| Janina+K+L | 27260 |
|
|
26.7.2005 0:08:47
a nedaly by se vajíčka nahradit VAJAHITEM? Prodávají to v prodejnách s racionálními potravinami a s vejcem to má společné jen první dvě písmena :o))) Nevím přesně, co to obsahuje, ale určitě to je na krabičce (bohužel doma to nemám, abych to opsala) Je to prášek, který se rozmíchá s vodou a použije se místo vajec.
|
| Lucie |
| • |
25.7.2005 17:03:39
Tak to jsi me zmatla, neznam zadnou napln do dortu S vajickem.
U nas doma se delal klasicky krem - utrelo se maslo s vanilkovym cukrem, pridala se prichut (vanilka, mlete orisky, kakao, instantni kava) a pomalu po castech se pridaval vychladly husty vanilkovy pudink (nebo pudink s prichuti). Pomer je v kazde klasicke kucharce. Me se ale ten krem zda dost tezky. My delame uplne jednoduchy krem: uvarime pudink a v robotu rozmixujeme s tvarohem. (Pomer je 1/2 litru mleka, 3 lzice cukru, 1 pudinkovy prasek, 1 kostka normalniho tvarohu; nebo mene mleka (asi o 1/4) a 1 vanicka "vanickoveho" tvarohu.) Nekteri lide do toho jeste pridavaji maslo. Nebo muzes udelat jen slehacku, popripade parizskou slehacku. Nebo tvarohova napln: 500g (kostkoveho) tvarohu, 2 dcl mleka, cukr, 2 lzice zelatiny (namocit v mlece, ohrat do rozpusteni a vmixovat do tvarohu). Boruvkova: 1/2 litru mleka a dva sacky zelatiny (namocit, ohrat do rozpusteni), rozmixovat s 2 sklenicemi cukru, vanilkovym cukrem, 150 g masla, 200 g boruvek; nebo jine ovoce. Vsechny tri kremy s tvarohem, resp. zelatinou, se daji pouzit jak do nepecenych dortu (z piskotu nebo susenek), tak do klasickych trenych nebo piskotovych pecenych. Pak je ale dobre pod napln natrit zavareninu, aby se zarovnaly pory v teste. Taky se musi pocitat s tim, ze od tech naplni dorty vlhnou, takze nevydrzi tri dny jako maslove. Musi se s nimi pracovat rychle, vratit korpus do dortove formy, zalit kremem, zakryt druhou pulkou korpusu a rychle dat ztuhnout do lednicky. Ten pudinkovo-tvarohovy je hustsi a nemusi se s nim pospichat tolik. |
| Lucie |
| • |
25.7.2005 16:45:15
Zazvorove cookies
250 g hladke mouky 120 g cukru 120 g hery 1 lzicka prasku do peciva 1 lzicka zazvoru asi 2 lzice vody Z testa udelat 16 kulicek, ty rozplacnout na plechu, pect 20 minut pri 180 stupnich --- Spaldove cookies 150 g spaldove mouky 30 g sojove mouky 50 g cukru 80 g hery spetka soli 2 lzice vody 50 g hrozinek Testo nechat hodinu v chladnicce, udelat valecek 3 cm v prumeru, nakrajet na 1 cm tlusta kolecka, pect pri 180 stupnich, nesmi moc ztmavnout, chutnaly by pripalene. |
| Petulinda + Klárka + bříško | 7274 |
|
|
22.7.2005 23:08:03
Já dělala k prvním narozeninám dort z jablek.
asi 1 kg oloupaných nastrouhaných jablek trochu jablečného moštu na podlití (stačí voda) asi 5 lžic maizeny rozmíchat v trošce vody jablka se podusí do měkka, přidá se maizena a chvilku se povaří (v podstatě jako pudink). Může se to přisladit, já to podlévala tím moštem, tak to bylo sladké dost. Dělala jsem vrstvu piškotů a vrstvu jablíček. U vás by to teda chtělo ty bezvaječné, nám se naštěstí alergie na vejce nakonec nepotvrdila. Ozdobila jsem to žervé rozšlehaným s jogurtem. |
| Ori, 3 děti | 4310 |
|
|
22.7.2005 20:30:29
Syn už je bez reakce na vajíčko, ale doteď dělám nepečený dort ze sušenek Hero nebo Plaismonek (jsou dražší, ale bez vajíček) - koupí se v odděleních. dětské výživy. Spotřeba na dortovou formu je 1,5 bal.
Takže 2 balení Hero sušenek 2 bílé jogurty 2 zakysané smetany libovolné ovoce - nejlíp drží banány trochu moučkového cukru Do dortové formy naskládám sušenky, na to ovoce a polévám jogurtovou směsí s cukrem (přislazuju podle chuti, dá se nahradit jakýmkoliv cukrem.). Vrchní vrstva jsou piškoty, polévám zbytkem směsi, nechám ztuhnout v lednici několik hodin. Možno dozdobit ovocem, želatinou, šlehačkou, fantazii se meze nekladou:-))). Dělala jsem to i jako dort k prvním narozeninám. |
| Marcela a Natálka 10 měsíců |
| • |
10.7.2005 11:52:05
Můžete mi prosím napsat nějaký recept na sušenky..dort..zda se dá dávat dětem co majé alergii na vaječnou bílkovinu i nějaká náplň do dortu. Nemám s tím zatím žádnou zkušenost. Vůbec nevím co té holčičce smím a nesmím dávat. Když vidí ostatní děti jak mlsají sušenky..či jiné pamlsky..tak by se na ně vrhla..ale po požití sušenky máme hned ekzem na pusince. Budu ráda za jakoukoli radu..moc děkuji
|
| Lindi | 21060 |
|
|
7.6.2005 11:17:06
|
| kukuč |
| • |
29.5.2005 10:00:36
![]() |
|
|
21.3.2005 22:09:59
15 dkg sádla
15 dkg cukru moučka 16 dkg hladké mouky trochu kakaa Z těsta děláme malé kuličky (nabydou), dáme na plech a každou trochu rozmáčkneme oloupanou mandlí (nebo uděláme obrácenou vařečkou důlek a naplníme marmeládou). Pečeme asi na 150 °C, po 10 minutách přidáme na 200 °C. |
|
|
21.3.2005 21:59:36
280 g hladké mouky
210 g másla 100 g strouhaných neloupaných mandlí (ořechů) 70 g moučkového cukru Vypracujeme těsto, které dáme na 2 hodiny do chladna. Mamka z toho pak vyvaluje rohlíčky, já jsem líná a nemám na to trpělivost, tak to cpu do formiček. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.