| Mončák | 107622 |
|
29.8.2017 8:42:07
Dědictví od rodičů, znám. Nejdřív vyšetření na alergologii. Exemista je alergik. Astmatik také. Astma vzniká jako důsledek alergie, ale alergie se může projevit astmatem. A pak podle výsledků. Při nejzávažnějších chvílích jsem s dcerou běhala po nocích venku. Pokud nebude alergická vyloženě na konkrétní věc (jenom kočky, jenom plíseň), tak na jiném místě - dovolená...zkusit nechat si hrát i s věcma, zvířaty, která miminu doma nemusí dělat dobře. A povlečení před povlíknutím přežehlit. A hlavně klid, hodně to ovládá psychika rodičů. Je to blbá rada, ale funguje. Záchvaty se rády rozjíždějí, pokud člověk vyšiluje. Což s děckem jde hodně snadno. My měli pouze noční záchvaty, po názoru nové dětské, že je to jen rýma a stačí bylinné kapky. Do týdne zápal plic a zůstaly následky. A na RTG taky dobrý: ne, malým dětem se rentgenují dutiny. Tak to budou dutiny.
|
| ..mira.. | 125101 |
|
29.8.2017 7:32:22
Dítě, co kašle denodenně asi 3 měsíce v kuse, by mělo být určitě vyšetřeno. U dětského jste byli, to je dobře. Podle mně by ho měl dál vidět dětský plicař, možná i gastroenterolog. Taky docela záleží na tom, odkud jste. Ideální by bylo, kdyby péči koordinoval praktik dítěte a odesílal miminko na ta správná vyšetření, hlavně jestli má miminko dobrého, pečlivého. Striktně bych se vyhnula plavání kojenců a batolat v bazénech dokud nebude jasné, o co jde, nebo pokud se astma potvrdí.
|
| Hrozinka | 60926 |
|
|
29.8.2017 7:11:12
Pokud je to dunivý kašel, tak bych nečekala a šla rovnou na alergologii. Nemusí potvrdit zrovna astma, ale může mu něco vadit doma, alespoň to vyloučí. A neboj-i u malých dětí se dá dneska astma celkem zvládat.
![]() ![]() |
| K_at | 121378 |
|
29.8.2017 6:57:07
Buchli, to jo.
|
| K_at | 121378 |
|
29.8.2017 6:53:48
Vzala bych to rovnou na alergo-imuno. Jinak - prach, roztoci, kytky, zvire? Zase astma by mozna doktor slysel uz i na poslech. Reflux, cernej kasel? To by kaslal furt, ale.
|
| Danae+děťátko | 131304 |
|
|
29.8.2017 4:41:44
Ještě musím doplnit, že ekzém i tento kašel se děťátku objevily po druhé dávce hexavakcíny, kterou dostalo v 5 a půl měsících.
|
| Danae+děťátko | 131304 |
|
|
29.8.2017 4:38:03
Prosím o radu. Mé osmiměsíční miminko skoro každý den nad ránem několikrát ošklivě zakašle - je to dunivý a zároveň štěkavý kašel, hodně hodně ošklivé na poslech. Skoro to zní jako štěkot pejska. Pediatr při běžném poslechu nic nezjistil. Děťátko má navíc ekzém a atopicko-alergickou zátěž od obou rodičů. Hrozně se bojím, že se mu může rozjet astma. Je kojen, s příkrmy postupujeme opatrně...
Prosím - z vašich zkušeností - co můžeme udělat pro zlepšení stavu - třeba ohledně příkrmů, režimu dne, hygieny domácnosti, procházek, stresu, stýkání s lidmi a zvířaty - cokoliv... Děkuji... |
| minajevka | 154407 |
|
21.7.2017 10:22:33
I já jsem měla velké potíže po použití Ventolinu. Vzala jsem 1 ml Ventolinu a 4 ml fyziologického roztoku a aplikovala jsem to do dýchací trubice - mám tracheostomii už 12 let a CHOPN (chronickou obstrukční plicní nemoc). Ventolin jsem si vzala večer před spaním, začalo mi silně bušit srdce, cítila jsem tlak na prsou a slabost v končetinách. Spát jsem nemohla - asi mi vyrušil účinek léků na spaní. Po 2 hodinách mi tep klesl na přijatelnou hodnotu, Ještě jsem do sebe vstříkla 5 ml fyziologického roztoku - aby snad účinky Ventolinu zmírnil - ale bohužel se tak nestalo. Musela jsem si vzít znovu prášky na spaní, abych usnula - ty už zafungovaly. Ventolin zatím přestanu brát a proberu to se svým plicařem. Něco takového bych už zažít nechtěla. Ještě dnes ráno mi není dvakrát dobře, cítím se slabá a končetinám moc nevěřím. Nevím, co je ten Ventolin za sajrajt _ chemickému složení nerozumím - nejsem chemik. Tolik moje zkušenost.
|
| Hanyzka71 | 153985 |
|
15.7.2017 16:36:50
Prosím, jak se dostat na konkrétní kontakt, jsou někde mailové adresy? Jedná se mi o tyto názory ohledně astma. Potřebovala bych kontakt na paní Lenku, která bere bylinky na astma. Neodpověděla mi. Dekuju Hanka
|
| Hanyzka71 | 153985 |
|
14.5.2017 8:41:04
Ahoj Leni, prosím Tě, můžeš mi poradit, jaké bylinky užíváte na astma? Mám ho, dcera také. Bereme dcera DuoResp a já Flutiform, který mi nevyhovuje. Dcera nyní kojí, má tříměsíční miminko. To nevím, jestli bylinky může, ale po kojení určitě. Každopádně se chceme vyčistit a astma mít pod kontrolou bez těch sajrajtů s kortikoidy. Děkuji Ti Hanka, mail: hanyzka71@seznam.cz
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.