| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
1.2.2023 15:42:11
jako obecně v devadesátkách to byla vlastně doporučovaná praktika - minimální riziko přenosu nemocí a nulové riziko otěhotnění
![]() |
| Lenka Pražanda | 128023 |
|
1.2.2023 15:41:22
Pokud do čehokoliv kluk holku nutí, je to špatně.
Vždycky jsem si myslela, že tyhle praktiky včetně pettingu u mladých převažují. Právě proto, že to je takový start před samotnou souloží. Že si třeba ještě nejsou jistí, stydí se a pod. Podle mě je to naprosto normální, naopak paní je divná a zaostalá. Orálek nemusí dělat jen holka ![]() ![]() |
| Cimbur | 64764 |
|
|
1.2.2023 15:36:28
Ale jako obecně to byla už v devadesátkách úplně normální věc, ne? Já osobně se domnívám, že samozřejmě už i mnohem dříve. Prostě: není to moderní trend, vynucovaný internetem, pokud se nemýlím.
|
| K_at | 121378 |
|
1.2.2023 15:30:41
Cimbur, myslím, že stejně jako se vším - každého vkus. Někdo rád, někdo míň a někdo vůbec. Normální věc jinak, řekla bych.
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
1.2.2023 15:26:47
Od rána mi vrtá hlavou jedna záležitost. Měli jsme přednášku z infektologie a pohlavně přenosných nemocí. Taky jsme hovořili o vztahu papilomavirů a některých nádorů ORL oblasti.
A do toho jedna lékařka, stejně jako já cca 50 let a taky matka mladinkých dcer pravila: "Nojo, ony ty Bravíčka a internet vnucují dospívajícím dívkám, že orální sex je normální, a že v tom mají klukům vyhovět. A za nás to nebylo." Jsem stejně stará jako kolegyně, nezískávala jsem zkušenosti ani předčasně, ani příliš intenzivně (nebo spíš extenzivně), ale narozdíl od ní jsem nabyla dojem, že právě orální sex byl mezi mladými běžný, ba dokonce úplně normální a vesele si ho užívaly i páry, které ještě nechtěly zahájit koitální aktivity, prostě taková úplně normální věc. Tak prosím o názor, kdyby na to s dcerami někdy padla řeč. Jsou orální sexuální aktivity něco divného a škaredého, do čeho kluci holky nutí, protože to viděli na internetu? Nebo je to úplně normální součást intimního života a není potřeba s tím mít problém? |
| Dari79 | 114243 |
|
19.12.2022 21:23:21
No, nevím, já znám jen domovy důchodců bytového typu, čili kde bydlí důchodci v podstatě v "samostatných bytech" - garsonkách - tedy podobně jako na koleji - pokoj s kuchyňským koutem, vlastním WC a koupelnou... Dveře se normálně zamykají... Takže tam si nedovedu představit, že by se tam někdo dostal, aniž by ho ten senior sám pustil - čili asi to nebude bezbranná ležící babička...
Nezamykací pokoje znám jen třeba z intern v nemocnicích, ale tam zas nikdy na pokoji jsem neviděla nikoho samotného - teda jo, na nadstandardu, ale tam si zas nemyslím, že jsou lidi v tak super zdravotním stavu, že si někam skočí odskočit. Babička, když pak byla v LDN, tak tam samozřejmě byly pokoje zvlášť ženské a zvlášť mužské, bylo jich tam teda snad 6 na pokoji, ale tam zase "žádné soukromí" (dveře se teda, podobně jako v nemocnici, nezamykaly, takže ano, nějaký super otrlý chlap by tam asi vlézt mohl a kdyby si troufl si to tam rozdat s někým ve faktické přítomnosti dalších, tak by to asi šlo...) Asi jsem nikdy nebyla v zařízení, kde jsou lidi ještě natolik "čupr", že by byli schopní sexu, a současně nebylo zajištěno soukromí (koulí na dveřích, zamykacími dveřmi). Tak myslím, že nijak časté to, u těch seniorů, asi nebude. To bych to spíš tipovala u třeba domovů pro mentálně postižené, kde jsou ještě mladí atd. |
| Filomena74 | 159536 |
|
19.12.2022 21:06:41
Lenko pres den ano,ale vecer? Jestli si nezamikaji pokoje? Jak ma treba heden clovek ohlidat treba 50 lidi? Porad?
|
| Půlka psa | 24064 |
|
|
19.12.2022 18:00:46
"To se tu opravdu najdou lide, co zlehcuji sexualni nasili? Jenom proto,ze se jedna o stare lidi a predsudky vuci nim?"
Uveď příklad toho, kdo to zlehčuje. Jinak je tvá otázka naprosto zavádějící. ![]() |
| Ekaterina | 67693 |
|
19.12.2022 17:42:28
Samozřejmě klienti DD mají často sexuální potřeby. Někdy si v DD najdou partnera a občas jsou s tím problémy (paní s demencí už si nepamatuje, že má doma manžela, a dá se dohromady s některým z klientů. Manželovi to vadí, ale jak to má personál řešit? apod.). Někdy zkoušejí chlapi nějaké sexuální "obtěžování" personálu - plácnout po zadku, sexuální narážky, apod. ("obtěžování" píšu do uvozovek, protože někdy jsou to opět chlapi s demencí, a tam je holt na personálu, aby to profesionálně zvládl). S vyloženým znásilněním jsem se za spoustu let v sociálních službách pro seniory nesetkala (čímž bohužel nemůžu tvrdit, že se to nikdy neděje). Někdy to ale může být na hraně - zvlášť u klientů, kteří už nedokáží jasně říct, co chtějí a co ne.
|
| K_at | 121378 |
|
19.12.2022 17:29:54
Lenko, kdo to zlehčuje? Nikdo.
Ano, to, co píšeš - snížené mentální schopnosti v důsledku chátrání a tudíž nezvládnutý pud, to považuji za nikoliv běžný postup běžných seniorů. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.