| Dana Lučivňáková | 153733 |
|
6.4.2017 8:29:22
Zdravím,
mám stejný problém, po přečtení příbalového letáku ke DuoResp Spiromax jsem se vyděsila, lékař, který má nezletilého syna v péči, povolil jen 1 vdech ráno, ale stejně mám strach - dnes, po dvou dnech aplikace, se synovi ráno po probuzení špatně dýchalo, bušilo mu srdce podobně jako by byl předávkovaný např. Ventolinem. Zůstala jsem s ním raději doma a budu volat lékaři. Samozřejmě nemůžu úplně vyloučit náhodu, ale tyhle potíže už syn neměl víc jak rok. |
| Lenka | 152845 |
|
|
19.2.2017 12:11:01
Také jsem brala léky na alergie a astma, moje tři děti také navštěvovali alergologii. Už šest let jsme všichni bez léků a z alergologie jsme vyloučeni, protože nám paní doktorka nemá na co dát léky. V kartě všichni máme napsáno:Nyní na bylinkách, pokračovat v léčbě.
![]() |
| Samika | 28149 |
|
|
16.2.2017 23:13:19
Syn, 11 let dneska dostal na astma na alergologii lék Duo Resp Spiromax a je tam na krabičce velkým písmem, že to není určeno pro děti a dospívající do 18 let. Mě se vůbec nechce mu to dávat, určitě pro to má výrobce důvody a léky pro děti snad existují. Dávají to alergologové běžně?
|
| Samika | 28149 |
|
|
16.2.2017 23:01:09
Syn, 11 let dneska dostal na astma na alergologii lék Duo Resp Spiromax a je tam na krabičce velkým písmem, že to není určeno pro děti a dospívající do 18 let. Mě se vůbec nechce mu to dávat, určitě pro to má výrobce důvody a léky pro děti snad existují. Dávají to alergologové běžně?
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
22.1.2017 22:59:46
Jo, máme to podobně, jak se mu to jednou rozjede, což je prakticky při každé virozce, tak to končí prakticky nepřetržitým záchvatem kašle. Takže máme doporučeno nasazovat Ventolin. Když byla snaha léčit to jen léky na suchý kašel, tak to končívalo aplikací kortikoidů.
|
| daba+holčička | 55689 |
|
|
22.1.2017 19:27:51
To jo, ale astmatik suše kašle po každém nádechu, stačí k tomu obyčejná rýma. Takže já nasazuju celej arzenál co máme, ale je fakt, že ho máme už vyzkoušenej a původně to brala dlouhodobě.
|
| Červená řepa | 55518 |
|
|
22.1.2017 15:38:57
Ano, občas se to stává při onemocnění s kašlem (dcera 14 let, alergička, astmatička -potíže vyjímečné). Nedávno se vyloženě dusila při mírné viroze. Určitě inhalátor nasadit, potíže vymizí spolu s nemocí. Asi to chce zaléčit dlouhodobě - alergologie.
|
| .kili. | 125672 |
|
22.1.2017 12:40:49
" inhalator dávat víc krát nebo jednou nebo dle situace?"
inhalátor je přístroj, který vytváří inhalační příměs vdechovaného vzduchu. Tou může být prostá voda přeměněná v páru či mlhu (dle typu inhalátoru), nebo nebulisovaný léčivý přípravek. V prvním případě je pro velkého hocha celkem jedno kolikrát a jak dlouho bude inhalovat, sám pozná zda mu to dělá dobře a ne-li, inhalaci ukončí. Pokud jde o jakékolivěk léky, pak ty by měly být podávy doma toliko takovými pečujícími osobami, které byly kompetentně erudovány dle diagnosy dítka. |
| .kili. | 125672 |
|
22.1.2017 12:35:11
"pokud vykašlává hleny, nebo má rýmu, tak něco na odkašlávání - mucosolvan, ACC, "
pokud není zřejmé zda se jedná či nejedná o akutní exacerbaci asthmatu, pak rada ACC je více než troufalá. Podobně i další expectorantia. |
| zvířevdíře | 132487 |
|
22.1.2017 12:03:06
Já bych Ditusat vysadila a jiný kapky nedávala, jen ten sprej v dávkování podle potřeby a podle příbalový informace.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.