| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Mám doma podnikatele

(?)
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 1031  [Dalších 771 >>]
Luc. 57250
11.7.2008 18:20:33
Ajtokrajto
máš pravdu, Zakladatelka nic konkrétního nenapsala, tudíž jsem se snažila mluvit, resp. psát spíše ve všeobecné rovině.
Ajtakrajta
  • 
11.7.2008 17:29:41
luc-luc:
Ale Ty se de facto dopouštíš stejně "ukvapených soudů" jako možná JENA.
Totiž vzhledem k tomu, že autorka se nerozepsala podrobněji, tak Ty ani já nevíme, co ve skutečnosti je autorčin manžel zač, co dělá (či nedělá) a jestli je jeho pracovní nasazení skutečně odpovídající situaci.
Ano, může to být tak, že se chudák manžel v potu tváře a s vidinou manželky a dítka snaží rychle rozjet podnikání, zapracovat se a pak se zase více věnovat rodině. Podnikatele s takovým přístupem máš kolem sebe asi Ty, že mu automaticky přisuzuješ tyto atributy.
Ono to ale bývá i jinak.
Ale pak jsou i jiní "podnikatelé" (a s těmi jsem měla v životě tu "čest" já - jeden z nich je můj otec). Ačkoli by si líp vydělali v zaměstnání, chtějí mermomocí být páni podnikatelé, jen pro ten pocit... že jsou nezávislí, že MOHOU vydělat (ale ve skutečnosti nikdy nevydělají)... a za každou cenu PODNIKAJÍ, rozjíždějí firmu, vymýšlí nápady, které nikdy nerealizují nebo načnou a nedokončí, vymýšlí nové a nové termíny "odkdy už budou s rodinou" a konec to nemá. Můj táta podniká takto už od revoluce, tj. skoro 20 let. Je pan podnikatel, ale ve skutečnosti je jenom instalatér, co někde dělá nárazové šolichy, ačkoli v zaměstaneckém poměru by měl víc peněz i času; občas pořídí novou ojetinu, občas má na krku exekuci. A v tomto duchu už "prosral" tři (!!!) rodiny. Tři manželství nechal kvůli tomu svému "podnikání" jít k šípku (protože stále a ještě a znova a dále potřeboval "nutně" držet firmu...), vztah s vlastními dětmi je omezen na zdvořilostní situace.

Nikdo z nás podle toho krátkého popisu neví, jaký podnikatel nebo "podnikatel" je SKUTEČNĚ autorčin manžel.
JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 7549
11.7.2008 17:11:53
V začátcích teda vydělával o dost míň a stejně jsme se nepásli...
11.7.2008 17:09:38
No tak já klidně napíšu, že plat mýho muže se pohybuje někde kolem dvacítky (k tomu má nějaký stýpko coby doktorand), já pracuju na poloviční úvazek (protože máme dítko s postižením a tudíž je ve školce jen na 4 hod. - víc by nezvládalo) za sedmičku, k tomu mám prodlouženou (poloviční) mateřskou.
Bez pojistek se dá žít, hypotéku máme na 30 let...

Ten čas, co trávíme spolu, nějak neni finančně náročnej...

Podotýkám, že to nikomu necpu, jen píšu, že já to ke spokojenýmu životu potřebuju mít takhle a zaráží mě, když někdo napíše zakladatelce ať je ráda, že chlap vydělává a nestěžuje si, že ho nevidí...
11.7.2008 17:03:26
sorry, dneska mám nějakej překlepovej den... navíc mi tam chybí čárky...
Luc. 57250
11.7.2008 17:02:37
JENO no vidíš a o tom to je, podnikání v rozjezdu JE žrout času a Zakladatelčin manžel je v rozjezdu. Nakonec se na něčem shodneme ;);) A já dodám, že v téhle fázi bych já manžela všemožně podporovala i za tu cenu, že se holt nějaký čas uvidímě méně, ale s vidinou, že bude líp, zaběhne se, bude víc doma a vydělá dost peněz.

Tvůj manža podniká, jestli jsem to dobře pochopila?, už je ve fázi, kdy má zaměstnance a může si dovolit je tam nechat, spolehnout se na ně a být dříve doma.
Píšeš, že se nebojí přijít domů :-), to je dobře, ale já to nemyslela na tebe, ale všeobecně ;)

Víš já nevím, kolik tvůj manža vydělá /nechci to vědět/, ale znám rodiny, kde mužskej odejde v 5,30 a ve 14, 30 je doma a na výplatu donese 15.000 čistého. Sice je doma celé odpoledne, ale s takovou částkou, když je žena na MD se vyjít nedá. Většinou se jedná o mladé manželství, kde se splácí hypotéka či úvěr.
Beru to podle nás, naše náklady na hypotéku, úvěr, bydlení, pojistky atd. dělají více než 20.000. Nepočítám benzín, jídlo, oblečení, koničky, sport. Podotýkám, že jsme docela skromný.
11.7.2008 17:01:24
Evisku, já jsme někde na začátku psala, že bych si s manželem sedla a probrala kolik času ještě potřebuje a zda jsem schopná to ustát. Pokud by se to neshodovalo, hledali bychom kompromis. Pak bych si už jen hlídala, aby se dohoda dodržela.
Ten nátlak jsem volila ve chvíli, kdy jsem došla k závěru, že nutná doba k rozjezdu už uplynula a manžel jen neumí rozpoznat, že už neni v práci kvůli rozjezdu, ale kvůli svýmu počínajícímu workoholismu a okouzlení penězi (to že je vydělává pro nás byla spíš záminka, kterou argumentoval). To, že po mym ultimátu mu stačily 3 týdny na to, aby si zkrátil úvazek, dokládá, že jsem se nesekla.
Líza 17721
11.7.2008 16:54:19
Já myslím, že to byl tak rok, než se poprvé trochu ulevilo. Ale v určitejch momentech bylo nutné občas znovu hodně zabrat, ale to už nebylo furt.

A já to beru zase tak, že tím, že jsem mu to neztěžovala a snažila se ho v tom podpořit, jsem mu dávala najevo, že ho miluju ;), protože ta věc, kterou rozjel, byl jeho velikej sen.

Přišel jednou den, kdy toho musel nechat, ale bylo to v době, kdy už dosáhl většiny toho, co chtěl. Být důvodem toho, aby to típl v začátku, obávala bych se toho, co tu už někdo psal - že bych měla frustrovanýho, nespokojenýho, vzteklýho chlapa, kterej ztratil pocit, že jsme parťáci.
Evís+3 ks 42663
11.7.2008 16:52:20
Jeno, tak mu asi nic nevyčítáš;). Ten druhej příspěvek jsem nepochopila~g~
11.7.2008 16:51:21
Lízo, jak dlouho podle Tebe ten rozjezd může trvat?
Jak dlouho trval u vás?

U nás už nevim přesně, ale myslim, že těch 9 měsíců už bylo za zlomem (což neznamená, že jinde to nemůže bejt jinak - otázka je, kam se to za těch 9 měsíců pohlo u zakladatelky - jestli je šance, že už se blíží zlom, nebo to je v nedohlednu).
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 1031  [Dalších 771 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.