Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| adelaide k. | 20327 |
|
|
5.8.2016 14:09:53
Určitě s ním promluv. Zpětná vazba je cenná věc. Pokud s nimi bude rozumná řeč a budeš mít pocit, že mají zájem to řešit, nechala bych dceru "uležet" a třeba si to jeste rozmyslí. A pristi rok uz bude vědet do čeho jde a bude to lepší. První tábor je holt iniciační
![]() |
| Maarťa | 31011 |
|
5.8.2016 14:08:50
Naše holky jezdí už od první třídy na www.dlouhysirokybystrozraky.cz, letos byly už pátý rok. Tábor je pro ně absolutně nejvíc, daly by mu přednost před soustředěními a dokonce i před dovolenou. Mobily se tam neberou, spí ve stanu, 14 dní to každý přežije a vrací se pokaždé absolutně nadšené. Ale je třeba přihlásit je brzy, tábor se vždy hodně rychle zaplní.
|
| Maarťa | 31011 |
|
5.8.2016 14:08:49
Naše holky jezdí už od první třídy na www.dlouhysirokybystrozraky.cz, letos byly už pátý rok. Tábor je pro ně absolutně nejvíc, daly by mu přednost před soustředěními a dokonce i před dovolenou. Mobily se tam neberou, spí ve stanu, 14 dní to každý přežije a vrací se pokaždé absolutně nadšené. Ale je třeba přihlásit je brzy, tábor se vždy hodně rychle zaplní.
|
| withep | 93862 |
|
|
5.8.2016 14:04:30
Ty jo, to je síla. Já bych se neuklidnila, dokud bych jim řádnou zpětnou vazbu nedala. Skauti taky mají nějakou hierarchii, ne? Tak klidně i výš. Taky jsem byla na táboře jen jednou a naposledy, ve stejném věku, podobné problémy - osamělá, nezapadlá, brečela jsem. Ale to bylo za časů kolektivní a zocelující výchovy, myslela jsem, že dneska už se děti tak nějak obecně víc respektují. Oni jí i vám lhali, nesplnili slib, upírali jí kontakt s rodiči a de facto ji tam věznili... fakt se toto ještě dneska děje? Přestává mi být líto, že jsem zatím svoje děti do skauta nedotlačila.
|
| Papillon | 132028 |
|
|
5.8.2016 14:04:05
Tak to vedouci teda naprosto nezvladnul
Je to velka skoda, zvlast kdyz to byl dcerin prvni tabor.Pocitam, ze chteli, aby se otrkala, prekonala sama sebe. Dobre, ale ruku v ruce s tim se meli zamerit i na posmivajici se deti (dobre chovani k ostatnim lidem je prece u skautu naprosty zaklad) a navic neslibovat telefon. Nabidnout nejake reseni, treba ji preradit do druzstva s tou jeji kamaradkou. Ja bych si s vedoucim rozhodne promluvila, aspon ti rekne svuj nahled na vec a nakonec mozna budes rada, ze dcera zacne chodit nekam jinam. Dceru bych nenutila. |
| Martina, syn 2003 | 120774 |
|
|
5.8.2016 13:59:58
My kdysi se synem dopadli podobně. Také skaut, vedoucí věděla, že tam jede jen se slibem, že když to "nepůjde", tak zavolá a může odjet (mimojiné z důvodu rozvodu, jeho úzkostí atd. - tj. řešila jsem to s vedoucí dopředu...)
Já pro něj tedy nakonec jela, protože přestože ho nenechali zavolat, tak "napsal" pohled (bylo mu asi 6let) - moc sdílný nebyl, nicméně v září přišel ze školky s tím, že už se ve Skautu odhlásil, že už tam chodit nebude... Ostatní děti byly spokojené, jezdily opakovaně - jen jemu to prostě nesedlo - neměl kamaráda ve stanu, byl (a pořád je) přecitlivělý... Vedoucí mi řekla, že když ho odvezu, budou se mu děti posmívat a bude mít problémy se šikanou (fakt "skautské" řešení...) Nechala bych tomu čas... Syn od cca 9let jezdí s jinou partou, v žádném kolektivu nemá problém se seznámit, ve škole bez problémů, ve sportovním kroužku taky ok... |
| Carollyn | 131058 |
|
|
5.8.2016 13:56:52
S vedoucími bych rozhodně promluvila, sice už je po táboře, ale třeba je to donutí k zamyšlení, co bylo špatně a příště se toho vyvarují. Dcerka je malá, 8 let je prostě ještě malé dítě a není žádná hanba, že tam plakala a stýskalo se jí, zvlášť, když tam byla sama, bez kamarádek. Chyba vedoucích byla i to, že když viděli, že je sama a rozumí si se spolubydlící, tak je nedali do jednoho oddílu. Ono už za nás se s těmi přesuny nadělalo (v podstatě nemožné, jednou to bylo napsáno, tak to PLATILO), jako by to bylo Desatero vytesané do kamene
... Dcerku bych rozhodně na další tábory nebo do skauta nenutila, nechala bych to na ní. Pokud se třeba za pár let domluví s nějakou kamarádkou a pojedou spolu, tak už to bude brát úplně jinak! Já jsem měla třeba v 10 letech trauma z tábora, nechtěla jsem už nikdy více a další rok jsem se domluvila s kamarádkou, jely jsme spolu a byla jsem nadšená, našla si tam další kamarádky a paradoxně se s tam s nimi kamarádila asi víc, než s tou původní ! |
| Czeperka | 16441 |
|
|
5.8.2016 13:50:38
Bohužel mám se skautským táborem podobnou zkušenost. U obou dětí, rozdíl 10 let. Vyčlenění z kolektivu, nedodržení slova, mávnutí rukou nad problémem. Dodnes 20letá dcera vzpomíná na skautský tábor jako na noční můru. Poté jezdila na jiné tábory a pohoda.
Zlatej Craftcamp ;-) |
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
5.8.2016 13:30:01
Vedoucího bych kopla do prdele i s rozběhem.
Samozřejmě by moje dítě už od září do skauta nechodilo. Nevím, co na tom víc řešit. |
| susu. | 129001 |
|
5.8.2016 13:26:59
Vidím to jako všichni, s vedoucími si určitě promluvit, podle mě to dost nezvládli.
Bylo by fajn, kdyby dcera byla ochotná chodit aspoň na ty schůzky. No a příští rok můžete vybrat jiný tábor, lepší. Někdy je to těžké, dcera roky chodí na příměsťáky k jedné organizaci tady, přemýšlela jsem i nad pobytovým táborem a dostala jsem velmi blbé hodnocení od jedné známé z tábora předchozího roku, že se jim tam sešla skupinka kluků, že na táboře došlo k šikaně, že vedoucí nevěděli, co s tím. Což trochu překvapí, když příměsťáky bývají v pohodě a vedoucí rozhodně nejsou nezkušení a pobyťáky také dělají každoročně. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.