| Fern | 155759 | 
| 
 28.2.2023 17:55:33 
Asi námět pro clanek 
![]()  | 
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 | 
| 
 | 
 28.2.2023 17:55:27 
Co to znamená "po sobě křičet" ? 
Můžu řvát na někoho, ale po, to je divný.  | 
| Martina Bergerová | 70170 | 
| 
 28.2.2023 17:49:47 
"tatínek nesmí? Vůbec si nemumím představit, jak to může fungovat." 
Bouřka to psala vyloženě s nadsázkou, dala tam frajerskýho smajlíka  | 
| Katka. | 13699 | 
| 
 | 
 28.2.2023 17:37:23 
U nás se nekřičí, nehádáme se. 
Já a mužem, ani my jako rodiče se synem. Když jsem někdy kolem 15 roku jednou zvýšila hlas na mamku, taťka vyskočil a takovou mi vrazil facku, že jsem si to už nikdy nedovolila. A do dnes mě to mrzí. Úplně si neumím představit, že bych žila v rodině, kde bych se musela hádat s mužem nebo aby na mě křičelo dítě. Výměna názorů, diskuze, komunikace, to může fungovat i bez křiku a hádek. To nemá s jednotnou výchovou nic společného. A ani my nejsme jednotní, muž dovolí synovi pc mnohem více než já, naopak spoustu domácích prací udělá za něj... 🥴  | 
| neznámá | 91073 | 
| 
 28.2.2023 17:28:35 
"Úplný vrchol byl, když mi bylo asi 14 a ano, trochu jsme se pohádaly s mamkou a prostě jsme po sobě křičely (ano tyhle věci se dějou i táta s mámou po sobě někdy taky křičeli nic z toho by mě tak nevadilo, ty lidi se mají pořád rádi i když se někdy pohádaj) a pak tam přišel táta teprve z venku, takže vůbec nemohl z té hádky nic slyšet, ale prostě úplně automaticky se o točil na mě a spustil: "Nech tu mámu na pokoji!" Přitom fakt nemoch vůbec vědět o co v té hádce šlo, absolutně nic nemohl do té chvíle slyšet, o co se tam jednalo, ani kdo tu hádku začal, nic! Ale prostě úplně automaticky šel proti mě. Jako pokaždé. To mě asi tehdy úplně dorazilo  
     "Nemáš po mámě co řvát. Otec zakročil správně, můj manžel je ze staré školy, kdyby po mě puberťák řval, zakročí nejen slovně. ![]() Jednotnost důležitá je, jako rodiče nejdeme proti sobě. V některých věcech rozmazluji více já, v jiných manžel. Já se o děti více bojím, manžel občas povolí věci, ze kterých mě vstávají vlasy na hlavě, ale snažíme se táhnout za jeden provaz.  | 
| Lei | 37503 | 
| 
 | 
 28.2.2023 17:26:11 
To je fajn, naši byli hodně autoritativní, asi si mysleli, že je to pro naše dobro, na diskuze se moc nehrálo.  
 | 
| Vážný2 | 158667 | 
| 
 28.2.2023 17:18:37 
Taky jsme nebyli jednotní a děti měli prostě svůj vztah ke mně a svůj vztah k manželce. Důležité bylo se snažit je neupřednostňovat, což se nám stejně nepovedlo. Ale aspoň ne jeden jednoho a druhý druhého.  
Ono, když je každé dítě jiné, má jiné problémy, požadavky, potřeby, tak je to těžké. Druhé dítě trochu doplatilo na velké a hlasité problémy prvního (silný ADHD, dyslektik, dysgrafik, problémy s reflexy, astma, ....), zatímco to druhé mělo problémy méně viditelné a konzervativní, více práškové (středně těžkou poruchu imunity, občas záchrana ve špitále na kapačkách, nemožnost chodit do školy, astma, později Crohnovu nemoc), takže jsme přehlédli dyskalkulii a ADD (bez hyperaktivity, snílek). No přehlédli, nepřehlédli, ale jak jsme řešili jen dyslexii a ADHD u prvního (a vykašali-li se na motoriku, dysgrafii atd.), tak už jsme tu dyskalkulii prostě nezvládli. Měli jsme od kamarádky návody, co dělat, jaké hrát hry atd. Ale nezvládali jsme. Postupně jsme to doučili a dítě absovovalo nakonec gympl taky za vydatné pomoci, hlavně bratra. Ale co se týče jednoty, v mladším věku jsme ji moc neměli, navíc jsem se často zjevil po týdnu ze služebky a vstávaly my vlasy na hlavě z manželčina přístupu. Tak jsme prostě zvolili dvojinstanční přístup. Prostě děti se mohly ke mně "odvolat" a moje laskavá manželka unesla, když jsem její názor změnil. Já se snažil to moc nedělat, ale někdy to nešlo, byla moc tvrdá. Když o tom tak píšu, tak vlastně kvůli její pokoře vůči mně jsme měli jednotu. To jí musím někdy říct... ![]()  | 
| TaJ | 81121 | 
| 
 | 
 28.2.2023 17:17:44 
Bouřko, můj chlap se třeba ve výchově syna angažuje nejmíň tolik, jako já. Vlastně od jeho 3 let, kdy jsem šla zpátky do práce, tak s ním trávil možná víc času, než já. Hlavně teda díky tomu, že má částečný ID a poloviční úvazek v práci. Ale vždycky jsme se snažili být jednotní, ne že když synovi něco nepovolím já, tak manžel jo a naopak. Obvykle když je s ním jen jeden z nás a něco se řeší, tak synovi řekneme, že to probereme i s tátou (mámou) a uvidíme. Zatím to asi docela funguje, nikdy jsme žádné větší dohady a hádky doma neřešili, vždycky všichni řekneme svoje argumenty a pak hledáme řešení přijatelné pro všechny. Jako jo, někdy mu v něčem manžel ustoupí, nebo netrvá na všem, na čem obvykle trvám třeba já, ale to je většinou kvůli tomu, že v povahy svých zdravotních problémů je tak unavený, že nemá sílu se dohadovat a vynucovat si to. Ale i to jsme si se synem časem vysvětlili a teď už sám za manželem chodí, když nejsem doma a ptá se, jestli mu může s něčím pomoct. 
 | 
| Půlka psa | 24064 | 
| 
 | 
 28.2.2023 17:04:26 
Jo aha, on může, ale nemusí, protože navykl děti, aby ho neobtěžovaly  
 . V tom případě principu rozumím. Já bych ho za to klepla, ale je mi jasné, že to tak bývá. | 
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 | 
| 
 | 
 28.2.2023 17:03:43 
My jsme taky jednotní až na půdu.  
Jestli tě otec napomenul, možná to bylo kvůli formě komunikace, jakou jsi vůči matce používala..? Já když slyším některé robátko otvírat si hubu na otce, tak taky usměrňuju i bez znalosti obsahu (a otec zase usměrňuje nevymáchanou hubu používanou vůči mně).  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.