| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Nedonošeňátka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 690] Názory 691700 z 12103  [Dalších 11403 >>]
Senedra 14756
7.4.2010 8:40:04
Tak se mi ztratil dlouhý příspěvek ~q~

Katko, gratuluju - a váhu mají ti dva kulíšci hezkou, to je hlavní základ. Každá nemocnice proppouští s jinou váhou, poptej se v Motole, kdy asi tak pustí vás.

Já jsem s Alicí strávila v nemocnici 2 měsíce, ale ta měla porodní váhu 1.31 kg a v Mostě pouští až ve 2.40 kg. Navíc bydlíme 70 km daleko, takže denně dojíždět nešlo. Naštěstí to manžel za pomoci babiček a kamrádů se starší dcerou zvládl ( zrovna včera jsem prohlížela fotky z léta a bílo-červeně pruhaté tričko a oranžové, kostkaté kalhoty bych dceři teda dohromady nedala ~t~) a to velmi dobře.

Školka - Dita chodí, no, do školky... celkem si nemám na co stěžovat, ale uvítala bych větší aktivitu - třeba dojet s dětmi do divadélka, které je tady přímo u nás. Nebo do Prahy do ZOO, na výlet.... Jen jedna učitelka asi dvajkrát Ditě řekla, že třeba může chodit domů už po obědě - a já v té době kojila co dvě hodiny, cvičila 5krát denně vojtovku, bojovala s ekzémem... takže jsem uvítala, že můžu Ditu vyzvedávat až po spaní. Ale vzhledem k tomu, jak velká je poptávka po místech ve školkách, tak jsem ráda, že vůbec nějaká Ditu vzala. ~d~

Jinak u nás tak nějak všechno stejné, Alice se kutálí přes celý byt, občas už i naznačí jakýsi pohyb směrem dopředu, ale vypadá při tom jak pes Pluto - zadeček nahoře, napnuté nohy a kvedlá s nima do všech stran. Ditě se včera spustila rýma, tak jí snad Alice nechytne, příští týden má dostat vůbec první dávku očkování.
Aja,Táďa a Kryštůfek 48842
7.4.2010 7:32:47
Ahoj holky,
kdyz vas tak ctu, tak me jime hruza, ja na skolku nemuzu rict ani pul spatneho slova, Tada(4roky)tam chodi 7mesicu a je moc spokojenej, vcera si teda postezoval, ze do nej nejaka holcicka na hristi zduchala,ale ja jsem pro pristup-radsi upozornit ucitelky dopredu (jsme ve 28tt), at mi na nej daji pozor, a ony to teda 100% dodrzuji, nevim jak to delaji ale dodrzuji to a pritom malymu nenadrzuji :) meli sme strasne problemy s jidlem a ve skolce jako mavnutim kouzelneho proutky zboucha polevku i druhe jidlo jako nic (doma mi to porad nedela) s odkladem pocitam urcite, nedovedu si ho predstavit ze natoupi v 5 letech (6 by mu bylo v prosinci) do skoly,je taky drobnejsi a navic asi bysme u zapisu neuspeli (nenamalujeme ani slunicko) no kdyby mi ho nekdo sikanoval, nebo nejaka pani reditelka me tlacila do neceho, do ceho se nam nechce, a na co vim, ze zatim nemame....no asi bych nebyla slusna a poslusna a rekla od plic co si o ni myslim .... tak skolkam a skolam zdar...uz aby ty nase nedonosenatka vyletly z hnizda, nebo se usouzime starostma, co a jak s nima a jak se se zivotem venku poperou, ja se tim trapim skoro porad....mejte se ~;((
januska.1 87418
6.4.2010 20:43:32
Kopretino,je také dobré nastoupit do přípravky tam,kde bude chodit dítko do 1.třídy.Najde si tam kamarády a seznámí se se všim.:-)
januska.1 87418
6.4.2010 20:40:37
Hezký den,párkrát jsem sem psala,teď bych chtěla reagovat na Kopretinu.Mám také nedonošeného kluka,(28.týden),máme odklad a do přípravky jdeme.Ono záleží o jakou školu se jedná.My měli dvě přípravky na výběr,je pravda,že v jedné je asi 1/3 dětí z nepřizpůsobivých rodin,ale v druhé ne.Docela jsem byla nadšená z programu,který nám předložili.Syn se byl ve škole podívat,byl i 1.třídě,přístup perfektní.V přípravce ale mají podobný režim jako ve školce,jen mají různé hry a grafomotorická cvičení,které syn celkem potřebuje.Zjišťovala jsem si reference i na netu,píšu si s jednou maminkou,jejíž dítě do přípravky chodí a je spokojená.Naopak ve školce byli pohromadě s tříleťákama a moc aktivit pro předškoláky nedělali.
nzuza 84442
6.4.2010 19:24:01
Malý se narodil 32+5 a domů jsme šli po 4 týdnech, porodní váhu měl 1950g, 40 cm a po měsíci váha 2240g a 44cm, měl problémy s dýcháním 4 dny na oxidu dusném, 10 dní na ventilátoru, 3 týdny na kyslíku. Měl špatní plíce kvůli mé getační cukrovce ani ne jako ve 30.tt a k tomu těžká sepse, která mu způsobila prenatální fetální cirkulaci, saturace 35%, problémy, ale nezačaly hned, ale pár hodin po porodu, agpar měl 10-10-9, což se pomalu ani nechtělo věřit, pak byl v kritickém stavu převážen do vyšího centra s oxidem dusným (ty malého nemají)a ani nepoznali diagnozu, mysleli si, že má špatné srdíčko. Teď mu budou 3 roky, skoro 2roky jsme vojtili, až na to, že má trošku skluz ve vývoji, ale to má kolikrát i termínované dítko, tak je v normě, nechce se mu moc mluvit, ale rád maluje a to i vodovkama udělá sluníčko:-), jinak nemá úplně srostlé břišní svaly (stěnu) ale to už je v normě, a nemá úplně vzorné držení těla, ale kdo má, nikdo na něm nepozná, že měl takové problémy:-), ale nervy to jsou na začátku obrovské, kdo nezažil nepochopí
Pája, A+A :o) 94544
6.4.2010 14:17:31
jinak z jiného soudku-školka..syn věčně chodí domů samá modřina a už mě to štve! jedna paní uč. mu říká,ať nežaluje,když si ztěžuje,že ho děti bily...a prý mu nevěří..druhá je v pohodě..
no a ta horší..mi dnes říká,zda platí ještě to s tím čajem...protože máme napsáno,aby pil neslazený-má vyšší kazivost zubů a odjakživa pije jen vodu nebo neslazený čaj,nic sladkého a nemíním ho na to ani zvykat~;).no a ona mi dnes říká,zda to platí,že doma prý jí tatranku,milu...tak jsem hned říkala synovi,proč to paní uč. říká a on,že se ho ptala,jestli jí doma sladké,že pak nechápe tedy ten čaj,tak mi hnula také žlučí. hned jsem jí řekla,že si po tom doma hned čistí zuby a pití platí,po tom si asi zuby čistit x-krát za den nebude!
no,coment,musela jsem si ulevit..jako by byl tak hrozný problém udělat jeden čaj neslazený do konvice..což dosud šlo..
nevím proč,ale tenhle rok mě ta školky někdy fakt točí. ze začátku roku jsme řešili šikanu,učitelky tomu nevěřily,mlely si svou.. od té doby mu nevěří,když ho někdo bije,spíš mi přijde,že se po něm vozí ta jedna.. ta druhá je v pohodě.

6.4.2010 14:12:29
Kopretino,to je mi tě líto,tohle poslouchat!! paní ředitelka by potřebovala asi vyčinit od více maminek~;)

já jsem na to také jednou zvědavá jak to bude se školou. dcerka je také nar. ve 26.t.t. 890g a co jsem slyšela nebo četla,většinou prý tyto děti dostávají rok odklad..tak nevím,co je na tom pravdy..jasně,že každé dítě je jiné..my jsme tedy zatím pozadu o dost více než ty tři měsíce.vím,že se to srovná a škola je daleko,ale přece jen člověk nad tím občas přemýšlí,uteče to jako voda.

tak hodně zdaru a ať se ve školce líbí,je to rozumné~;)
kopretina, dcera5
  • 
6.4.2010 13:31:19
Řekla jsem jí, že je dcera o tři měsíce dřív narozena a z sociálních a pracov.důvodů do ZŠ ještě nenastoupí. Ona si mlela svou, že teď ji nic není a že od toho je přípravka, aby se srovnala. Tak jsem se naštvala a řekla jí, že mám od maminek na přípravku špatné reference.(navštěvují ji samé nepřízpůsobivé děti převážně Romové). Ředitelka si zase mlela svou, že letos to bude jinak, každý rok je učí někdo jiný... Já na to, že dcera bude ještě poslední rok navštěvovat školku, kde má kamarády, zná učitelky a že ji nebudu stresovat a že se budem stejně stěhovat, tak do první třídy nastoupí jinam. No po tomto telefonátu bych měla taky strach, že si na ní paní ředitelka jednou zasedne.
Maminky předškoláčků, měli jste s odkladem taky nějaké problémy? Kdyby se malá narodila až na podzim jak měla, tak jsme tohleto řešit vůbec nemuseli, byl by klid. Šla by prostě pozdějc.
My nejsme první, s kým paní ředitelka bojovala. Už mne na ní dopředu upozorňovala známá, která chtěla před třemi lety taky odklad a hodně se s ní u ní v ředitelně pohádala. Paní ředitelka chce mermomoci otevřít přípravku a nasbírat 10 dětí ze všech MŠ v okolí.
Hezký den všem
kopretina,dcera5
  • 
6.4.2010 13:18:38
Ahoj holky,
párkrát jsem tady taky psala a chtěla poradit. Mám 5letou dcerku, narodila se 980gramová ve 26tt.
Letos v lednu jsme byli na zápisu. Říkali, že je velmi šikovná, nestydí se, upovídaná, ale kreslení panáčka nic moc. Tak nás paní psycholožka objednala k ní na testy. A doporučila ještě další rok ve školce, ať nic neuspěcháme. Žádala jsem o odklad.
Za pár týdnu mi volala paní ředitelka ZS,a docela na mmne zhurta, proč nechci dát dceru do přípravky, že zabírá dalším dětem ve školce místo. Byla hrozně nepříjemná a neodbytná. A že ji paní psycholožka přímo nenapsala důvod odkladu. Já ji na to dopověděla, že už jsem to konzultovala s paní ředitelkou MŠ a ta s tím, že další rok dcera ještě bude školku naštěvovat souhlasila. Ona na to, no to vítě, že ona Vám to přímo neřekne.
6.4.2010 12:48:33
Hani,ať to Dáda zvládne~;((! já to znám...Adámek první den celkem ok,ale v poledne už plakal jako spousta dětí...
druhý den ráno řev jak tygr,bylo to děsné na mé nervy,akorát byla Andrejka ještě v Podolí a do toho tohle...také jsem to obrečela,to nešlo vydržet..přitom on miloval děti,kolektiv a nemyslela jsem,že to bude tak zlé..řval fakt dlouho,asi skoro dva týdny,pak na střídačku..trvalo to měsíc a něco než se tam těšil..
tak držím pěsti,ať je to u vás rychlejší..
[<<Předchozích 690] Názory 691700 z 12103  [Dalších 11403 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.