| Dolores Nowaco | 159155 |
|
1.2.2023 16:03:55
Já si taky myslím, že to je především vysoce intimní věc (i když občas se o tom zmínit nepovažuji za nic divného)
|
|
1.2.2023 16:02:19
Reagovala jsem na tu větu: "Že si třeba ještě nejsou jistí, stydí se a pod."
|
| lela, rosa, niki | 88737 |
|
|
1.2.2023 16:01:43
Zjistuji, ze jsem asi konzerva. Vy se fakt o takovych vecech bavite s detmi? Ja proste o urcitych tematech s dcerou nemluvim, kdyz byla mala, mluvily jsme o sexu,ale nejsem schopna s ni mluvit o jejim a svem sexu - to proste nechci moc vedet, beru to jako velmi intimni zalezitost...
|
| Monika | 123907 |
|
1.2.2023 15:59:56
Tak u soulože není asi primární problém "stydění se" ne? Mohou tam ale být různé zábrany s ohledem na obavu z otěhotnění, přesnosných nemocí, náboženství (jak se která církev dívá na "jenom" orální sex, to tedy netuším) ...
|
|
1.2.2023 15:59:21
Každý na to má svůj názor. Když to někoho vzrušuje, proč ne, jeho věc. K čemu bude když tu lidi napíšou svůj názor, jestli to je nebo není "normální". Chceš se řídit tím, jestli je něco normální/jestli to za normální považuje většina a podle toho to potom předávat dceři? Zjišťovat, jestli je něco tzv. normální, to je za mě asi tak ten vůbec nejhorší přístup k vytváření si vlastních názorů. To ať už si o tom radši dcera myslí svoje třeba na základě jiných zdrojů.
PS: Dokážu si živě představit, že kdyby se tato prakticky nikdy neprovozovala a někdo by teď z fleku přešel s tím, že by si lidi mohli při sexu navzájem olizovat genitálie, tak ho tak 99% lidí označí za totální prase a už jen z té představy se jim udělá značně nevolno. Bohužel přesně takhle lidé jednají - na základě toho, co dělá většina |
| Monika | 123907 |
|
1.2.2023 15:58:10
No, ona se ale tato praktika používá "oboustranně", takže nemusí jít jen o to, jestli vyhoví dívka chlapci, ale i naopak? Já tedy nevím, jak to dneska mladí mají (dceři teprve bude 13), ale řekla bych, že v 90. letech, kdy se začalo o sexu hodně psát, a to na všech možných úrovních "kvality" včetně těch Bravíček, tak se myslím považoval opravdu orální sex za možný "předstupeň" toho "normálního", ale mám právě pocit, že hlavně v případě dívek jako objektu - že snad mladé dívky takto spíše vzruší a dosáhnou orgasmu a zároveň nehrozí otěhotnění (je tu i menší nebezpečí přenosu nemocí). Pokud jde o "vyhovění chlapci", tam si úplně nevybavuju, jak se toto prezentovalo.
|
|
1.2.2023 15:56:27
Že když se někdo stydí provozovat normální soulož, tak olizovat si navzájem genitálie se bude stydět míň?
|
| kosatka2 | 89902 |
|
|
1.2.2023 15:46:48
V devadesátých jsme ty Bravíčka skupinově četli o přestávkách, orál normální, ale rozhodně nic o tom, že by měly holky vycházet klukům vstříc s něčím, co by jim bylo nepříjemné, proboha. Naopak byly holky nabádány, aby daly najevo, co ano a co ne.
|
| Lenka Pražanda | 128023 |
|
1.2.2023 15:45:08
Rose, to je pěkná blbost, kromě toho otěhotnění. Riziko přenosu pohlavních chorob je při orálu stejné jako při souloži. HIV, žloutenka, herpes, to se ústy přenese velice snadno.
|
| Mája+kluci 07, 11 | 95717 |
|
|
1.2.2023 15:42:22
Moderní trend to, Cimbur, určitě není, v devadesátkách to určitě bylo podobné jak nyní, nehledě na to, že "bravíčková generace" jsme byli spíš my, teď už mají děti jistě i jiné zdroje informací
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.