| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Holka nebo kluk - babské rady

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 14724  [Dalších 14624 >>]
Hilly. 103234
5.12.2013 9:36:14
Proto jsem si pohlaví dítěte raději nechala vždy říct co nejdříve. U ní to je prostě asi o tom, že si vysnila malou osůbku, dítě..jakoby už žilo, bylo s ní a najednou jakoby umřelo a byl někdo jiný. Musí se z toho asi vyplakat. Vím jak je to zákeřný si představovat konkrétní dítě. U prvního dítěte jsem si myslela, že to bude kluk a když jsem zjistila, že to bude holčička, byla jsem taky tak divně překvapená. Vždy jsem si snažila nic moc nepředstavovat, protože ono to miminko je nakonec stejně jiné než si vybájíme.
Ropucha + 2 120300
5.12.2013 9:31:35
Zerat, s tímhle souhlasím - ženy obvykle opravdu více drží se svou původní rodinou a vnoučata mívají blíž k prarodičům z matčiny strany.
Určitě je zase spousta výjimek, záleží na konkrétních lidech, ale co vidím ve svém okolí, tak to vě většine případů funguje směrem k té rodině ženy.
zerat 18305
5.12.2013 9:30:33
Nechej ji, smíří se s tím! Já jsem třeba nikdy nijak vyhraněná nebyla, jen manžel chtěl holčičky - vždycky říkal "ať je to, co je to, hlavně ať je to zdravá holka" ~:-D Nicméně když jsem čekala 2. dítě, tak jsem si myslela, že čekám chlapečka. Zkrásněla jsem, za celé těhotenství jsem nepřibrala ani kilo, zhubla jsem 3 kila oproti váze před těhotenstvím. V podstatě jsem uvěřila řečem lidí, že když mi jde bříško do špičky a krásním, že budeme mít chlapečka. Jenže pak jsem se dozvěděla, že čekáme holčičku... u mě to byla chvilička smutku, ale přešla mě strašně rychle - hlavní bylo, že je zdravá a že jsem ji nepotratila. Navíc jsem to brala pak rychle i prakticky, že bude děti hračky i oblečení po starší holce... že budou moci být v jednom pokojíčku apod. Nechala bych ségru být - věřím, že je-li normální, tak ji brzy smutnění přejde ~x~
Klarisanek 111002
5.12.2013 9:28:28
Annet, Adelaide, sorry, ale vubec nechapete o co jde. Samozrejme vase tvrzeni zni jako nezvratna pravda, a proto se taky lide uplne boji vyjadrit prani nejakeho pohlavi, protoze je nad slunce jasne, ze nejdulezitejsi je aby to bylo zdrave. Ale jsme lide ruzni, nekomu je to fuk, nekomu neni, ale pokud je to upnuti k jednomu pohlavi vyrazne, tak to jiste neni jen nejaky rozmar typu - muzu mit kabelku hnedou a ja just just chci modrou. Clovek to proste v sobe ma, nemuze si pomoct, ma nejake subjektivni nebo objektivni duvody proc se boji mit to druhe pohlavi atd. Takoveho vase reci pak vedou akorat k tomu ze se v tom zena placa jeste vic, protoze se sebeobvinuje, proc je tak spatna, ze ji nestaci dite zdrave, proc porad mysli jen na to sve vysnene pohlavi, ze ji Panbuh potresta za to rouhani a narodi se dite postizene atd. Velmi blbe prirovnani, dite neni vec, ale proc je normalni prohlasit, ze chci Skodovku a nechci Renolta a nikdo se nade mnou nepohorsuje, ze jsem vybirava a mela bych byt rada, ze auto jezdi a nerozcapovat se.
zerat 18305
5.12.2013 9:25:29
Tohle ale taky nemusí být pravda. Kolikrát maminka tlačí dítě do pozice dle sebe a nemusí to být dobře.
Mně přijde zajímavé, že hlavně holčičky chtějí ženy, a přitom jim pak většinou na pupeční šňůře doživotně visí synové. Máme několikery známé a je to tam právě takhle. Dcery jsou tatínků a synové maminek.
Moje ségra má 3 syny a strašně moc chtěla holčičku - nemá ji. Ona uvádí jako důvod, proč ji chtěla, že dcery drží se svými rodiči, kdežto muži mají tentence poslouchat své ženy, a pokud si snacha s tchýní nesednou, tak potom své děti skoro nevidí a o vnoučátkách ani nemluvě. Nejde to brát paušálně, ale poté, co tady vídám občas témata, jak zde snachy nadávají na rodiče svých mužů... tak bych tomu vcelku i věřila.
Maťa. 21117
5.12.2013 9:22:46
Možeš ségre ako pikošku spomenúť, že napr. moj mladší je vždy prvý, čo mi chváli "krááásne nechtíky" a maminko Ty jsi "krááásna". A prvý si všimne novú bižutériu na mne:-))))
Maťa. 21117
5.12.2013 9:21:20
hm...neviem poradiť. Toto ide mimo mňa, ja som nikdy nepreferovala určité pohlavie...a to sme boli samý babinec, než som to u nás "zlomila":.-)))

Klučík bude k mamince tiež mazlivý, moji teda sú určite.
Sandrine
  • 
5.12.2013 9:20:05
Měla jsem a mám to naprosto stejně.
jula
  • 
5.12.2013 9:18:11
máme 2holky a chtěli jsme kluka,výroba dle instrukcí na kluka a hádejte co............zas holka,no co do dalšího nepujdem a jsem rádi že je vše v pořádku a zdravé :-)
Ropucha + 2 120300
5.12.2013 9:13:51
"...vždyť chlapi jsou taky lidi..."

Buchli ~R^ ~t~ ~t~
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 14724  [Dalších 14624 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.