| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Tábory

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1240] Názory 12411250 z 8196  [Dalších 6946 >>]
adelaide k. 20327
5.8.2016 14:09:53
Určitě s ním promluv. Zpětná vazba je cenná věc. Pokud s nimi bude rozumná řeč a budeš mít pocit, že mají zájem to řešit, nechala bych dceru "uležet" a třeba si to jeste rozmyslí. A pristi rok uz bude vědet do čeho jde a bude to lepší. První tábor je holt iniciační :-)
Maarťa 31011
5.8.2016 14:08:50
Naše holky jezdí už od první třídy na www.dlouhysirokybystrozraky.cz, letos byly už pátý rok. Tábor je pro ně absolutně nejvíc, daly by mu přednost před soustředěními a dokonce i před dovolenou. Mobily se tam neberou, spí ve stanu, 14 dní to každý přežije a vrací se pokaždé absolutně nadšené. Ale je třeba přihlásit je brzy, tábor se vždy hodně rychle zaplní.
Maarťa 31011
5.8.2016 14:08:49
Naše holky jezdí už od první třídy na www.dlouhysirokybystrozraky.cz, letos byly už pátý rok. Tábor je pro ně absolutně nejvíc, daly by mu přednost před soustředěními a dokonce i před dovolenou. Mobily se tam neberou, spí ve stanu, 14 dní to každý přežije a vrací se pokaždé absolutně nadšené. Ale je třeba přihlásit je brzy, tábor se vždy hodně rychle zaplní.
withep 93862
5.8.2016 14:04:30
Ty jo, to je síla. Já bych se neuklidnila, dokud bych jim řádnou zpětnou vazbu nedala. Skauti taky mají nějakou hierarchii, ne? Tak klidně i výš. Taky jsem byla na táboře jen jednou a naposledy, ve stejném věku, podobné problémy - osamělá, nezapadlá, brečela jsem. Ale to bylo za časů kolektivní a zocelující výchovy, myslela jsem, že dneska už se děti tak nějak obecně víc respektují. Oni jí i vám lhali, nesplnili slib, upírali jí kontakt s rodiči a de facto ji tam věznili... fakt se toto ještě dneska děje? Přestává mi být líto, že jsem zatím svoje děti do skauta nedotlačila.
Papillon 132028
5.8.2016 14:04:05
Tak to vedouci teda naprosto nezvladnul ~Rv Je to velka skoda, zvlast kdyz to byl dcerin prvni tabor.
Pocitam, ze chteli, aby se otrkala, prekonala sama sebe. Dobre, ale ruku v ruce s tim se meli zamerit i na posmivajici se deti (dobre chovani k ostatnim lidem je prece u skautu naprosty zaklad) a navic neslibovat telefon. Nabidnout nejake reseni, treba ji preradit do druzstva s tou jeji kamaradkou.

Ja bych si s vedoucim rozhodne promluvila, aspon ti rekne svuj nahled na vec a nakonec mozna budes rada, ze dcera zacne chodit nekam jinam. Dceru bych nenutila.
Martina, syn 2003 120774
5.8.2016 13:59:58
My kdysi se synem dopadli podobně. Také skaut, vedoucí věděla, že tam jede jen se slibem, že když to "nepůjde", tak zavolá a může odjet (mimojiné z důvodu rozvodu, jeho úzkostí atd. - tj. řešila jsem to s vedoucí dopředu...)
Já pro něj tedy nakonec jela, protože přestože ho nenechali zavolat, tak "napsal" pohled (bylo mu asi 6let) - moc sdílný nebyl, nicméně v září přišel ze školky s tím, že už se ve Skautu odhlásil, že už tam chodit nebude...

Ostatní děti byly spokojené, jezdily opakovaně - jen jemu to prostě nesedlo - neměl kamaráda ve stanu, byl (a pořád je) přecitlivělý... Vedoucí mi řekla, že když ho odvezu, budou se mu děti posmívat a bude mít problémy se šikanou (fakt "skautské" řešení...)

Nechala bych tomu čas... Syn od cca 9let jezdí s jinou partou, v žádném kolektivu nemá problém se seznámit, ve škole bez problémů, ve sportovním kroužku taky ok...
Carollyn 131058
5.8.2016 13:56:52
S vedoucími bych rozhodně promluvila, sice už je po táboře, ale třeba je to donutí k zamyšlení, co bylo špatně a příště se toho vyvarují. Dcerka je malá, 8 let je prostě ještě malé dítě a není žádná hanba, že tam plakala a stýskalo se jí, zvlášť, když tam byla sama, bez kamarádek. Chyba vedoucích byla i to, že když viděli, že je sama a rozumí si se spolubydlící, tak je nedali do jednoho oddílu. Ono už za nás se s těmi přesuny nadělalo (v podstatě nemožné, jednou to bylo napsáno, tak to PLATILO), jako by to bylo Desatero vytesané do kamene ~a~... Dcerku bych rozhodně na další tábory nebo do skauta nenutila, nechala bych to na ní. Pokud se třeba za pár let domluví s nějakou kamarádkou a pojedou spolu, tak už to bude brát úplně jinak! Já jsem měla třeba v 10 letech trauma z tábora, nechtěla jsem už nikdy více a další rok jsem se domluvila s kamarádkou, jely jsme spolu a byla jsem nadšená, našla si tam další kamarádky a paradoxně se s tam s nimi kamarádila asi víc, než s tou původní ~:-D!
Czeperka 16441
5.8.2016 13:50:38
Bohužel mám se skautským táborem podobnou zkušenost. U obou dětí, rozdíl 10 let. Vyčlenění z kolektivu, nedodržení slova, mávnutí rukou nad problémem. Dodnes 20letá dcera vzpomíná na skautský tábor jako na noční můru. Poté jezdila na jiné tábory a pohoda.
Zlatej Craftcamp ;-)
margotka78 alias shit-roller 108560
5.8.2016 13:30:01
Vedoucího bych kopla do prdele i s rozběhem.
Samozřejmě by moje dítě už od září do skauta nechodilo.
Nevím, co na tom víc řešit.
susu. 129001
5.8.2016 13:26:59
Vidím to jako všichni, s vedoucími si určitě promluvit, podle mě to dost nezvládli.
Bylo by fajn, kdyby dcera byla ochotná chodit aspoň na ty schůzky.
No a příští rok můžete vybrat jiný tábor, lepší.

Někdy je to těžké, dcera roky chodí na příměsťáky k jedné organizaci tady, přemýšlela jsem i nad pobytovým táborem a dostala jsem velmi blbé hodnocení od jedné známé z tábora předchozího roku, že se jim tam sešla skupinka kluků, že na táboře došlo k šikaně, že vedoucí nevěděli, co s tím. Což trochu překvapí, když příměsťáky bývají v pohodě a vedoucí rozhodně nejsou nezkušení a pobyťáky také dělají každoročně.
[<<Předchozích 1240] Názory 12411250 z 8196  [Dalších 6946 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.