| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Tábory

(?)
[<<Předchozích 1730] Názory 17311740 z 8196  [Dalších 6456 >>]
Lída+2 28136
8.7.2016 12:40:06
jentakj, jj podobně to je udělané na té Sopce taky......co vím vždy namíchané a u maličkých je naopak, zase vždy vedoucí žena. A syn loni dělala praktikanta těm drobečkům co tam byli poprvé.

Přiznám se, že letos ani nevím....~f~ odvezen na tábor okolo oběda 30.6....a psal mi jednu SMS.
Ropucha + 2 120300
8.7.2016 12:36:55
Mám zkušenosti, že dítě vždy bylo v naprosté pohodě a jediný, kdo šílel, jsem byla já.
Takže doporučuji vzchopit se, uklidnit se, dbát pokynů vedoucích a řídit se heslem "žádné zprávy = dobré zprávy" ;-) ~x~
Lída+2 28136
8.7.2016 12:34:47
Nella+2 , kdyby se trápila jak píšeš, tak se rodičům volá, ale jen proto, aby se zjistilo, jestli náhodou před spaním nepotřebuje nějaký rituál. Mlíko s medem, konkrétní knihu(i ta by se třeba našla v knihovně u zdravotníků na marodce) a podobně.

Opravdu užívejte si víkend bez dítka.

Já bych Ti za ty roky mohla napsat co se občas děje, ale věř mi volají i když se děje třeba jen to, že děti šli pro jistotu na noc spát jinam než co spí normálně. Ale za několik pobytů staršího a mladší je na svém 11 táboře. Se mi to stalo 1x u každého, ale nebylo to na to tam pro ně jet.

A syn za ty roky pamatuje jen jeden návrat dítka z tábora po týdnu,ale za to mohli rodiče potvrzeno, vedoucím, hl. vedoucím a později i z vyprávění syna. Dítě veselé celý den OK, blblo, na rodiče si ani nevzdechlo. Večer 20minutový telefon s rodiči, babičkou, následoval 3-4 hodinový brekot. Rodičům vedoucí volali, že mu nemají volat max. napsat SMS, lépe dopisy. Vůbec nereagovali a volali takto dál. Přece jim někdo nebude radit co mají dělat, že jo.~a~ No prostě tam syna nenechali zvyknout.

A já sama jsem si loni pro syna byla během tábora, jen na 3 dny jen na závody MTBO, aby neklesl v tabulce. Zase jsme ho tam vraceli, ale je to puboš, co tam jezdí pořád. letos se jim sešel celý oddíl jako loni.....což u 14-15letých je opravdu paráda.

Gab1 148226
8.7.2016 12:22:49
Jentak ja ti rozumim co pises, ale ja jsem tu situaci resila druhy den kdy nejaka duvera k cizim vedoucim nebyla vytvorena a utlo se to hned v zacatku. Pritom vlastnich kamaradu kolem bylo dost, proste fakt blba situace. Ale nastesti pro me naprosto ojedinely zazitek.
Lída+2 28136
8.7.2016 12:21:50
neloo, podle mě opravdu špatný nápad tam jet. Navíc bylo svátky uprostřed týdne, takže miláčci možná napsali a včera s tím někdo v 8 hodin skočil hned na poštu....a pak prostě pošta někdy vázne.

A vedoucí určitě nelžou, kdyby se něco dělo, tak volají.

Co vím od syna, na táboře je letos po 14-té na 14dní, tak nejlepší je nekontaktovat ty maličký vůbec, když si krásně zvyknou, pošlou jim rodiče SMS, pokud mobil propašují a nebo se občas najde 1 rodina za 2-3 roky, co se tam ukáže...a pak to tam je jak slzavé údolí jen proto, že rodiče nejsou schopný vydržet 14dní bez dětí.....protože po odjezdu brečí ten za kým byli,ale i ty co tam nikoho neměli.

Nyní si tam všichni zvykli, po rodičích se jim nestýská, kdyby jo....pořád tam někdo na tulení je....pohladit, pochovat. MAjí rozjetou táborovku, prostě jsou v pohodě.

A loni měl syn coby praktikant 5-6leté děti. A vím o čem mluví, dopisy četl, těm co číst neuměly. A jen říkal, že některý rodiče napíšou jen jeden dopis a jemu to v tomto věku příjde hodně málo.
Tragika 61116
8.7.2016 12:20:16
Nello, zachovej klid. Syn, který nikdy nebyl z domu ani jeden den, odjel minulý rok na dva týdny na tábor. Manžel doma chodil jako lev v kleci. Mobil jsme mu nedali a považuju to za nejlepší rozhodnutí. Ano, pobrekával tam první noc a kdyby měl mobil, tatínek už startuje auto a je po táboře. Syn si díky táboru upevnil přátelství s kamarády, dokázal si, že je samostatný a je schopen přežít v těžkých podmínkách. Ve stanu bylo 40 stupňů, měli latrinu, myli se v potoce, jedli v polní kuchyni, byli na dvoudenním pochoďáku s krosnami na zádech a spali i pod širákem. To by v naší rodině opravdu nezažil.
Denně jsme mu psali, což považuju za důležité a největší radost měl ze dvou balíků. Balíčkem uděláš větší radost, než návštěvou. A jestli jsi nervozní, volej večer vedoucím a zeptej se jich co a jak. K telefonu bych ale dítě nechtěla, to je kontraproduktivní.
Gab1 148226
8.7.2016 11:54:11
Ja jsem taky jezdivala, vedouci, praktikant, kuchar, nocni hlidac, zdravotnik..~o~. V dobe nemobilu, ale mockrat. Ale to byla uplne jina doba a vubec dnes nezavidim vedoucim ten "zajem" rodicu. Myslim, ze i ja jsem disciplinovana a do tabora se nepletu:-) Snazim se radeji peclive vybirat s kym dite pustim, to je zaklad..
Gab1 148226
8.7.2016 11:50:57
Moje zkusenost je takova, ze ne kazdy taborovy den se prochazi kolem nejake postovni schranky a nebo ne kazdy den je cas hodit dopis do taborove schranky tak, aby to bylo pred tim, nez ji ten den nekdo vybere.. to uz jsme pak minimalne na trech dnech ze? Nehlede na to ze nesedim doma a nehlidam, kdy mi co hodi postak do schranky :-)
wer 81075
8.7.2016 11:40:34
Nejela bych.

Nech to na vedoucích. Neboj dítě to zvládne. Nebo si můžeš domluvit s vedoucím, že přijedeš a dítě si vezmeš na chvíli mimo tábor, ale aby nebyla dcera naštvaná že přijde o nějakou akci.

Naše jezdily na skautský tábor. Na návštěvu se jezdilo jenom když tábořili blízko a vyhlásili návštěvní den, to jsme tam trávili celé odpoledne. Hráli hry a tak. Většinou měli děti větší zájem o táborovou činnost než o rodiče.
Vezla jsem neteři na tábor nějakou doma zapomenutou věc a vyloženě neměla zájem s námi strávit ani deset minut ~:-D a to je právě lítostivka, myslela jsem si že si bude užívat mimořádnou návštěvu.

Marcela a 3 65688
8.7.2016 11:39:11
No já mám zkušenost takovou, že co se jeden den pošle, obvykla je druhý den doručené, i po republice.
[<<Předchozích 1730] Názory 17311740 z 8196  [Dalších 6456 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.