| Binturongg | 104880 |
|
|
28.2.2018 23:18:52
Ono to bylo nejen běžné, ale i sexy
![]() Setkáme se s tím třeba v literatuře, kdy muž popisuje ženu, kterou někde pozoroval, třeba u vody... (a nemyslím tím Comrmanovo Ohře Louny, kdy ONA vstoupila k mladému převozníku Helmutovi do člunu a vítr si pohrával s vlasy....na jejích svalnatých lýtkách )Na druhou stranu, prvorepublikové herečky, do šatů bez ramínek, už oholeno měly. Otázka je co všechno, jelikož chlupy na nohou vidět nebyly - ty byly vidět až Viktorce z Babičky ze sedmdesátek. A jaká to byla krasavice ![]() A třeba Hana Vítová má skoro všude i dost zřetelný knír. Když čteme Betty McDonaldovou, která popisuje vlastně první dekády 20. století, tam už se ženské holily. Přinejmenším ona, její sestry a její dcery. V devadesátkách se nohy a podpaží holily běžně a hodně se řešila třísla do plavek. Dnes už se to bere sakumprásk všechno ![]() |
| Girili | 117849 |
|
|
28.2.2018 23:08:17
Urcite to nijak neresily. Ani chlupate nohy se neresily. Moje mamka chlupy prakticky nemela, ale pamatuji se na dospele zeny v 80. letech, jak jim prosvitaly chlupy pres silonky. Hlavne ucitelky, kdyz si sedly na lavici a prehodily nohu pres nohu. Bylo to uplne bezne.
|
| Monika | 123907 |
|
28.2.2018 23:06:35
Nedávno jsme si prohlížely s kámoškama něčí fotky, na kterých jsme v našich 15 - 16 letech (kolem 1989) někde u vody v plavkách - všechny chlupy v podpaždí i všude jinde. Jsme z malého města. Myslím, že jsme trochu řešily ty na nohách - ty, co měly tmavé přemýšlely o řešení. Podpaždí a třísla jsme neřešily vůbec, to nás nenapadlo (já se holit začala pak cca ve 20 pod vlivem spoluhráček z Prahy
). Taky si z té doby pamatuju, jak jedna učitelka s černými vlasy, tj. i ochlupením, nosila bílé silonky (tehdy módní, tělové byly zrovna v té době nemožné a jen pro babky) a z nich jí lezly kudrnaté černé chlupy ...Před 100 lety se myslím ochlupené oblasti prostě nikde "nevystavovaly", nohy snad na venkově v létě, ale i tam myslím se nosily sukně dlouhé ... I když, akorát před 100 lety mohl zrovna si tak nastávat ten zlom, kdy to odhalování pomalu začalo? |
| vertigo | 92133 |
|
|
28.2.2018 22:54:04
Jitys OT, když tě tu tak vidím... psala jsi dřív o svých zdravotních potížích - už je to lepší?
|
| neznámá | 91073 |
|
28.2.2018 22:53:26
POdpaží asi nikdo neřešil, ale více chlupaté nohy se řešili. Chodila jsem na praxi s hodně chlupatou pani, už v době kdy se ženské běžně holily, ale ona byla starší generace, nějak ji žiletka minula. Nosila buď dlouhé sukně nebo tmavé punčocháče. Říkala, že se za ty chlupy celý život styděla, že minisukně nosila pouze v zimě, když si mohla vzít punčocháče.
|
| vertigo | 92133 |
|
|
28.2.2018 22:46:23
Myslím, že to neřešily, bylo to normální (ono to ochlupení fyziologicky je normální). Sama si pamatuju překvapení, když jsme jako děti byly na prázdninách u babičky a naši si pro nás přijeli a mamka měla oholené podpaží (odhaduju to na druhou polovinu 80. let). Do té doby se neholila a já jsem brala zarostlé podpaží jako běžnou věc. Takže troufnu tvrdit, že před 100 lety to neřešil nikdo
![]() |
| petluše | 39676 |
|
|
28.2.2018 22:33:35
Vzhledem k tomu, že jsme se tak úžasně rychle množinu, tak si a i protějšku připadaly kraaasnee.
|
| Kornelia | 130082 |
|
18.2.2018 10:47:22
Skús zinkovú masť. Je určená na podráždenú pokožku. Natiera sa natenučko po zásahu. Mne veľmi pomohla, po holení intímnych miest som vždy mávala vyrážky, teraz všetko ok :)
|
| Martina, 2 kluci | 15942 |
|
|
17.2.2018 9:16:30
Třeba sis porezala kůži, nebyla ti třeba zima? Nemělas tupé holitko?
Já se holím ve sprše, po poradnem změkčení kůže, používám mycí gel, opakovaně ho nanáším, abych holila nahladko. Opláchnu, otru dosucha, nemazu ničím. Moje kůže je děsně citlivá, snadno se naruší,řízne, musím mít ostrá holitka, půl dne po oholení žádné krémy, deodoranty a pod. |
| TaJ | 81121 |
|
|
16.2.2018 21:26:39
Nohy si holím ve sprše, namydlené sprchovým gelem...po utření potom namažu nějakým krémem, já mám třeba nejradši Nivea soft, je v takovém bílém větším kelímku, je jak na obličej, tak i na tělo...po tom holení může být pokožka podrážděná a suchá, ale když ji po sprše promažu, tak je to v pohodě...
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.