHAČKOVÉ CUKROVÍ ****************** 1 šlehačka, 500g hl. mouky, 1 OMEGA zpracujeme těsto, vyválíme na 1/2 cm, vykrájíme a upečené obalujeme v cukru. Můžeme použít i skořicový cukr, nebo necukrované slepujeme čím chceme (třeba karamelovým krémem ze SALKA). SKOŘICOVÉ HVĚZDIČKY ******************* 250g hl. mouky, 150g másla nebo HERY, 75g cukru moučka, 1/2 lžičky skořice, zrnko soli Zpracujeme, vykrájíme a pečeme, vychladlé pocákáme čokoládovou polevou. |
| Zdenka |
| • |
18.12.2005 1:25:08
Taky je dobrý:
šlehačku ušlehat dotuha a přimíchat jednu zakysanou smetanu smíchanou s vanilkovým cukrem. |
| bobule |
| • |
8.10.2005 12:32:28
1/3 l krupičky dětské
1/3 l hrubé mouky 1/3 l cukru půl prášku do pečiva cca 5 jablka a koření - skořice, moho být i oříšky, rozinky... a 1/4 másla vysypeme menší formu a sesypeme dohromady sypké věcičky, rozdělíme na třetiny a začneme - jednu třetinu nasypeme a na to rozprostřeme půlku postrouhaných jablek - strouháme jako na štrudl, na ně posypeme další třetinu - potom další polovinu jablek a dokončíme posypáním poslední třetinou hmoty. Nahoru pokrájíme máslo, které poklademe po celé ploše. Pečeme cca 40 minut. Nahoře na moučníku se utvoří kůrka, která je moc dobrá. Jíst to můžete teplé, nebo studené se šlehačkou. A nebo místo jablíček dáme vrstvu tvarohu. |
| Vendula |
| • |
11.8.2005 12:09:13
Díky moc za tip. Chystám se zrovna zítra dělat řízky, tak to hned prubnu.
|
| Emma78 | 8067 |
|
11.8.2005 10:17:42
Já jsem používala Vajahit,ale mnohem líp se mi dělají obalovaný věci,když dám jednu lžičku celozrné mouky a jednu lžičku hladké a rozředím teplou vodou a to použiju místo navíčka,pak to prváě není tak vysmažený.
|
| Vendula |
| • |
11.8.2005 9:05:08
Předchozí dva vzkazy jsem psala Marcele s Natálkou, ale nějak jsem to tam asi špatně zadala. Ale až teď jsem si přečetla vzkaz od Milady z 21.11.2004 (odkazované stránky na ženě-in) a s tím Vajahitem jsem teď na rozpacích. Nám vyhovuje,ale zarazilo mne, že není určen pro alergiky na vejce. Asi budu zkoušet recepty se škrobem, které jsou zde uvedené. Milado,díky za ně.
|
| Vendula |
| • |
11.8.2005 3:24:03
Pozor na vejce ve výrobcích, kde se to nedá moc očekávat. Např v obyčejných rohlících z Michelské pekárny není, ale v některých prodejnách např.domácí pekárny,Carrefour nebo jiné hypermarkety jo.Chce to pořád otravovat a ptát se.Překvapilo mě také, že např. v HIPPu (pokrm s těstovinami) není uvedeno, zda jsou v něm obsaženy vaječné či bezvaječné těstoviny. Když jsem to zjišťovala, samozřejmě tam byly vaječné.A mohl být průšvih.Takže bacha na to,že složení "podvýrobků" už nemusí být uváděno.Bacha také na vaječnou melanž a že některé výrobky jsou vejcem potřeny.Překvapilo mě, že jsou bílky i v "Banáncích v čokoládě". Další věc, která mě dostala, že když jsem kupovala sušenky, v českém složení vejce nebyly uvedeny, ale ve složení ve slovenštině uvedeny byly. Tak co si má člověk myslet.Ze začátku,když jsem zjistila, že má kluk alergii na vejce, jsem byla hotová,ale časem jsem zjistila, že je dost receptů bez vajec, i když mi to tak ze začátku vůbec nepřipadalo a ten "zlatej" Vajahit také pomůže.Držím palce,ať to dobře zvládáte.Pošlu časem nějaké recepty,ale teď už jdu zalehnout.
|
| vendula |
| • |
11.8.2005 2:46:41
VAJAHIT take pouzivam. Nahradi 20 vajec a stoji necelych 40 Kc. Obsahuje kukuric. mouku, sus. syrovatku,sojovou bilkovinu,lecitin,skrob a kurkumu.Rozmicha se ve vode a nahradi bud zloutek nebo cele vejce.Syn ma alergii na vejce,takze na tenhle vyrobek nedam dopustit. Lze pouzit do testa na moucniky atd.,delala jsem z nej i palacinky (testo se musi udelat trosku hustsi) a nikdo z rodiny nepoznal, ze v palacinkach neni vajicko,byly super. Akorat strouhanka na obalovanem rizku je tvrdsi a vysmahlejsi,nez kdyz je tam vejce,ale lepsi, nez nic.
|
| Janina+K+L | 27260 |
|
|
26.7.2005 0:11:35
aha, teď jsem listovala do předchozích příspěvků - tak nic, no :o)))
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.