| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Pečení bez vajec

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 187  [Dalších 107 >>]
Čtyřlístek
  • 
10.3.2010 4:50:23
Mám vyzkoušený AGAR-AGAR, a jsem skutečně okouzlená. Kupuji ho v obchodech zdravé výživy.
bublanina
  • 
12.2.2010 15:53:53
Tak aspoň, že tak.
bublanina
  • 
12.2.2010 15:53:13
Myslíš ten klasický od Dr. Oetker, který může obsahovat stopy vajec z důvodu, že jsou zpracovávány v tom samém závodě?
RadkaRR, M05, L08, E10 32328
12.2.2010 9:48:54
Děkuju hoklky všem za reakce. Mluvila jsem s kamarádkou, ovesný vločky může, nemůže pšenici a žito, vejce, ořechy, některý ovoce.
Puding, jak jsem zjistila obsahuje sušený vejce.

Bublanino, díky za tip.
bublanina
  • 
12.2.2010 8:38:00
S touhle dietou mám osobní zkušenost, takže ráda poradím. V první řadě bych se chtěla zeptat, kolik je synovi kamarádky let, kvůli dalším surovinám. A radši si ověř, jestli skutečně nemá i alergii na bílkovinu kravského mléka, ta totiž v kombinaci s těmito dvěma bývá dost častá.
Pro ty úplně nejmenší (ale chutná to i větším), je vhodný polentový dort.
Základ je vlastně taková hustá kaše z polenty. Dá se uvařit v kravském mléce, ale třeba i v instatntním rýžovém, které je bezlepkové. Je potřeba jí hodně osladit, nejlépe hroznovým cukrem (Glukopur ). Pro zjemnění do ní můžeš dát máslo nebo trochu slunečnicového oleje. Dortovou formu si tím také vymažeš a na vysypání můžeš pro menší dítě použít jablečnou vlákninu, pro větší kokos. Necháš v lednici ztuhnout.
Navrch můžeš dát ovoce z kompotu a zalít želatinou udělanou z ovocné šťávy a pudingu.

Nejlepší by ale stejně bylo ještě probrat s kamarádkou jednotlivé suroviny a třeba i značky potravin a upravit recept podle individuálních potřeb dítěte.
Jinak máš velkou pochvalu, že se takhle snažíš!
Kamarádka to určitě ocení.
anemon 100064
12.2.2010 7:26:25
Hmotu na pohár můžeš navrstvit do menší dortové formy. Dávám 1 tučný tvaroh, 1 velký jogurt, našlehanou šlehačku, 2dl vody nebo štávy s nejobyčejnější želatinou (labeta na vaječnou tlačenku) osladím a naleju do formy, může být korpus, piškoty, ale nemusí (piškoty prodávají i bezlepkové). Je to dobré s jahodama, ale ty teď za moc nestojí, vyzkoušené to je s višňovým kopotem - udělám piškotovou vrstvu, bílou vrstvu a na to - až to trochu přituhne, naleju kompot zase s želatinou. Většině dětí to chutná, chce to mít hotové o den dřív, aby to bylo pevné.
Insula 28056
12.2.2010 6:23:55
Tak já bych šla do nějakých pohárů. Když je dáš do sklenic a budou s ovocem, tak to bude vypadat úžasně a bude to i mňamka. Můžeš je dělat ze zakysané smetany, tvarohu, jogurtu nebo i pudink. ~;)
M+J+ 5 (2 holky -3 kluci) 74701
12.2.2010 0:49:37
ahojky ja mela nekde recepty vypsane na ruzne diety mrknu se ti .....
v hlave mam jen jeden a delala jsem ho babe pri diete ... je bezlepkovy bezvajecny....a je jednoduchy a nemaš na nem co zkazit

je to recept na štrudl bezlepkovy.

jeden hrnek bezlepk.pomazánkového másla
jeden hrnek mouky Promix-Uni
Vypracujeme těsto,a necháme uležet v chladničce

vyválíme jako klasika štrudl
dame na to napln s jablek ,rozinek, třtinoveho cukru.akorat nepotirame vajickem.pri peceni

detem štrudl chutna ~x~~x~

[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 187  [Dalších 107 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.