Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| neznámá | 91073 |
|
16.1.2024 15:07:32
MYslíš, že by sis všimla, kdyby někdo měl problém? Prostě by to neochutnal a neventiloval by to na veřejnosti. NA takových akcí si dám něco, co sním a vyřešeno.
Nebo třeba koupím jako příspěvek škole balíček perníčků nebo dekorace, každý rok od školy kupuji adventní věnec, beru to jako charitu a buď to vyhodím rovnou, pokud se mi to fakt nehodí nebo třeba věnec dám na stůl na terasu, tam tolik neruší mojí výzdobu. |
| TaJ | 81121 |
|
|
16.1.2024 14:59:18
Susu, u syna i ve škole...vždycky před Vánocemi mají jarmark, každý den patří stánek jedné třídě a prodávají tam svoje výrobky, nebo něco, co vyrobili rodiče. A taky jídlo - cukroví, nebo třeba nějaké bábovky, koláčky, muffiny, byly tam třeba i výborné pohankové karbanátky, nebo malé chlebíčky s pomazánkami. Nikdy jsem za ty roky neslyšela, že by měl někdo problém, asi tam byli samí příčetní a čistotní rodiče. Ale asi to není pro lidi, kterým vadí, že na jídlo někdo sahal...Vždycky jsme tam hrozně rádi chodili, setkali jsme se ráno před vyučování na tu chvilku v hale a s ostatními rodiči z celé školy jsme různě ochutnávali, občas si vyměňovali recepty...to je jedna z věcí, na kterou budu určitě ráda vzpomínat, až syn letos po těch 10 letech ve škole skončí...
|
| TaJ | 81121 |
|
|
16.1.2024 14:54:23
Rose, jo, syn taky vyrostl ze spousty věcí, to, co ještě před rokem, dvěma, bylo nemyslitelné, tak dneska v pohodě. I v jídle už celkově jí v podstatě normálně, až na to ovoce a zeleninu, no. Už je přístupný i ochutnávat, dá si v restauraci normálně jídlo, aniž by vzápětí byl problém, že chutná malinko jinak, než je zvyklý apod. Ale ty vitamíny prostě ne... Tak třeba to taky ještě přijde.
Jinak s hladem on to má tak, že pokud je něčím zaujatý - na výletě, u kolejí, focením...tak klidně prostě vůbec nejí, nemá hlad, nevnímá to, nevezme si nic, i když s sebou svačinu má a třeba mu to i připomeneme, nebo jede s kamarádem, který si prostě normálně někam sedne, klidně i na zem a vybalí svačinu. Ale náš syn nic...maximálně se napije, ale to spíš když je vedro. Až teprve když třeba jedou domů a takové to zaujetí opadne, tak si vzpomene na jídlo. No a někdy si taky vzpomene třeba až večer doma. Vzhledem k tomu, že je jak kostřička, se mi to samozřejmě nelíbí, ale to je asi tak všechno, co s tím můžu dělat... (kromě neustálého opakování, ať si na chvilku někde sedne a něco sní) Doufala jsem, že s pubertou přijde aspoň nějaká minimální žravost, ale zatím nic. Když na výletech s jeho kroužkem někdy jedu s ním a vidím, co ostatní kluci cestou spořádají...a i kdyby jedli všichni okolo něj, tak jemu je to šumák, když už, tak sní jeden trojúhelníček toustu a dál ho jídlo nezajímá. |
| susu. | 129001 |
|
16.1.2024 14:50:36
Max školkové akce, tam byly dobrůtky i od lidí, co neznám ale zase jsem ani nevěděla, co je od koho.
|
| susu. | 129001 |
|
16.1.2024 14:48:26
"Vždy okouknu hostitele a pokud mám možnost, tak domácnost a pak se rozhodnu. "
Neznámá, já ti nevím, jak často dostáváš jídlo od lidí, které neznáš tak, abys je musela okukovat? já dostávám jídlo od rodiny, od kolegů v práci, od kamarádek, od lidí, třeba v kursu, kdy donesou něco dobrého, ale ty všechny aspoň trochu znám. Přemýšlím, jestli jsme si vzala někdy jídlo od úplně cizího člověka (mimo hospodu), a současně abych třeba mělo možnost ho okukovat nebo jeho domácnost. Asi ne. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
16.1.2024 14:40:05
tinko, já mám pocit, že náš syn z toho dost vyrostl, jsou věci, které dodnes nejí, něco z toho bude návyk, něco prostě opravdu problém, ale zlepšilo se to neskutečně
přestaly mu vadit i výšky, skleněné výtahy, dokonce je ochoten něco uplácat i z modelíny nebo sáhnout na hlínu - věc dříve nepřijatelná jako je vidět, že se v některých situacích dodnes cítí nekomfortně, ale dokáže to překonat... a hlavně si obvykle uvědomuje, že je problém v jeho vnímání, ne v té vnější okolnosti... pokud teda nemá hlad, jak má hlad (rp. klesne mu asi cukr), je na zabití (což má asi po mně ) |
| neznámá | 91073 |
|
16.1.2024 14:36:13
Ono nejde o odkrojky, ty se asi nějak spotřebují, ale to osahávání ovoce při tvoření díla. PRostě to samé jak potahované dorty, moc lidského tepla na ovoci.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
16.1.2024 14:33:57
když už vykrajujeme z ovoce nebo zeleniny, vždycky se snědí i ty odkrojky... v salátech, na vaření nebo jen tak... neumím si moc představit, že bych to vyhodila
![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
16.1.2024 14:23:53
Neznámá, já ovoce ani zeleninu nevyřezávám, vlastně jen někdy, když mám náladu, tak dělám z ředkviček nožem ty zubaté kytičky, to je v pohodě, protože z toho žádný odpad vůbec není.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
16.1.2024 14:15:49
Rose, u nás na syna s ovocem nezafungovalo zatím nic. Salát už vůbec ne, protože nemá moc rád tyhle smíchané věci, pořád by to pitval, co je tohle a tamto...Pořád jí jen samotná jablka (ale už nemusí být oloupaná, stačí, když jsou nakrájená
) a banán, ale ten jí jenom nakrájený na tom dortu se šlehačkou. Mandarinky jen kompotované, syrové vůbec, ani pomeranče. V létě občas vezme na milost pár malin, ale fakt třeba 4-5 a pak už nechce. Jeden čas si sem tam dal rád meloun, samozřejmě bez toho okraje a bez jediného jadýrka, ale loni už nechtěl ani ten. Zajímavé je, že třeba syrové borůvky nedá do pusy, ale borůvkový dort, nahoře s tou želatinou, kde jsou vlastně ty borůvky taky v podstatě syrové (nebo mražené), tak ten miluje. Nebo když upeču bublaninu, tu sní skoro s čímkoli, nejradši má s červeným rybízem, který by syrový nedal do pusy. To samé s třešněmi, meruňkami, švestkami - ovocné koláče a buchty klidně, i knedlíky, ale syrové ne. O syrové zelenině ani nemluvím, salát opět ani neochutná a jediné, co jí syrové, jsou okurky. Ale třeba v polívce sní skoro jakoukoli zeleninu, nebo prostě tepelně upravenou... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.