| *Hany | 30864 |
|
|
13.3.2024 0:28:31
"co se teoreticky domluví před vstupem do manželství, a co se pak v reálu praktikuje když přijdou děti, jsou často tedy diametrálně odlišné věci"
Tak tohle je ale čistě věc těch dvou, co se hodlají stát rodiči, ne? A ona celou dobu mluvila jen o sobě. Nebo jde jen o to, že si nevydělá na chůvu? Těžko soudit, co vlastně chtěla říct v tom zmateném projevu. Věděla, kolik času na to má, tak se mohla líp připravit, když už to musela číst z mobilu. Mě její stárnoucí vaječníky fakt nezajímají. Místo toho jsem se třeba mohla dozvědět, co má na srdci. |
| vlad. | 38059 |
|
|
12.3.2024 22:52:22
Problém paní Darji je, že neví co se sebou, téměř do čtyřiceti se věnovala studiu a tomu, co jí baví, teď by možná chtěla rodinu, ale zdá se jí to málo easy. Jsou chvíle, kdy si člověk musí v životě ujasnit co teď chce, jaké má priority, být ochoten se i něčeho vzdát, a s dítětem to prostě několik let bude pracovně jiné, je to závazek na celý život a ovlivní to pracovní život obou rodičů.
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
12.3.2024 22:42:31
ehm, v mentálním nastavení společnosti došlo k ohromnému posunu...ale ano, dokonaný ten vývoj není
![]() nemyslím si, že tomu Darja svým výstupem na Lvech nějak prospěla - bylo to tak pitomoučký |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
12.3.2024 22:36:48
Žženo, tak mi řekni, co je problém paní Darji? Jak ji společnost nutí do rozhodnutí dítě vs kariéra?
|
| Žžena | 83005 |
|
12.3.2024 22:34:52
Rose,
myslím, že se hádáš sama se sebou. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
12.3.2024 22:31:23
Žženo, takže když to nejde domluvou, půjdeme na to zákonem a tak to bude fér... Chceš mít 3 roky rd, tak jedině půl na půl, jinak máš smolíka... Co n tom, že ty bys chtěla být s tím děckem doma celou dobu, nebudeš nám kazit statistiky... Jako vážně? Máme legislativu, o jaké si mohou jinde nechat zdát, v tomhle směru je neskutečně variabilní a podporuje svobodnou vůli obou rodičů... Co takhle trochu vlastní zodpovědnosti? Nebavíme se tu o neplánovaném náhodném početí, ale o plánovaném rodičovství a sorry, ale tak jak si ti dva musí vykomunikovat kde budou žít, jak budou žít, tak snad si mohou dohodnout i péči o dítě a nepotřebují zákon, který jim nařídí minimální počet hodin péče o vlastní dítě...
|
| ehm | 145751 |
|
12.3.2024 22:11:41
Co třeba mentální nastavení společnosti?
|
| Žžena | 83005 |
|
12.3.2024 22:02:20
Evelyn,
je úplně fuk, jak je to u vás nebo u nás doma. Když se koukneš na statistiky, studie zahrnující větší vzorky populace, vypadá ta situace prostě jinak, než na Rodině. Tady je specifická bublina. Plus tedy mimo soutěž, co se teoreticky domluví před vstupem do manželství, a co se pak v reálu praktikuje když přijdou děti, jsou často tedy diametrálně odlišné věci. |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
12.3.2024 22:00:08
Furt nevidím tu jinou společenskou normu, žiju v jiné bublině. Město u Prahy.
Že by se měl žena nějak zvlášť obětovat jsem nikdy neslyšela, snad ani od babičky. Ta tátovi, svému synovi schvalovala, že se stará, když má doma tu paní učitelku ![]() Jestli je to u vás (kde to je?) jinak, tak je mi líto, ale já tohle neznám. Domluvit si tohle pro manželství je pro mě základ ještě před svatbou. A tím bych to asi uzavřela. |
| Žžena | 83005 |
|
12.3.2024 21:51:44
Evelyn,
to, že něco někde ve výjimečných případech fungovalo, neznamená, že je to nízkoprahová možnost dostupná pro všechny. Letadla pilotovala už Amelia Earhart před sto lety, přesto to neznamenalo, že by měly ženy v profesi pilotování letadel celé minulé století rovnocenné možnosti, jako muži. Prostě je rozdíl vyjednat si v manželství, zaměstnání atd. nějaké podmínky, pokud jsou společenskou normou oproti situaci, kdy jsou zatím do značné míry anomálií či výjimkou. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.