| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ostatní gynekologické problémy

(?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 8418  [Dalších 8218 >>]
Monika 123907
11.10.2021 11:31:57
To šestinedělí je myšleno jako ochrana před infekcí poté, co po zákroku nebude hned úplně uzavřeno děložní hrdlo - tj. bez sexu, raději se nekoupat (už vůbec ne v rybníku) atd. Sportovat (kromě toho plavání) budeš moct hned, jak se budeš cítit normálně po narkóze, což tedy v mém případě bylo asi s dvoudenním odstupem od zákroku.
Mája+kluci 07, 11 95717
11.10.2021 11:29:04
Bono, děkuji za zkušenost. Jen - jsi si jistá, že šlo o polypy uvnitř v děloze? Co jsem četla, tak uvnitř se dělají vždy v narkóze, to co popisuješ vypadá na odstranění polypů na děložním hrdle, což je asi o trochu míň invazivní zákrok a dělá se i v částečné/lokální anestezi, pokud to člověk vydrží.
bono 73031
11.10.2021 11:07:18
Ahoj, byla jsem minulý měsíc na přesně tomtéž zákroku. Ale byla jsem bez narkózy. Po zákroku mi nebylo vůbec nic, jenom trochu krvácení. Ani se tam nemusí čekat a hlídat se. Kromě sex. zdrženlivosti, kterou ani neupřesnili mi doporučili pár dní se nekoupat, pouze sprchovat. Jinak jsem od prvního momentu fungovala úplně normálně včetně dobíhání MHD přímo od zákroku.
Jinak zákrok vůbec nebolel, ani poté se žádná bolest neobjevila.
Katka a 2 výrostci 141251
11.10.2021 10:46:29
Pár dní, max týden bych řekla...pokud nebude následovat nějaké větší krvácení, které by komplikovalo sport. Pokud nedostaneš doporučení právě nemít vysokou fyzickou zátěž z důvodu hrozícího krvácení.
máta 14884
11.10.2021 10:32:18
To šestinedělí se ofiko doporučuje, ale ve stejném smyslu, jako po porodu - ne že bys nemohla sportovat, spíš bys neměla sexovat. Jinak je to asi hodně individuální. Já jsem byla nedávno na kyretáži - to je podobné ve smyslu "krátkodobý zákrok v celkové narkóze" a ani na to nedávají automaticky neschopenku. Jedině že mě nepustili hned večer samotnou domů, musela jsem mít odvoz (stačil by i taxík). Já teda nesportuju, ale za pár dní to bylo OK.
Mája+kluci 07, 11 95717
11.10.2021 10:16:30
Mám jít na jednoduchý zákrok - odstranění polypů v děloze (ne na hrdle, ale uvnitř). Mělo by to být pár minut, dělá se v celkové narkóze. Nikdy jsem na ničem podobném nebyla a vlastně nevím, co od toho čekat. Samozřejmě chápu, že je to individuální, ale v papírech k zákroku je jen psané, že 24h potom nemám řídit ani používat nůž ~:-D
Máte prosím někdo zkušenost, kdy tak člověk je zase v plné síle? Tím nemyslím, že se budu schopná potácet po baráku, ale kdy se třeba člověk může (opatrně a neintenzivně) vrátit ke sportu? Pohyb mi v podstatě zajišťuje duševní pohodu a možná i duševní zdraví, fakt potřebuju ventil, tak přemýšlím, jak dlouho bude nutné vydržet bez něj...? Jedná se mi o cyklistiku, běh, nějaké cvičení... A za jak dlouho může člověk do bazénu? Je to jako po silném menses? Kamarádka mě vystrašila, že snad mám dodržovat něco jako šestinedělí, to si vůbec neumím představit ~7~
Markéta 121171
3.9.2021 9:50:40
Osobní zkušenost nemám, ale v mém okolí to absolvovala řada žen, průběh rekonvalescence byl zcela individuální.

Moje máma - operace asi v 55. Spodem. Po operaci zánět jizvy, antibiotika, alergická reakce na antibiotika, jiná antibiotika, dlouhé hojení. Sbírala se z toho asi rok, byla unavená, bylo jí špatně.

Moje tchyně - operace asi v 75. Spodem. Naprosto bez problémů, po měsíci prý ani neveděla, že něco proběhlo.

Kamarádka - operace ve 47. Spodem. V dubnu byla na operaci, v červenci s námi lezla po horách v Itálii (občas teda vypadala, že umře, ale ona hrozně snese). Brali jí jen dělohu.

Kamarádka 2 - operace taky asi ve 47, vzali jí i vaječníky. Říkala, že dva dny pro propuštění z nemocnice stála u okna a říkala si , že skočí. Psychicky v pytli. Dostala hormonální substituci a vše bylo OK. Fyzicky OK.

Držím palce.

Marti22 63983
2.9.2021 22:21:45
Byla jsem ve 46 letech na hysterektomii. Operace byla spodem (ne že bych měla na výběr :-) ). Řekli mi, že nesmím nosit více než 2 kg, po měsíci můžu do práce a zhruba po dvou letech bude vše OK. Bohužel, pár dní po propuštění domů jsem dostala horečku a zjistilo se, že jsem alergická na ty nitě, kterými mě šili (bolesti, horečka, antibiotika, protože prý zánět). Nová operace ve vagíně, moje"šestinedělí" trvalo 12 týdnů, půl roku jsem byla vyřízená, unavená, neschopná ničeho. Dohromady jsem se dala asi za 3 roky, i psychicky. Je to několik let, cítím se teď dobře. Nemám ani děložní čípek. To byla jedna z věcí, kterou jsem si před operací lámala hlavu ~f~(prý to tak nemá každá, aspoň to v nemocnici říkali). Jsem šťastná, že to špatné uvnitř nebylo zhoubné a ostatní věci beru tak, že prostě "se stalo". Ještě k tomu zvedání břemen - prý kdybych zvedala těžší, může to vést k inkontinenci. Mě to tedy spíš od ní pomohlo, dělohu jsem měla zvětšenou a tlačila mi na močový měchýř, takže to bylo po téhle stránce náročnější, ale operace pomohla. Operace jako taková mi nevadila, ani klystýr před ní a tamponáda a cévkování po ní. Všechno se to dalo vydržet.~6~
Salmon 159352
2.9.2021 19:54:26
Díky moc. Budu ráda za jakoukoliv radu, na kterou si ještě vzpomeneš. ~s~
Evka... 12244
2.9.2021 19:43:30
Horizontální.
Začalo to bolestí zad (myslela jsem, že to je z cizí postele), zimnicí s horkostí, pak bolest těla a nakonec časté močení. Bolelo mě i břicho, ale bylo to spojené i s tím, že na stolici jsem byla až po více jak týdnu (no to jim také bylo jedno, ale bylo to utrpení).
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 8418  [Dalších 8218 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.