Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| withep | 93862 |
|
|
17.10.2015 21:49:52
Ještě další výhoda (někdy spíš "výhoda" :) sušičky je, že když dosuší, musí se prádlo poskládat, jinak bude pokrčené, no a tak se poskládá a uloží a je to hotovo. Když mám prádlo venku na šňůře, visí tam někdy i několik dní (aniž by opakovaně zmokalo
) |
| Monika | 123907 |
|
17.10.2015 21:48:04
Musím se přiznat, že když se ke mně doneslo, že sušičky sráží oblečení, byl to pro mě zásadní obrat v mém jednoznačném názoru, že hned jak se rozbije moje vrchem plněná pračka (kterou jsme měla za svobodna, do mých "minipodnájmů jediná možná), pořídíme s předním plněním a na ní sušičku. Manželovi se to vůbec nelíbilo kvůli spotřebě, s čímž jsem měla v úmyslu tvrdě bojovat. Ale "lehká" vyjádření kamarádek ve stylu "no jasně, že se všechno srazí, já už s tím počítám a kupuju dětem oblečení o číslo větší" plus zkušenost, že oblečení po synovi, které jsem posílala švagrové, disponující (přes velký dům a zahradu) se mi pro mladší dceru vracelo opravdu sražené, vedla k tomu, že jsem "boj" vzdala a suším prostě i nadále v bytě. To fakt Vy, co používáte sušičku, považuejete za takovou "drobnost" to srážení prádla? Neumím si představit, že bych s pořízením sušičky musela pořídit komplet nový šatník pro celou rodinu ... (jasně, počítám, že se sráží asi hlavně balna, šusťákové bundy asi ne, ale stejně)???
|
| withep | 93862 |
|
|
17.10.2015 21:47:37
Jsou to i vlákna i prach. U nového oblečení převládají vlákna (to je znát podle barvy nánosu na filtru), u staršího už je to prakticky jen prach.
|
| Půlka psa | 24064 |
|
|
17.10.2015 21:47:12
1. Některé věci to sráží, ale ne moc. Mám několikery šaty, které do sušičky raději nedávám, protože cítím, že kratší už by nebyly pro můj věk důstojné. Jinak tam dávám všechno, protože to, co nemůže do sušičky k nám domů nepatří a musím říct, že naprostá většina oblečení přežívá bez úhony ve své velikosti. Vlastně si na žádný opravdu nepoužitelně sražený kus ani nevzpomínám. U povlečení jsem si ničeho nevšimla, ale kratší by mi nevadilo, takže bych to možná nepostřehla.
2. Suším do sucha na jakémkoliv programu. Pokud není prádlo suché, tak ho tam ještě nechám. Na nějaké dosoušení na věšáku bych se mohla vykašlat. 3. Ohledně účtu za proud nemám potuchy, o kolik se to prodraží. Vím jen, že to stojí za to. 4. Po každém cyklu se vylívá zásobník a čistí jeden z filtrů. Jde to v pohodě a je to má jediná oblíbená domácí práce. Druhý filtr jde taky celkem dobře a děláme to tak jednou za x měsíců. 5. Prastarý Whirlpool. Naprosto bezporuchový spotřebič i v každodenním dvanáctiletém provozu. 6. Kromě vlněných svetrů tam dáváme úplně všechno - běžné prádlo, lyžařské bundy, potahy autosedaček, boty, peřiny a nikdy s ničím nebyl problém. |
| Monikaa |
| • |
17.10.2015 21:46:55
A nejedná se u toho "prachu" spíš o malá vlákna? Vždycky jsem si teda myslela, že jsou to částečky vláken, které se při sušení odloučí. A že právě tím se takhle sušené prádlo víc opotřebovává.
Pro zakladatelku: Neporadím. Sušičku nemám, sušila jsem v sušičce jenom párkrát na koleji a tak. |
| withep | 93862 |
|
|
17.10.2015 21:39:57
Jak bych to řekla, no... já jsem vcelku minimalista, nemáme varnou konvici, mikrovlnku, myčku, sekačku... ale sušičku používám. Asi bych ji teď nekupovala, protože teď máme zahradu, ale když už ji máme z dob garsonky... Je stará, žravá, má jenom dva programy, takže i ten méně šetrný sráží dost, ale 1) ušetří to práci a čas a 2) prádlo je hebké, narovnané, načechrané, vyprášené a nenasmrádlé podle toho, odkud fouká vítr (jižní sousedi rádi dělají různé smradlavé ohníčky a na sever je statek). Mimo zimu se snažím uvědoměle využívat vzduch a slunce, ale i tehdy občas šupnu prádlo na deset minut vyfoukat. Kdo sušičku nemá, by nevěřil, kolik zůstane v prádle po vyprání prachu (pokud teda nemá nějakou supernovou superúčinnou pračku :).
Pokud bych dnes sušičku kupovala, koupila šetrnější (ke spotřebě elektriky i k prádlu), a pokud bych na ni neměla, tak raději žádnou. Jo a jak moc sráží? Dnešní sušičky prý jen málo, a i kdyby, časem se naučíš kupovat o číslo větší oblečení. Povlečení se mi nikdy nesrazilo tak, že by bylo malé. Jak moc ničí? To nevím, těžko říct, co se prošoupe při nošení, co v pračce a co v sušičce. My máme spíš málo oblečení, takže se nosí a pere a suší hodně. |
| Sněhulka a sněhuláčci | 99425 |
|
|
17.10.2015 21:18:29
Ještě jsem zapomněla na závěr poděkovat všem účastnicím dotazníkového šetření za čas nad ním strávený
. |
| Sněhulka a sněhuláčci | 99425 |
|
|
17.10.2015 21:17:13
Přišel sychravý podzim a já opět jako každý rok začínám přemýšlet o koupi sušičky na prádlo. Zatím jsem vždy zůstala jen u přemýšlení a nejvíc mě po pročtení diskusí na toto téma odrazuje asi to, že sušičky oblečení ničí (rychleji se věci "onosí") a zejména, že ho sráží. Prosím proto majitelky sušiček o odpovědi na následující otázky:
1. Jak moc vám sušička oblečení srází? Rukávy, nohavice? Povlečení? Skoro každé povlečení se srazí a já nesnáším povlečení kratší než peřiny... Chápu, že když dám nějaký šetrný program, tak se asi srazí spíš míň věcí, ale - viz bod 2... 2. Při používání šetrných či ekonomicky výhodných programů usuší se prádlo pořádně? Často čtu něco ve smyslu, že pak "stačí pověsi na půl hodinky doschnout a je hotovo" - no jestli má běžet sušička a pak to mám stejně ještě věšet, tak to se mi moc tedy nelíbí... 3. Poznaly jste koupi sušičky na účtu za elektřinu? Tušíte, na kolik asi vyjde jeden cyklus sušení? 4. Jak moc velká pruda je čištění různých filtrů po každém běhu sušičky? U některých typů sušiček prý docela velká...? 5. Jaký typ sušičky máte a jste spokojeny? Případně s čím spokojeny u vaší sušičky nejste? Jakou byste doporučovaly? 6. Můžou do sušičky obyčejná trička, tepláky, mikiny, záclony, závěsy, cíchy (nejde mi teď o cedulku, jasně, že se můžu podívat na každý jednotlivý kus oblečení, myslím spíš obecně, hlavně to srážení)? 6. Chcete-li mi sdělit ještě něco k tématu sušiček a tím mi usnadnit rozhodování, sem s tím ![]() |
| kysnutá knedla | 99495 |
|
12.10.2015 17:22:06
Lassie, aj mne!!!!!
|
| Lassiesevrací | 134328 |
|
12.10.2015 17:19:57
"vyprala jsem v mýdlovém prášku na 30 na minimum otáček a pak ho mokrý natáhla na sebe."
Se mi zježily všechny chlupy na těle ![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.