| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Pečení bez vajec

(?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 187  [Dalších 7 >>]
AlenaD 9051
21.11.2004 19:20:56
Milado,
aha, tak to jsem fakt netušila. Já jen, že vím, že to existuje a jakože místo vajec, tak mně to napadlo.
Ale je pravda,že jsem kupovala ještě něco jiného, ale bohužel už si nevzpomenu jak se to doopravdy jmenovalo, tam ty vajíčka určitě nebyly.
Tak už jsem to dohledala, jmenuje se to REWA (někde uvádí REVA), vyrábí firma Paleta, měl by to být v podstatě modifikovaný bramborový škrob.
AlenaD 9051
21.11.2004 9:09:47
Ivo,
ještě mně napadlo, že existuje náhrada vajíčka, myslím že se to jmenuje Vajahit. Většinou to mají v prodejnách zdravé výživy.
A recept na výborné pečivo, které je bez vajíčka aniž bys něco šidila:

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek šlehačky
1 kostka rostlinného tuku

Tuk nastrouhat do mouky, přidat šlehačku, vypracovat těsto. Vyválíme na vále, vykrajujeme menší tvary, dáme na suchý plech a rychle upečeme v hodně vyhřáté troubě do růžova. Ještě teplé obalujeme v moučk. cukru.
Jako další varianta jde udělat i na slano, před pečením posypat solí, mákem, kořením.
Iva* 1018
20.11.2004 14:19:43
oprava: email s receptama
Iva* 1018
20.11.2004 14:18:59
Milado dekuju za rady a email s radama. Lizo dekuju za tip. Ja zatim upekla dva kolace a nikdo nepoznal, ze by na nich bylo neco divneho. Cukrovi zkusim tento tyden, tak ty vase rady rada vyuziju.
Diky jeste jednou a pekne svatky
I.
Líza 17721
20.11.2004 12:54:09
Nevím, jestli sem ještě nakoukneš, ale mám poměrně jednoduchou radu, jak z receptu s vajíčky upéct bez nich: jednu dobu jsem to tak i dělala a fungovalo to. Za každé vejce dej do těsta 1 polévkovou lžíci plnotučné sojové mouky a stejně vody. Tam, kde je pro nadýchané těsto potřeba dělat z bílků sníh, je prostě třeba dát trochu víc prášku do pečiva.
Iva* 1018
19.11.2004 20:41:50
Milado moc dekuju. Nevedela jsem kde hledat. Mne vareni bez vajec (a taky rajcat) az tak moc nevadi, jen s tim cukrovim si moc nevim rady. Nasla jsem asi 3 recepty bez vajec. Hledam jeste neco "overeneho".
Diky jeste jednou
Ahoj
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 187  [Dalších 7 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.