| Dáša,Ondra10/03Lucka1/06 | 19585 |
|
|
12.2.2010 0:02:42
ovesné vločky obsahují lepek...
|
| červík + V. 6/03 + L. 5/08 | 70614 |
|
|
11.2.2010 23:48:38
já pro kamarádku načerpala hodně tady:
http://www.ivako.cz/Bezlepkovakucharka.htm spoustu receptů mám i vyzkoušených ![]() roládu z pudinků dělám často ![]() |
| Summer_09 | 100588 |
|
|
11.2.2010 23:42:02
Mili, já nemyslela že prodavačka ví všechno; ale někdy nasměruje k nějakému nečekanému řešení :) a hlavně studovat -tj. pročítat etikety etc., což je pěkná otrava.
Tak ještě jednou smekám před zakladatelkou a jdu spát.. zítra si počtu proč vajahit není vhodný pro alergiky ![]() |
| Zdenča+Petřík8/05+Lenička10/08 | 27659 |
|
|
11.2.2010 23:19:59
No hlavně si zjisti na co vše je ten chlapec alergický, protože třeba ty ořechy v jednom receptu jsou hodně silný alergen.
Jestli je alergicky "jen" na pšeničnou mouku, můžeš použít jinou - rýžová, kukuřičná... Mám syna s alergií na pšenici, vejce, soju, ořechy, luštěniny... Když peču, místo vajec dám do těsta lžičku škrobu (třeba kukuřičného) a smetanu (nebo jogurt). Samozřejmě tak neuděláš piškotové těsto, ale tam kde jsou jen jedno, dvě vejce to tak nahrazuju... Jen počítej s tím, že pokud jsi zvyklá na pšeničná těsta, tyhle mouky mají prostě specifickou chúť a chvíli trvá než si na to člověk zvykne, ale poud je on na to zvyklý tak jemu to chutnat bude ![]() |
| Summer_09 | 100588 |
|
|
11.2.2010 23:12:43
Milado, fakt nevím co přesně se jako náhrada za vejce používá; já jsem k bezlepkové měla krátkodobě i diabetickou dietu a nejlepší bylo ptát se a studovat ve zdravých výživách a na netu.. proto doporučuju to samé. Nějaká náhražka vajec je, na MMB v receptech jsem o tom něco četla, jen si nepamatuju jak se jmenuje ta náhražka.
Vajahit neznám a díkybohu vejce můžu ![]() a ještě autorce: zkus mrknout na MMB do receptů; když najdeš nějaký bez lepku a vajec, zkus napsat autorce o radu - většina ti poradí MOC ráda ![]() a je to od tebe fakt hezký že to chceš zkusit.. ![]() |
| RadkaRR, M05, L08, E10 | 32328 |
|
|
11.2.2010 23:07:02
Jano, díky za odkaz - ten recept vypadá i celkem poživatelně. Celkem :D
Milado, taky díky, zkusím prostudovat. Summer, možná máš recht, oni si taky nosí svoje jídlo, ale Aleš se vždycky ptá, můžu tohle nebo ne? Tak kdyby jednou moh, bylo by to fajn. Když mi něco zbude, tak je i to jedno, využijem příště nebo do našeho jídla. Jano (Mišák) a myslíš, že by to bez těch piškotů drželo pohromadě? |
| Mišyčka a Minimišyčka | 54148 |
|
|
11.2.2010 23:00:42
Mě napadla taková karamelová patlanina s burizonama, v rýži snad lepek není. Už nevím přesně recept, ale rozehřály se s mlíkem nebo smetanou karamely, smíchaly s burizonama (bílýma) a nechalo se to ve formě na srnčák ztuhnout v lednici. Kdyby někdo věděl, tak bych byla ráda za receptík. Nějak se ztratil v propadlišti dějin a já bych ho zase zkusila udělat.
|
| Jana Mišák 5/07 a Eliška 05/10 | 88709 |
|
|
11.2.2010 22:56:57
a co zkusit nepečenej dort, já dělám tenhle,2 zakysaný smetany, tvraroh do toho šlehačku,cukr a ušleháš to,můžeš přidat i kakao, já to prokládám piškotama ale ty tam dát nemůže tak jen s ovocem
|
| Summer_09 | 100588 |
|
|
11.2.2010 22:52:17
ahoj, nemám tolik zkušenost s alergií na vejce, ale když skočíš do zdravé výživy prodávají také náhrady. Nicméně já abych byla upřímná tak návštěvy prosím aby nic nechystaly a ráda si donesu sama svoje.. často tam lidi co nemají zkušenost přidají něco s tím, co já nemůžu.. a je mi to pak hrozně líto.
nebo si neuvědomí v čem všem je lepek.. Navíc ti pak všechny ty bezlepkové etc věci zbydou; jen mouka stojí stovku.. ale pokud OPRAVDU chceš, tak si zagoogluj - třeba hned první odkaz - http://www.potravinova-alergie.info/recepty/bezlepkova-bezvajecna-buchta-recept.php Vím že osobní vyzkoušený recept by byl lepší, ale s tím bohužel nemůžu sloužit ![]() |
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
|
|
11.2.2010 22:51:48
Tak mi to nedalo, chtěla jsem zjistit, jestli to vůbec jde, péct bez lepku a vajec a ten koláč vypadá moc dobře, že ho snad i zkusím. Umaž mezeru v odkazu.
http://www.mimi bazar.cz/recept.php?id=18746 |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.