| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Nedonošeňátka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 370] Názory 371380 z 12103  [Dalších 11723 >>]
Pája, A+A :o) 94544
6.10.2010 10:12:09
Senedro, nikdo nic o lécích na krvetvorbu ani nezmínil,tak nevím~d~

jinak velká gratulace~;)! je to úleva obrovská, znám to~t~. však ona chodit začne,neboj. my měli to samé. Andrejka začala chodit koncem 20.m. korigovaně,takže si dala na čas. ale od té doby lítá jak ďas. ani ze začátku nijak nepadala a jak udělala mezi námi doma pár krůčků,pak jí to po x dnech docvaklo a najednou šla a nechtěla ani za ruku,což bylo dobře,protože měla zákaz. byla tak šťastná,že jde, že žádnou pomoc nevyžadovala a snažila se sama.
Senedra 14756
6.10.2010 9:31:37
a nepotřebovala by Andrejka něco na krvetvorbu?

Tak já jdu udělat jedno obrovské chlub, chlub, chlub, tady mě pochopíte. V pátek jsme po 13 měsících skončili s Vojtovkou. Už jsem teda s Alicí cvičila 2-3 krát denně jeden cvik, ale je toúleva. na rehabilitaci budeme chodit na kontrolu a uvidí se, kdy a jak začne Alice chodit. nicméně máme doporučeno co nejvíc podporovat lezení a nepodporovat samastatnou chůzi, aby jí zesílily svaly. A v neděli to byl rok, co jsme se vrátily z nemocncice domů. Teda, já se vrátila a Alice byla doma poprvé.

Zítra by měla dostat Alice první dávku očkování, asi nakonec dám ten Sinflorix a příští týden jí čeká vyšetření na alergologii a imunologii.
4.10.2010 12:41:30
díky za info o té náplasti. horší je,že u nás jsou problém i ty žíly~:(. ale zkusím to nalepit na tu,ze které to nakonec teklo. chudák má modřiny jako hrom~q~.asi to moc velké odbornice také nebyly...z nemocnice takové modřiny neměla vůbec. akorát na hřebetech ručiček menší.ale tohle,hrůza. je z toho nešťastná a ve vaně si je pořád myje,asi aby zmizely~;)
llenicka 75289
2.10.2010 16:34:03
Ahoky Senedro. My máme Prevenar a ted ve dvou letech jsme byli přeočkovaný prevenarem 13 a vše bez vedlejších účinků a úplně v pohodě. Takže doporučuji. Jinak prevenar je proti 13 kmenům a synflorix jen proti 8 kmenům, takže doporučuji určitě prevenar.
A na průdušky - taky nás to trápilo a od té doby co se řídíme doporučením naší lékařky, tak máme klid. Musím zaklepat. Ale hned jak vidím první příznaky rýmy nebo kašle, tak začnu dávat 3krát denně půl ampule Oscilococsinum po 3 dny + kapky Kaloba + sprei do nosu Euphorbium( přes den, na noc otrivin) + při kašli kapky Hustel (3krát 10 kapek) + nějaký sirup(ACC,...) . Hustel, Euphorbium, oscilo jsou homeopatika, Kaloba je přírodní preparát. Od té doby, co to takhle poctivě dáváme, tak se nám ještě nic nerozjelo a zatím jsme neměli ani ATB, tak doporučuji. Samozřejmě ještě při každém nachlazení dělám dechovou rehabilitaci (masáž hrudníčku) na odkašlání.
Pájo, my když máme náběr, tak hodinu před náběrem nalepíme Emlu náplast a malého to pak vůbec nebolí a celý náběr je úplně v pohodě. Mají jí v lékárně asi za 90Kč, nalepí se na hezkou žílu, většinou po domluvě s doktorkou a malej sleduje jak do něj píchjí a ještě se směje:-)Řval jen jednou a to když mu doktorka stála ve výhledu, ale jakmile uhnula, tak byl v pohodě. A mluvení zatím u malého vůbec neřeším, nám říkala doktorka, že mmá do 4 let čas, až pak se posílají k logopedovi. Tak ho nechávám bejt.
Madla & 3 trpaslici 4570
30.9.2010 23:04:56
Zdravim vsechny,
prevnarem jsem naockovani od narozeni, 3 roky se nam zanety stredousi vyhybaly, posleze jsme meli v obvykle (zaste frekvenci). Stejne tak u synu (ti jsou doneseni a ockovani pozdeji).
Musim se zeptat, zda ma vyznam Prevnarem preockovavat, to snizeni vyskytu zanetu SU je krasny vedlejsi ucinek...
30.9.2010 12:30:26
tak ráno jsme byli zase na krvi s Andrejkou,tak chudák měla zase trauma~n~.ještě jí zase napichovali obě ručičky,protože jim to opět nešlo a neteklo,je to děs. už se chudák bojí doktorů,v POdolí ji nemohl dr. ani zvážit,tak jsme to nechali :o) a napsali co měla v létě.
tak pan dr. z plicního nás vypustil ~:-D.

na psychologii to docela šlo,nějaké pokroky jsou znát. akorát paní dr. nás nevypustila,ikdyž u ní nyní ve dvou letech končíme. máme si vzít doporučení a přijít ještě za půl roku nebo dříve,kdyby se nám něco nezdálo,tak to je dobře,že přece jen bude ještě pod dohledem-je to hlavně kvůli té řeči,protože ji to posouvá o hodně vzad.

jinak vše nám šlo docela dobře,akorát ne tvary a barvy-což je pochopitelné si myslím (ikdyž syn uměl šest barev v roce a půl,tak to asi berou podle nadaných dětí a tady nebo co..)přitom se to chce na tříleté prohlídce,pokud vím. no nic.
do schodů ještě neumíme chodit jinak než za ruku nebo s držením za zábradlí,ale když chodí 4měsíce,tak co by měla umět

no a musíme tedy na tu neurologii kvůli těm záchvatům,takže další dr navíc.

tak zdravíme a díky za uklidnění~;)
Terka Kubík06, Vašík08 46367
29.9.2010 21:59:25
Ahoj. Tak dlouho tady mrtvo a ted najednou tohle.

Pájo, držím moc moc palečky at se tohle neopakuje. ~;((~;((~;((~6~~6~

S ušima bohužel, pro mě naštěstí neporadím.

Pajo a jinak, hele to mluvení, se neboj, To určitě příjde. Zlobí, chodí, slyší, vidí tak to bude v poho. (možná něco máte s ouškama nebo očičkama ted nevím tak se omlouvám). Nám je 2.5let a je to cca měsíc co začal používat slovíčka.

Já taky rostu z vaška, je hrozný pokušitel, milionkrát mu můžu říct at neleze se židličkou do kuchyně a stejně tam jde.
Dneska jsem mu naznačila lehce po zadku - noze vařečkou a teda docela mě vylekal s dýcháním, ustál to, akorát místo aby se vytrucoval sám tak jsem ho objímala a hlídala.

29.9.2010 16:17:29
jo ještě jsem zapomněla dodat jak se páni doktoři v nemocnici podivovali nad tím,že Andrejka ještě skoro nemluví,že už je přece velká holka..no děs! jak kdyby byla mentálně retardovaná nebo co~:(

akorát mě zase nahlodali~:(. holt jsme po zadu o rok a ne o tři měsíce..ikdyž se mi zdá,že ta propast se stále nějak prohlubuje s věkem víc a víc~n~. navíc to její neustálé blbnutí,ach jo. jediné čeho jsme schopni je prohlížet si knížku.~d~. docela mám také obavy,jak to půjde s vývojem dál,protože jediný pokrok je chození a mluva je stejná jak před rokem.
no,uvidíme,co zítra na psychologii..
29.9.2010 13:46:01
Senedro, tak ať testy dobře dopadnou. my byli na alergo také a naštěstí vše ok obě děti. akorát mají hodně málo protilátek na sliznicích,takže nasadili léky synovi a uvidí se,co Andrejka,protože to chytali od sebe. .

jinak s očkováním zkušenosti nemám. my měli mít příští týden spalničky a to padá,kvůli tomu úrazu nesmí teď půl roku očkovat. takže než budeme mít očkování,tak jí snad budou tři roky~y~. tbc budem mít také kdoví kdy..

užívej si,že se malá mazlí. já si to užila akorát v té nemocnici. dnes ani nechce zase spát a já už jsem docela na nervy ji sledovat,kde co zase vyvádí a co se může stát,teď kor~d~. ona si prostě vůbec sama nehraje,jen dělá vylomeniny~n~
Senedra 14756
29.9.2010 11:08:33
Pájo, teda, vy si to taky vybíráte ~m~ přeju, ať se to Andrejce co nejvíc vyhne.

Já jsem přišla po delší době a hned pro radu. Alice měla na jaře dost velké problémy se záněem středouší, tak jsem se domluvila s dětskou doktorkou, že jí nebude teď očkovat žloutenku, ale Prevenar13 nebo Syntofilix. Jestli to klapne, tak k očkování dojde příští týden. Máte některá s některou z těhle vakcín zkušenosti?

Jinak u nás - léto poměrně v klidu, ale od konce srpna trápí Alici průdušky, takže máme doma Ventolin a jsem už poměrně zkušená v nasazování. Za 2 týdny je Alice objednaná na alergologickoimunologické vyšetření, protože scénář týden Ventolin, týden klid se nelíbí ani mě, ani dětské doktorce.

Alice ještě cvičí Vojtovku, ale myslím, že brzo skončí, chodí u nábytku, leze, žvaní, objevuje a je hrozný maman. A taky poměrně vzteklina, navíc se zrzavými vlasy ~t~. A strašně ráda se mazlí.
[<<Předchozích 370] Názory 371380 z 12103  [Dalších 11723 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.