| Anička+K+K | 57229 |
|
|
4.7.2007 11:43:18
tak reakce mých dětí na zeprání co mám udělat k obědu:
Klárka: "hmmmm asi nic já nemám hlad" Kuba: "hmmmm asi hranolky" pak udělám třeba bramboračku a volám je k jídlu a opět reakce: Klárka: " jo už jdu ale já nemám hlad" pak následuje hodinový rejpání v neběračce polívky Kuba: " už du ale až dodělam tohle..." a pak řev na celej barák ať jde i Klárka že je oběd a během pěti minut má snědenou stejnou porci jako Klárka Jo a já abych pravdu řekla tak se do práce těším, jsem z toho pobytu doma dost na palici, občas na psa volám Kubo a jiný a jiný vynechávání mozku... jen mám starost s hlídáním, takže vůbec nevím jak to bude v praxi probíhat. |
| Verera | 18163 |
|
|
4.7.2007 11:34:19
S tou prací se ti nedivím, ještě teď si živě pamatuju, jak jsem nastupovala já po 5 letech doma. Navíc to byl docela šok, protože mi nejdřív řekli, že mě chtějí až za půl roku (malé bylo tehdy 2,5). Tak jsem se s tím smířila, přeorganizovala plány a pak mi najednou zavolali, že mě berou, ale musím nastoupit hned druhý den. Vzpamatovávala jsem se z toho několik dní, ale nakonec to šlo. Manžel okamžitě vesele nastoupil na rodičovskou dovolenou a já jsem vyrazila živit rodinu :))
Ještě se vrátím k tomu jídlu - reakce mých dětí na mé zavolání, že je oběd: Ráďa: "nemám čas" a pokračuje nerušeně v tom, co dělal před tím Evička :"už běžím", odhodí to, co právě drží a vystartuje do kuchyně. |
| Analeh a zlobidla D+L | 18104 |
|
|
4.7.2007 11:32:48
Jé Soni tak to jsme kousek od sebe,já původně bydlela na prusinkách u Napajedel jestli ti to něco říká:) ale když mi byly 3 tak se naši přestěhovali sem,mamka pochází ze Spytihněvy a tatka z Komárova takže tu vašu stranu docela znám máme tam věčí část rodiny:) a s tím jídlem neboj nikdo tady určitě nebral že si stěžuješ to ne prostě jsou věci které nás trápí a chcem probrat a je fajn když je možné to probrat s někým kdo má stejně staré dítko že :) takže neboj ptej se vždyt od toho ta diskuze tu je:) já si také občas potřebuju zastesknout či pochválit:)
No holky také mám poslední prázdniny a potom eště poslední vánoce doma nastupuju v lednu zpět do práce do nepřetržitého provozu a to že se mi také mooc nechce máme společné :)))) proč ten čas tak letí:( |
| Anička+K+K | 57229 |
|
|
4.7.2007 11:23:48
Ahojky Soňo, tak další věc kterou máme společnou, také já nastupuju hned poprázdninách do práce, Kubovi budou 3. září tři roky a jde do školky.
Jinak si myslím, že s tim jídlem je to skoro všude stejný, buď ty děti jedí moc a nebo málo. já mám kamarádku, ta má stejně starýho kluka jako je Klárka a ten jí zase až moc (každý den má do školy tři housky se salámem a to ještě chodí i na obědy) tak si pak řikám že díky Bohu že je Klárka taková jaká je. Jo Věrko díky za vysvětlení, proč ti mladší jedí víc :-))) Je pravda že třeba náš Kuba jí asi tolik jako Klárka, prostě dostávají oba stejnou porci a oba jí snědí. |
| sona+katka05/04+radka08/98 | 67324 |
|
|
4.7.2007 10:22:32
Tak já jsem správně Soňa a jsem ze Zlína. Bydlíme v paneláku a zahrádka mi docela chybí, ale mám sestru s barákem a velikým bazénem a tak když je krásně chodíme tam. Bydlí deset minut od nás. Na Moravu do Otrokovic jezdíme docela často, když je hezky.
Abych pravdu řekla tak jsem si nechtěla s tím jídlem stěžovat, ale jenom jsem chtěla zjistit jak jsou na tom jiné děti. Manžel má dva sourozence a jejich děti jsou takové akorát a dobře jedí. Naše Radka je v naší rodině takový chuďár jediná. Užívám si poslední prázdniny doma, v září už nastupuji spátky do práce a vůbec se mi nechce. |
| Verera | 18163 |
|
|
4.7.2007 9:37:11
Taky zdravím novou maminku.
Sonas, neděláš si starosti zbytečně? Pokud má velikost a hubenost vrozenou a žádné zdravotní potíže, tak je to v podstatě v pořádku ne? Ráďa je taky hubený, i když čahoun, už si nepamatuju, kolik vážil při 120 cm, ale moc přes 18 kg to asi nebylo. Teď v téměř 9 letech měří 140 a má 30 kg, chodíme na rehabilitaci, protože má slabé zádové svaly a hrbí se, ale jinak mě na kole uštvě, ujet 30 km pro něj není problém, ujde 10 km s baťohem (cca 10kg) bez viditelné únavy, hraje tenis, lyžuje a nijak ho to neomezuje. Pokud jde o jídlo, je nejšťastnější, když dostane suchou rýži nebo těstoviny, které si polije kečupem. Hlavně ať mu nedáváme maso nebo zeleninu ! Ještě tak šunku nebo kuřecí řízek a syrovou mrkev. Někdy sní půl krajíce chleba, někdy třeba 3. Mám stejně starou neteř a byla jsem o prázdninách hodně překvapená, kolik toho sní, asi tak 3x víc než Ráďa. Mladší dcera měří cca 125 cm a váží 26 kg, baští taky mnohem víc, ti mladší to mají asi nějak geneticky dáno, v minulosti se asi museli víc snažit, aby přežili a už to tak zůstalo. |
| Anička+K+K | 57229 |
|
|
3.7.2007 22:22:06
Helčo, tak ta tedy bude koukat :-))) jen aby vysvitlo sluníčko a bazénu jste užili. My kvuli Kubovi máme už druhym rokem bazén menší, ale letošní počasí nějak nepřeje. Vždycky když ho vyčistim a napustim tak do něj pak naprší a je zima že stejně děti do bazénu nejdou. No co alespoň vodu využiju na zalití zahrady...
Sonas já jsem od Mělníka, tedy původně z Prahy, pak chvilku v podkrkonoší a teď už čtvrtym rokem tady. Jo a z jídel je u nás teď taky v kurzu chleba s máslem. Jen aby nemusela jít brzo spát tak je schopná spucovat i dva krajíce (ale to tak jednou do týdne - zbytek času to pak asi tráví... :-))) ) a ze zájmů mí Klárka taky ještě malířák (tam taky chodí už tři roky) a musim uznat že maluje fakt hezky, |
| Analeh a zlobidla D+L | 18104 |
|
|
3.7.2007 21:42:12
Ahoj holky:)
zdravím a vítám novou maminku:) asi budeš někde poblíž já jsem také od řeky Moravy,původně jsem bydlela v Nedakonicích ted jsem vdaná v Buchlovicích.Naše denys tedy je vysoká po manželovi a je řekla bych tak akorát není ani chudunká a ani tlustučká i když trošku špíčky se jí na bříšku dělají:))Jináč s tím jídlem má oblíbených pár jídel které miluje a dostat do ní něco jiného je tedy boj.Ted je i se svou kamarádkou na prázdninávch u mých rodičů a vůbec se jí prý nestýská....jen luky mi tu naříká že je mu po Dendě smutno:) Holky POZOR právě napouštím bazén!!!!!!:)))) až su překvapená jak je veliký :) to bude mít Denys radost ona ví že ho tedy za to výzo dostane a že už je koupený ale eště ho neviděla. |
| sona+katka05/04+radka08/98 | 67324 |
|
|
3.7.2007 20:09:13
Radka těch sportů tolik nedělá, ale na kole jezdí taky. Zrovna minulou sobotu ujela 15 Km taky celkem v pohodě.Lyže ji taky baví a hlavně se nebojí. S tím mám já větší problém. Chceme ji letos v létě zkusit postavit na vodní lyže. Tchán má motorový člun a jezdíme na řece Moravě. V tom sportu je taky naštěstí po mojem. Já mám se sportem větší problémy.
S těma tanečkama jsme začali až letos, zatím ji více bavilo kreslení a různé vyrábění. Chodí už třetí rok do zušky do výtvarky. Můžu se zeptat odkud jste? |
| Anička+K+K | 57229 |
|
|
3.7.2007 14:34:03
Tak teď jsem tady napsala tak dlouhou odpověď a ona si klidně mizela :-//
takže znova: Klárka teď ve třetí třídě začala dělat judo a do tý doby chodila ve škole na sportovky, tanečky a pak ještě do sokola. Energie má na rozdávání a i staší a silnější děti mají co dělat jí stačit. Doktorka má pravdu že je samej sval. Na kole tuhle ujela skoro bez únavy 20 km a na lyžích v zimě dokáže jezdit bez pauzy klidně i několik hodin. Evidentně jí ta její vada zas až tolik nevadí. Tu hubenost má taky posvym tátovi, kterej jí naopak ještě tvrdí že by měla zhubnout. Naštěstí s námi nežije a Klárka k němu jezdí jen jednou za 14 dní tak se to dá i zvládnout |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.