Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Filip Tesař | 134358 |
|
22.7.2016 17:50:50
Absolutně ti, Annett, nechci vymlouvat tvoje vnímání čistoty a přirozenosti, reagoval jsem asi na úplně jiný příspěvky.
|
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
22.7.2016 17:49:00
Já si naopak myslím, že i při pobytu v lese se dá vytvořit dobré zázemí na dodržování hygieny.
Třeba my máme na chatě důmyslný systém vody z rezervoáru, ze kterého se sprchujeme. Vodu si dovážíme v barelech na přívěsu. Já si prostě myslím, že úkolem vedoucích je dětem tyto podmínky vytvořit a naučit je jak v těchto podmínkách mohou fungovat, aniž by smrděly jak hovada a jejich prádlo bylo ve stavu hodném polití benzínem a zapálení. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
22.7.2016 17:37:34
Filipe, ale při dodržování takové táborové hygieny, jakou popisuješ (a jaká se dodržuje i na táborech, kam jezdí mé děti, ovšem s tím, že ti nejmenší to přeci jenom vychytávají trochu hůře), je prostě člověk pořád na jiném levelu čistoty, než ve městě, kde má koupelnu. Ošplouchnutí v potůčku má prostě jiné výsledky, než každodenní horká sprcha nebo vana + různé kosmetické prostředky. A to je to, co já považuji za přirozené a co akceptuji.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
22.7.2016 17:27:28
"Není to s těma rukama už trochu obsese?"
Myslím, že je. Já sama jsem postižená značně, nerada sahám na cokoliv veřejného mimo domov, nesnáším cokoliv osahaného a opatlaného a ruce si myji až fanaticky, ale jsem si vědoma, že je to spíš ta obsese, než že by to bylo nutné. Spousta lidí kolem mě si myje ruce méně a jsou zdrávi ![]() |
| Kafe | 134466 |
|
|
22.7.2016 15:59:58
Byla jsem jako dítě na několika táborech, kde sprchy vůbec nebyly a hygiena se řešila u lesního potůčku, který měl teplotu tak 5°C. Nikdo špínou neumřel, ani jsme nijak extra nesmrděli.
|
| Monty | 129940 |
|
|
22.7.2016 15:59:45
Commer,
no, asi takhle - už jsi někdy měla menzes na jachtě? Tam je s vodou taky dost problém. A jednou jsme tam měly menzes DVĚ. Doma se sprchuju třeba 4x denně, ale na jachtě to většinově řeší vlhčený ubrousky. |
| Drop | 147259 |
|
|
22.7.2016 15:57:53
mytí rukou před jídlem bych neřešila, mytí rukou po držení pinďoura bych neřešila /co je na pinďourovi tak strašně infekčního?/, ale co bych tedy řešila a četla jsem to při obědě a udělalo se mi špatně, je: " ohřeje se pro pár holek, co mají zrovna menzes, v černých pytlech voda a večer je k dispozici polní sprcha"
tu polní sprchu pro holky co mají menzes bych tedy vidět nechtěla ![]() |
| Gigi | 134129 |
|
22.7.2016 15:57:32
My teda děti na táboře nesprchujeme, sprchy ani nemáme (nemusíme - jsme malý tábor) ale myjeme se v rybníce každý den, obden je namočíme, namydlíme a mimo rybník spláchneme (voda je čistotou blízká pitné, tak ji nechceme znečistit). Cca po týdnu jdeme na flákací výpravu do akvaparku, kde se vydrbou i v teplé vodě.
Ale teda na měnění spodního prádla a na převlíkání do pyžama dohlížíme, podobně na čistění zubů a mytí nádobí, děti vědí, že když to neudělají, mají trest (tzv. "všeobecně prospěšné práce", přinést náruč klacků apod.) a stejně to udělat budou muset. Funguje to. |
| Masajka | 127045 |
|
|
22.7.2016 15:41:49
Tak já nevím, ale po koupání v rybníku, moři i bazénu by ses měla vysprchovat, ne? Ta voda je přece špinavá. Syn byl na táboře až ve čtrnácti (na týdenním), sprchy tam nebyly a dost těžce to nesl. Já byla jako dítě 3x, sprchy tam byly vždycky a koupala jsem se denně.
Někam, kde se nemůžu před spaním denně vykoupat, by mě nikdo nikdy nedostal. Ani jako dítě, natož teď. |
| kája+dva | 65364 |
|
|
22.7.2016 15:27:09
Syn je na skautském táboře, spí ve stanech, sprchují se jednou týdně. Mají celkem hezké počasí, takže se dvakrát týdně chodí koupat do říčky nebo rybníka. Prádlo přiveze většinu nepoužité zpět (je to jeho boj, že se nepřevléká, má ho dostatek). Neřeším to, je tam šťastný, já z něj špínu doma vydrhu, prádlo vyperu a co nejde vyhodím.
|
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.