Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Len | 108740 |
|
|
17.10.2015 22:27:50
Taky budu ted kupovat susicku a taky stojim o tipy, i kdyz uz mam predvybrano. Jen pro zajimavost, v britske verzi d-testu zcela propadavaji susicky AEG, slusne vysla jen jedna z deseti testovanych. Puvodne jsem ji chtela, cele ceske okoli zrovna tuhle znacku chvali, ale tohle me uplne odradilo
Nebo nam sem posilaji zmetky a v Evrope jsou ty lepsi kusy![]() Srazeni veci se bojim taky, ale radsi novy satnik, nez jeste jeden rok se susenim pradla v loznici. |
| Monika | 123907 |
|
17.10.2015 22:02:43
No, ono je to snad normální, že dospělý člověk si pořizuje oblečení akorát? Chápu, že někdo má možná výkyvy ve váze (já ne, jen se veeeelmi zvolna posunuji vzhůru, což tak nějak kopíruje přirozenou obměnu šatníku), ale jinak nevím, proč bych si měla kupovat něco větší? Ale dost mě právě překvapilo, s jakou lehkostí to všichni zmiňovali, že tedy srážení prádla je taková drobná nepříjemnost. Ale jsem ráda, že to alespoň řekli a můj manžel ještě radši
![]() |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
17.10.2015 21:56:49
Mně teda přesně padnou všechny věci.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
17.10.2015 21:55:00
Mě to od pořízení sušičky odradilo. Mám všechny věci akorát a sražení jenom o půl čísla by znamenalo koupit si nové.
|
| Monikaa |
| • |
17.10.2015 21:54:58
Mám pocit, že jo. Ale možná si to pletu.
|
| Monika | 123907 |
|
17.10.2015 21:54:24
Ale já přeci nechci, aby se mi zmenšovalo nic. A jak s tím zmenšováním mám počítat při nákupu - to už poznáš, o kolik se to srazí do šířky a/nebo do délky?
|
| Modřinka | 37246 |
|
|
17.10.2015 21:54:07
Mám necelý rok. Používám od podzimu do jara, když je hezky, mám raději prádlo z venku. Mám sušičku s tepelným čerpadlem, 7kg prádla cca 10Kč, pokud zapnu na noční proud, tak 5Kč. Dávám tam skoro všechno, cedulky moc nečtu, žádné dramatické srážení jsem nezaznamenala,občas nějaké tričko. Je důležité susšičku nepřeplňovat a po usušení ještě teplé složit, jinak je to zmačkané a i věci, které ze šňůry nežehlím, žehlit musím. Tj. velké kusy prádla, pokud to jde, raději dávám na šňůru, malé jsou super hodit do sušičky. Jinak velké kusy vyndavám vlhké, abych je mohla dobře složit a nechám doschnout na topení, nebo holt vyžehlím. Pro mně s šestičlennou domácností velká úspora času a navíc mi prádlo v zimě nesmrdí, tak jako po dvou dnech venku. Filtry se čistí snadno.
|
| Monika | 123907 |
|
17.10.2015 21:52:45
Na kolejích jsou teď (nebo v nedávné minulosti) sušičky, fakt??? Ty, jo, já prala na koleji (no, je fakt, že před 20 lety, to je děs, jaký už jsem pamětník
) v takové té bubnové pračce, z níž se muselo prádlo přendat do koryta a ručně vymáchat a pak tedy (aspoň to) vyždímat ve ždímačce. To je teda pokrok. (jo, mimochodem, drobný zážitek: jednou v prádelně viselo a "vytékalo" prádlo, které vlastník zcela evidentně pouze vypral se spoustou prášku a pak rovnou bez ždímání pověsil na šnůru; no nejspíš to taky někdy uschlo a snad z toho neměl vyrážku ) |
| withep | 93862 |
|
|
17.10.2015 21:52:16
Žádný komplet nový šatník pořizovat nemusíš, jen to zohledníš, když průběžně kupuješ nové věci. A věci, na kterých ti záleží, které přesně padnou a zmenšit se nesmí, do sušičky prostě nedáš (třeba džíny).
|
| cinnamon | 33903 |
|
|
17.10.2015 21:52:16
1. Srazí se oblečení z nekvalitních látek (levná trička, košile z nejlevnější bavlny, levná elastická prostěradla) - a to tak, že dost - trička klidně o velikost. Srazí se oblečení úplně do sušiček nevhodné, nebo když zvolíš špatný program.
2. Usušení prádla závisí na tom, jak je prádlo kde vrstvené - zbytková vlhkost se může držet v manžetách, řaseních do gumy nebo do pasu apod. Pokud máš deset tenkých triček a jednu mikinu, mikina může zůstat navlhlá. Většina sušiček má program na krátké časové dosušení nebo provětrání, které to můžou vyřešit. Některé kusy po dosušení (rifle, mikiny, ložní apod.) nechám ještě přehozené přes sušák, protože když je vytahuji prohřáté, nikdy neodhadnu, jestli tam není nějaká zbytková vlhkost - ale je to pár kousků. 3. Nevím, máme trochu rozsáhlejší domácnost, na účtu se podílí tolik spotřebičů, že to neodhadnu. Navíc v létě nejede sušička, ale jedou klimatizace, takže se to tak nějak vykryje. A zas ušetřím na žehlení .4. Pruda žádná, vytáhnu kruhový filtr (vypadá jak jemné sítko) a rukou z něho stáhnu uvolněný prach, vyliju zásobník vody a jednou za x cyklu vytáhnu kondenzátor a osprchuju z něj zbytky prachu - po uschnutí ho šoupnu zpět. 5. Mám kondenzační AEG Lavatherm - nemá smysl psát konkrétní typ, už se nevyrábí, mám ji dlouho. Spokojenost naprostá, za 12 let žádná oprava. S typem neporadím, nemám momentálně přehled o tom, co je na trhu. 6. Záclony bych v sušce nesušila, závěsy podle toho, z čeho jsou. Trička, tepláky, mikiny, ložní, ručníky, utěrky klidně. Pokud kupuješ to nejlevnější (marketová kvalita triček např.), se srážením počítej. 7. Pro mě je bonus to, že "vytáhne" z prádla prach, jsem alergik. Jinak plusem je to, že ani v zimě nebyl problém s vypráním peřin z dutého vlákna v případě propocení při nemoci. Plus odpadá žehlení a prádlo je měkké i bez aviváže. Jo - a ještě jedno pro mě nezanedbatelné plus, skvěle vyhřívá koupelnu . |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.