| Bouřka | 7675 | 
| 
 | 
 28.2.2023 16:57:52 
Půlko, prostě se děti takřka se vším obrací na matku, pokud nejde o prkotiny  
![]()  | 
| Martina, 2 kluci | 15942 | 
| 
 | 
 28.2.2023 16:56:51 
Moniko, líp bych to nenapsala, máme to doma stejný i s minulostí, ve které se rodiče nehádali.  
 | 
| Monika | 123907 | 
| 
 28.2.2023 16:55:55 
Půlko, to byl vtip  
![]()  | 
| Monika | 123907 | 
| 
 28.2.2023 16:54:25 
No, naši asi byli taky hodně jednotní, rozhodně jeden nepovolil, co druhý zakázal a tak. A kdybych náhodou nějak hlasitě argumentovala proti jednomu z nich, tak 100% bude ten druhý proti mně už jen proto, že se hádám, bez ohledu na obsah. Naši se před náma téměř vůbec nedohadovali ani mezi sebou a když byl náhodou nějaký náznak neladu, hned jsem se obávala pomalu rozvodu ... To tedy u nás není, my se dohadujeme všichni se všema, většinou ale nekřičíme, pouze argumentujeme, někdy trochu vzrušeněji  
  Já hodně často (a to tedy občas i mimo rodinu) funguju nikoliv jako rozhodčí, ale spíš jako "překladatel" nebo "mediátor", když hned odhalím, jak jeden mluví o koze a druhý o voze nebo že jednomu evidentně chybí část informací, případně něco nepochopil atd. A v takovém případě dám klidně za pravdu dětem proti manželovi, resp. manželovi vysvětlím, že třeba "je poněkud mimo". Snažím se, aby to bylo vždy v klidu   Jinak, pokud děti něco chtějí, tak docela často máme s manželem rozdílné názory, ale není to tak, že on povoluje a já ne ani naopak - různě se to střídá. Nikdy tedy neměním nějakým "právem veta" manželovo rozhodnutí, ale někdy pomáhám dětem argumentovat, s cílem, aby ho změnil sám. I opačně to tak někdy funguje. Každý jsme totiž "zlý policajt" v trochu jiné oblasti ![]()  | 
| Půlka psa | 24064 | 
| 
 | 
 28.2.2023 16:44:16 
"rozhoduje maminka" 
No a co všechni rozhoduje maminka a tatínek nesmí? Vůbec si nemumím představit, jak to může fungovat.  | 
| Stáňa * | 7932 | 
| 
 | 
 28.2.2023 16:13:04 
U nás je to ještě horší v tom, že manzel chce mít hlavně phodu a nechce jít a nimi do konfliktu. Což taky znamená, že po nich vůbec nic nechce. Jednou za čas mu ale rupnou nervy a řve na ně. Oni si z toho nic nedělají, protože ví, že to žádné důsledky pro ně mít nebude. Něco ve smyslu ať se vyřve... 
Děti řeší všechno se mnou, pokud se nejedná o vysloveně technické veci. Mm se pak ovšem diví, že děti chodí se vším za mnou a on že nic neví. Ale on se jich ani neptra a nevyžaduje žádné akce nebo odpovedi.  | 
| Bouřka | 7675 | 
| 
 | 
 28.2.2023 16:06:52 
Marťasíno, jo mě to taky vyčerpává, ale v některých věcech ubylo stresu a dohadování. 
 | 
| Martina Bergerová | 70170 | 
| 
 28.2.2023 15:59:04 
to je cca náš případ, Bouřko, někdy teda generál jsem, ale necítím se v té roli kdovíjak komfortně a vyčerpává to 
  Potom znám ženy, kterým role matky-generála dělá dobře, docela v ní kvetou, nebo tím naopak zakrývají problémy se sebevědomím. ![]()  | 
| Martina, 2 kluci | 15942 | 
| 
 | 
 28.2.2023 15:57:35 
Moji rodiče byli taky 100% jednotní, taky mě to dost štvalo. Mám radary, cítila jsem, že spolu nesouhlasí, leč chovali se dle příruček zřejmě.  
Ve své rodině spolu umíme nesouhlasit, argumentujeme, jsme upřímní, což je občas dost nepříjemný, ale pravdivý. Doufám, že vyhovuje všem, mně určitě ano. Ale je fakt, že se na spoustě věcí shodneme, popř necháme rozhodnout toho druhého, protože se v dané oblasti rozhodne líp.  | 
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 | 
| 
 | 
 28.2.2023 15:57:32 
ale jo, budiž vám přáno  
![]() jen to nevidím jako obecně platný ideální řešení ![]() a já bych na to byla až moc pohodlná ![]()  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.