Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Z+2 | 109449 |
|
|
23.7.2016 10:07:10
Pozvracet se ze smradu nohou vlastního dítěte, je další level neuvěřitelnosti, co jsem na rodině četl. Možná by nebylo od věci dítě naučit si měnit každý den ponožky. Syn jezdí na podobné akce od 4 a to, že si ráno bere čisté ponožky, prostě ví a dodržuje. Stejně jako slipy. To mi přijde neadekvátní chtít po vedoucích, aby u všech dětí hlídali.
|
| Z+2 | 109449 |
|
|
23.7.2016 10:01:39
Tak člověk co nedokáže umýt dítě, tak aby po pár dnech od tábora, nezanechalo odpodivý dojem na doktorovy je opravdu zvláštní. Těžko si stěžovat na tábor. Vůbec netuším jak toho dosáhnout.
|
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
23.7.2016 9:57:38
Ale jo, s tím souhlasím.
Když jste nebyli jak prasata. Jenže moje dítě bylo, já se ze smradu z jeho nohou pozvracela a doktor nám řekl, že je to zanedbané dítě. To mi vadí. Že je k tomu nikdo nevedl, neukázal, že i v přírodě to "nějak jde". Mně nejde o mytí pod teplou chlorovanou vodou, ale aspoň o NĚJAKÉ - JAKÉKOLIV MYTÍ ![]() Třeba naše sousedka na chatě má ekologickou chatku - rezervoáry jen na dešťovou vodu, čerpadlem to vhání do chaty a má dokonce i rohovou vanu. Odpad do septiku, normálně se vyváží.( my chceme ten ekologickej septik, co se na něj dá napojit jakási čistička). To se mi líbí moc, to bychom časem taky chtěli. ![]() |
| Binturongg | 104880 |
|
|
23.7.2016 9:48:26
margotko - hele, normální člověk, včetně rodičů, učitelů a vedoucích táborů, vede děti k hygieně. Což ale neznamená, že budou trávit půl života pod sprchou.
Zaprvé mi trnou zuby nad plýtváním vodou a zadruhé je neustálé mytí nezdravé. A na to, aby se člověk myl bez chemie, nepotřebuje sprchu - stačí ten potok. A upřímně řečeno, to na tábor patří. My se s žádnou zažranou špínou nevraceli - myli jsme se v potoce 2x denně plus koupání v řekách, rybnících... |
|
|
23.7.2016 9:41:48
Hele, ony se celkově bych řekla standardy posunuly.
V domech běžně nebývaly koupelny, voda se nosila ze studně, děcka spala v místnosti s rodiči. Dnes každý shání byt, aby byla pro každé dítě jedna místnost a ještě nejlépe se svojí vlastní koupelnou. Často jsou ve větších domech ( ale nikoliv takových "hradech" - tak cca 200 m2) koupelny i 3, člověk žasne, vůbec by to nečekal. ![]() |
| Binturongg | 104880 |
|
|
23.7.2016 9:35:53
Občas přemýšlím, kam se nám to posunula doba, když rodiče vyžadují na táborech pravidelnou hygienu v koupelnách a odstřelí je zjištění, že bylo dítě pod sprchou 1x za tábor.
Hele a teplá voda - teplá by měla téci, že? ![]() My nebyli za 3 týdny na táboře pod sprchou vůbec. Žádná tam nebyla. Tekl tam potok a nazdar ![]() |
| Binturongg | 104880 |
|
|
23.7.2016 9:33:01
Commer - zjevně jsi nerodila v 70. letech v nějaké prima porodnici, kde měli na podlaze před sprchou hadr namočený v desinfekci, aby sis očistila nohy, když jsi lezla ZE sprchy, která se pravidelně ucpávala.
Mohla sis vybrat - buď se nemýt vůbec, nebo stát po kotníky...no, představ si ucpaný sprcháč v porodnici ![]() Moje máma to zažila 2x... ![]() |
|
|
23.7.2016 9:30:36
Jako za co?
Že asi není úplně v pořádku, když si přivezeš dítě se zažranou špínou z tábora, dítě se x krát umyje ve vaně teplý vody.Stejně zažraný černý nohy. Za pár dní musíš s ním s vysokou horečkou na pohotovost a doktor ti řekne, že nebýt letních prázdnin ( a dítě potvrdilo, že bylo na táboře), tak zahájí řízení na sociálce, jelikož je dítě zanedbané. To ti jako přijde v pořádku? To teda fakt radši budu za fiflenu, ale mně ne. Jinak já jsem v klidu, první se do mě začala navážet Aneta. |
| kysnutá knedla | 99495 |
|
23.7.2016 9:21:41
Margotka, naordinuj si pohodový deň, príjemný výlet, alebo čokoľvek, čo Ťa dá "do formy".
V tejto debate zo seba robíš ... ehm, ako to napísať výstižne a zároveň neuraziť... ? No prosto - nestrápňuj sa už, prosím, lebo mi začína byť za Teba už normálne stydno ![]() |
|
|
23.7.2016 9:17:32
Přestaň se do mě navážet, ty fazóno jedna.
To, že si s tím neporadíš ty, protože tvoje technické myšlení na to nestačí, neznamená, že si s tím neporadí někdo jiný. A opravdu to není tak složité. Kdo chce, hledá způsoby, kdo ne hledá důvody. A kdo to neumí vymyslet, nechť tedy tábory nepořádá. |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.