| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
12.3.2024 21:43:28
Pro mě je téma taky osobní, z druhé strany, od mala poslouchám, jak si máma udělala tu vejšku, aby se realizovala v práci a ne aby se obětovala rodině, pro dítě nic moc.
A táta se staral už na vsi 70.let,takže to jde. Že by to byl problém v Praze mezi umělci se mi nechce věřit. Jak si to kdo zařídí, tak to má. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
12.3.2024 21:37:41
souhlasím, Žženo
kdyby si dítě samo mělo říct, jak by se rodiče měli zapojovat, řeklo by nejspíš, ať se zapojují oba nicméně situace je v tomhle dramaticky lepší než před deseti/dvaceti lety, fakt se mladí chlapi snaží ![]() |
| Žžena | 83005 |
|
12.3.2024 21:27:16
Čumčo,
téma žen je pro mne hodně "osobní", protože hodně vnímám sociální nerovnosti, emancipaci nepovažuju za hotovou a dokonanou, pořád jsou v některých oblastech propastně nespravedlivé podmínky. A přístup "žena se má obětovat rodině" je jednou z výkladních skříní té nerovnosti. A zároveň ze svého manželství vidím, že vysoké zapojení muže do péče o jeho děti je možné a přináší četné benefity pro všechny. A ano, tahle míra zapojení muže je v poměrně úzké sociální bublině. |
| vlad. | 38059 |
|
|
12.3.2024 21:25:25
Evelyn, vidím to podobně, začít před čtyřícítkou řešit, kdo mi zajistí chůvu, kdybych teda nakonec měla to dítě
vždycky je to na těch dvou, jak se dohodnou na rozdělení péče. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
12.3.2024 21:17:08
Žženo, pro tebe je tohle téma hodně osobní, viď?
![]() Já můžu mluvit jenom za svou bublinu, a tam se zapojení obou rodičů docela dost vyrovnává. Zcela jiný přístup k péči o dítě, zcela jiný přístup k matce svého dítěte . |
|
|
12.3.2024 21:15:22
Tak jasně, pokud se někdo začne rozhlížet po vhodném otci pro své dítě ve 40 letech, má ten výběr silné omezený
![]() |
|
|
12.3.2024 21:10:34
Žženo, tohle vůbec nepíšu, nevím, jestli opravdu nerozumíš, nebo se Ti to nehodí
a schválně překrucuješ. Píšu v tom smyslu , že děti jsou vždycky trochu oběť pro OBA rodiče, musí se s nimi počítat nejmíň 18 let, kdo toho není schopen a už to předem ví, tak je mít nemusí. Ani je nemusí mít se sobcem. |
| Velšice | 92803 |
|
|
12.3.2024 20:58:36
To provedení se mi nelíbilo ani trošku, ale téma jako takové k diskuzi je a vidím to jak Žžena.
|
| Žžena | 83005 |
|
12.3.2024 20:27:44
Evelyn,
nežiješ v jiným světě, jen jsi nebyla v situaci, kdy bys chtěla jít cestou nekonformní volby. Cesta té režisérky, pokud chce zachovat svoje profesní směřování a zároveň mít dítě, je prostě komplikovaná, a jediné, co jí na to doporučíš, je "tak ať ty děti nemá, protože když se neobětuje, stejně by to nebyla ta správná matka". No, a tohle přesvědčení spolecnosti je obrovskej klacek pod nohy žen, co v tom systému hledají nějaký jiný, pro sebe funkční režim. Jejich problémy jsou zlehčovány, jsou ostrakizovány. Tak se netvařme, že máme úplně svobodnou volbu. Jaká je to volba, když je pak žena za černou ovci? Fuj, kariéristka a krkavčí matka! |
| Žžena | 83005 |
|
12.3.2024 20:23:05
Evelyn,
ve společnosti, kde je rozdělení péče (a to nejen o děti) vysoce asymetricky na bedrech žen, není ta domluva úplně neutrální. PViz třeba ten přístup zaměstnavatelů. A ani ten sortiment partnerů, kteří se chtějí o pěči skutečně dělit, není tak široký. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.