Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| NovákováM | 120401 |
|
17.10.2015 23:13:01
Moni - suším všechno povlečení, ručníky, utěrky, ložní prádlo včetně prostěradel - pro mne je fantastické dopoledne svléknout 4x postele a večer znovu povléct. Nebo povléct hned, ale usušené to večer uložit do skříně.
A oblečení - s výhradou některého. Svoje trika tam rvu běžně nebo rodiny lítací, za týden je jen mých to 7-12, spodní prádlo (krom luxusu).. a všechny ponožky, tepláky, džíny, u nás třeba ponožky - jsou docela "porce" za týden prostě minimálně 60 kusů. Spodní prádlo 4 x 7 je 28 x, .. za běžného provozu :-D.. Mně už se nechce věšet tolik kusů prádla :-D Mezitím vyperu i polštáře a deky a dělám to i v zimě a docela často. Ale tím, že pračka i sušička mají velkou kapacitu, tak já peru třeba 3-4x do týdne. Nebo celý víkend při převlékání. |
| *Owls* | 35567 |
|
|
17.10.2015 23:08:08
1. Když použiju správný program, nesrazí se mi žádné prádlo.
2. Je pravda, že z určitých programů je prádlo lehce vlhké. Ale opravdu jen málo, takže ho klidně složím a uklidím až po určitém čase. Nehrozí, že zasmrádne. Takové jsem taky někdy sundavala ze sušáku. 3. Po pořízení sušičky platíme menší účet za elektřinu. Asi je to tím, že jsme ji pořizovali spolu s novou pračkou a ta stará pračka zřejmě žrala elektřinu za tři ![]() 4. čištění filtrů na mé sušičce žádná pruda není. Ten prvotní čistím po každém sušení a ostatní... To raději ani neřeknu. 5. Mám nějakou AEG a spokojená jsem na milion procent. 6. Do sušičky dávám všechno. Pravda je, že třeba boty (mám na ně držák do sušičky) - tenisky a botasky ještě dosušuju na balkoně. Taky je pravda, že ze začátku to byla "hra" pokus - omyl. 7. Sušičku mám raději, než myčku nádobí. Nádobí je umyté raz dva a zase je čisto. Mám dva balkony bez střechy, takže na opalovačku dobrý, ale jinak na prd. Při nepřízni počasí mi prádlo na sušáku strašívalo doma. Hrůůůza! Dneska jel dopoledne manžel s dcerou k babičce. Já jsem přes den vyprala, usušila a uklidila 4 pračky ![]() ![]() ![]() |
| Monika | 123907 |
|
17.10.2015 23:06:08
Bez sušičky Vám docházely ponožky? Máte jich tak málo nebo tak málokdy pereš nebo u Vás tak dlouho (bez sušičky) schnou? Máme každý cca 10 - 15 párů ponožek (my s manželem možná víc, ale zase s různým použitím) a nedošly teda nikdy - hlavně proto, že nejsou třeba žehlit
![]() |
| Monika | 123907 |
|
17.10.2015 23:01:45
No, to co uvádíš pod bodem číslo 1 je přesně to, proč jsem zrušila svůj záměr sušičku pořídit - co bych tam tak asi dávala, kdy ne trička ani zimní bundy ani věci s lycrou ... Další zmiňovali, že raději ne rifle ani záclony a žádné hodně oblíbené věci
Kvůli kalhotkám a fuseklím na to fakt kašlu ![]() |
| kachna_ | 144932 |
|
17.10.2015 22:58:23
Mám sušičku asi půl roku - hotpoint ariston s tepelným čerpadlem. Cenu sušení netuším. Suším velmi surově a bezohledně, program bavlna a ložní prádlo, občas i nějaký jiný, ale to celkem málo. Suším naprosto vše, včetně záclon. Semtam použiju provzdušnění. Nastavené to mám na "složit do skříně". Tuhle jsem si říkala, že se mi nějak srazily džíny, trochu mě to překvapilo. Ale během dne se vytáhly zpět. Partnerova levná trika (pracovní) se zase nehodlají vyžehlit pouhým usušením. Šmejdi.
Po usušení vyčistím oba filtry a vyleju zásobník vody. Cca minuta práce. Docela mě to baví. Úspora času obrovská, děti i partner mají co na sebe, nedochází nám ponožky (tolik) Prádlo vyndavám navlhlé, je mi to jedno, protože prádlo dávám do šatny na ramínka. Když nevyndám brzy po dosušení, je to celkem zmuchlané, hlavně dceřiny bavlněné kalhoty. Ty se, jedny, možná srazily taky (nebo dcera vyrostla, to je těžko říct :oD). Sundá to všechny psí chlupy z fleecového oblečení (máme tři psy, takže tahle vlastnost je hodně ceněná) a báječně to zjemňuje froté plenky a ručníky (ty možná vydrží méně, ale za to to stojí). Celkově velká spokojenost |
| NovákováM | 120401 |
|
17.10.2015 22:49:01
tak my jsme nějak zapomněli vyprojektovat místo na sušení prádla:-D a stěhovali jsme se na zimu, takže jsme sušičku pořídili zároveň s pračkou.
1. Jak moc vám sušička oblečení srází? Nedávám do sušičky zimní bundy :-D prý jsou krásně nadýchané, no - já jsem synkovi jednu srazila. A nesuším v ní trička ani na šetrný program, já je totiž ráda vyžehlená a žehlím :-D. Taktéž nepoužívám na svetry, na kterých mi záleží, na společenské oděvy. Jinak tam rvu i punčochy, ač se to nemá a výrobky i s obsahem lycry, ač se následně občas spíše vytáhnou :-D 2. Při používání šetrných či ekonomicky výhodných programů usuší se prádlo pořádně? Záleží, o jakých programech se bavíme. Ta naše jich moc nemá - já vlastně jedu pořád na šetrný program a střídám - když žehlím - na žehlení, nebo úplně do sucha, chci-li rovnou skládat. Rovnou skládám ručníky, některá povlečení, džíny, mikiny, jak je to teplé, přejedu rukama. Co nefunguje dosucha v naší sušce na první pokus bývají třeba deky. .. jak se tam melou, vyndavám je vlhké, tudíž použiju znovu stejný program na dosušení, ale ohlídám už, aby jel třeba 10-15 minut. 3. Poznaly jste koupi sušičky na účtu za elektřinu? Tušíte, na kolik asi vyjde jeden cyklus sušení? Kdysi jsem to propočítávala.. dost těžce, protože jsme se čerstvě nastěhovali, máme spoustu elektrospotřebičů, dopočítala jsem na 16 Kč... ale zda je to pravda, to vážně nevím. Sušičku použiji tak 10 x v měsíci, takže mám dojem, že mi to za to stojí. 4. Jak moc velká pruda je čištění různých filtrů po každém běhu sušičky? U některých typů sušiček prý docela velká...? Velmi malá, sušičku mám v místnosti, kde je WC, - nemám ten typ, co odvádí kondenzační odpad rovnou do odpadu. Takže do WC vyliju nádrž, je-li plná. Kouknu na velký filtr, je-li plný nepořádku, prostě shrábnu.. a hodím do koše. Další 2 filtry stačí jednou za pár cyklů sušení. 5. Jaký typ sušičky máte a jste spokojeny? Případně s čím spokojeny u vaší sušičky nejste? Jakou byste doporučovaly? AEG.. při příštím nákupu bych zauvažovala o vývodu kondenzované vody přímo do odpadu. Jinak by to ještě mohlo skákat z pračky, do sušky, pak ven a poskládat se :-D 6. Můžou do sušičky obyčejná trička, tepláky, mikiny, záclony, závěsy, cíchy (nejde mi teď o cedulku, jasně, že se můžu podívat na každý jednotlivý kus oblečení, myslím spíš obecně, hlavně to srážení)? Vše uvedené tam dávám. Krom těch některých triček a jsem trochu opatrná u nových věcí. Většinou ty drahé (nacpané tam omylem) .. přežijou lépe než ty levné. 6. Chcete-li mi sdělit ještě něco k tématu sušiček a tím mi usnadnit rozhodování, sem s tím ![]() Jde z ní velké teplo :-D. Máme v místnosti, kde je pračka a WC a někdy otevírám dveře, zvláště v zimě, kdy se topí, aby šlo vlhké teplo do patra. .. V létě je to ovšem šílené :-D |
| Sněhulka a sněhuláčci | 99425 |
|
|
17.10.2015 22:37:38
"občas nějaké tričko"... no, mě by mrzelo i občas to nějaké tričko, mám své oblečení většinou ráda
![]() . Jasně, že nejoblíbenější kusy tam člověk dávat nemusí, jenže to bych tam např. ze svých věcí nedala fakt nic.Tak já zase nevím, ach jo! Už jsem byla rozhodnuta pro, a teď zase couvám . |
| cinnamon | 33903 |
|
|
17.10.2015 22:36:14
Pokud by zvyšovala prašnost, tak bych v místnosti, kde je, automaticky chytala záchvaty kašle a kýchání - což se neděje. Jediné, co mi zvyšuje prašnost v koupelně, jsou flaušové černé župany - ani po pěti letech nepřestaly intenzivně pouštět chlupy
. |
|
|
17.10.2015 22:32:42
Moniko, mám s tím stejný problém - jinak bych měla sušičku už dávno. Vždycky nakonec couvnu, protože mi "detail", že to sem tam něco srazí, nepřijde jako detail. Resp. ono se z vyjádření některých zdá, že to není jen "sem tam", a že to není o málo sražené. A přesně jak píše Inka, mě je všechno oblečení akorát a i malé sražení by mi vadilo. A tak právě stále váhám...
![]() |
|
|
17.10.2015 22:27:54
O tom, že myčka hodně vyhřívá okolí jsem slyšela, a taky jsem slyšela, že hodně zvyšuje prašnost v místnosti, ve které je. Což mi asi zní logicky, vezmu-li, že píšete jak moc to bere z prádla prach, jak moc se řeší filtry u vysavačů (různé hepa filtry apod.), a přitom u sušiček jsem nikdy nezaznamenala, že by se řešila kvalita filtrů, aby prach neutíkal ze sušičky ven...
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.