| Bebi+2 | 39827 |
|
|
26.6.2007 8:39:08
Ahoj!
Zuby: Adam má čelistní vadu, takže by měl nosit takovej ten čelistní aparátek...no, zatím jsem ho nechtěla mučit, ale nejpozději do roka bude muset začít. Jinak by mu to museli v budoucnu operovat. Čtení: Ani omylem! Tak ještě nějaký časopis, ale knížku? Nikdy!!! Takže děvčata, buďte rády, že vaše děti čtou!!!!! Adam bude dneska spát v družině. Měli jít odpoledne na přehradu, koupat se,parník, zmrzlina a večeře v restauraci. Bohužel se jim asi nepovede počasí. Docela tu vychovatelku obdivuju, rozhodně je v mojí soukromé TOP 10! Má jich sice jen 13, ale metál si určitě zaslouží!!!! |
| Anička+K+K | 57229 |
|
|
25.6.2007 13:25:15
No mě jako dítěti taky trhali 4 aby se mi srovnali 3, protože mi rostli z dásně nahoře a vypadala bych jak upír... A pomohlo to ani rovnátka jsem nemusela mít.
No nechám to k zubařce pujdeme někdy v září, tak to nechám na ní. |
| Verera | 18163 |
|
|
25.6.2007 13:16:51
No, teď budou prázdniny, takže bude víc času a volněji, tak ať si čte, kdy chce, jen se pokusím omezit to u snídaně. Jenže to pak zase do sebe to jídlo hází děsným tempem, že mu snad musí být špatně nebo sní jen malinko, a aby už byl u čtení.
S těma zubama by ti doktorka určitě řekla, kdyby se jí něco nezdálo. Nás poslala na rentgen, protože Ráďovi vypadly 2 (vystrčily muje nové 1, a snad 2 roky se žádná nová neukázala, až jí to bylo divné. Na rentgenu je vidět, jestli jsou v dásni nasazené nové zuby. Pokud ano, dřív nebo později vyrostou. Takže kdyby ty 3 dlouho nerostly, asi by to udělala ta vaše taky, ale ještě je určitě čas. Ono by se s tím stejně nic nedalo dělat a dorostou ostatní zuby a tu mezeru vyplní, jen by byly asi trošku větší mezery. My máme zase problém s místem, nové 1 narostly na místě starých 1 a 2, dvojky jsou v místě starých trojek, stoličky se asi moc nepohnou, takže se mu na místo 4 a 5 musí vejít 3,4,5. Je asi jedině dobře, že mu zuby rostou pozdě a snad i čelist trochu povyroste, aby se mu tam zuby všechny vešli. Manželovi nakonec museli jeden zub vytrhnout kvůli místu, Ráďovi zatím doktorka slibuje jen rovnátka, tak uvidíme. |
| Anička+K+K | 57229 |
|
|
25.6.2007 9:39:21
Ahojky Věro, díky za uklidnění s těm azubama, máš pravdu byla to 4 ( já těmhle velkejm zubum řikam všem stoličky) takže se omlouvám za dezinformaci. Mě jen je divný že už jí vypadla ta 4 ale špičáky má ještě všechny první a ani se nekejvají, k zubařce chodíme celkem pravidelně, tak se vždycky uklidňuju že ta by zasáhla kdyby bylo něco špatně.
Jo k tomu čtení, já bych mu to nezakazovala. Klárka v první a ve druhý třídě taky hrozně ráda četla, pořád chodila do knihovny a četla a četla, jak ty píšeš nosila si to i do školy, učitelka jí chválila, tak to bylo v pohodě. No jenže přišla třetí třída a já knihovnu platím naprosto zbytečně, protože od začátku školního roku jestli přečetla tak dvě knížky, nějak jí to najednou přestalo bavit. Já si myslím že v tý druhý třídě je to vždycky chytne, protože se cítěj mnohem větší, když si můžou konečně přečíst všechno sami a už tomu i mnohdy rozumí co čtou. Škoda že to aspoň u nás nevydrželo dýl... Já si pamatuju, že jsem četla taky pořád, do školy jsem dojížděla takže v autobuse, v metru pořád jsem byla v jinym světě v knížce, ve škole jen co zazvonilo tak už jsem zase četla (později samozřejmě i pod lavicí při hodině). Ještě i teď když se začtu tak čtu skoro pořád, nemůžu se od toho odtrhnout a pak chodim spát kolem druhý v noci. Už se těšim zase na dojíždění do práce, zase budu ten knihomol, co je myšlenkama jinde... Ale klukovi bych to fakt nezakazovala, jak píšeš stejně by si to vzal tajně. Klárka teď místo čtení pořád maluje. Ráno vstane z postele a už je nalepená u stolu s pastelkama nebo vodovkama a nepřijde ani na snídani dokud nedomaluje to co začala. Teď třeba překreslovala všechny obrázky z pejska a kočičky, jen se na ně koukala a kreslila je na papír a fakt se jí to povedlo. |
| Verera | 18163 |
|
|
25.6.2007 8:50:51
Taky mám jeden dotaz, když máme ty stejně staré děti, tak bych chtěla porovnat.
Chlapeček se poslední dobou vrhnul na čtení a já nevím, jestli ho v tom mám podporovat, nebo trochu omezit, protože to už fakt přehání. Ráno při probuzení otevírá knížku (a to i ve všední den, když jde do školy), při oblékání louská časopisy, totéž u snídaně, takže ani neví co jí, honem to zhltne a odebere se s časopisem do obyváku, kde při čtení čeká, až se sestřička vypraví. Cestou do školy sice nečte nic, ale knížku má v aktovce, asi na přestávky. večer před spaním, opět čte (v tom ho podporuju, to se mi zdá vhodná doba a navíc ho to bezpečně a rychle zažene včas do koupelny, aby měl čas na čtení). Tak a teď babo raď - mám ho nechat, když učitelka doporučuje, aby čtení co nejvíc procvičovali? (byla jsem stejná, četla jsem si za chůze cestou ze školy, i ve škole pod lavicí, v šesté třídě jsem za měsíc přečetla 15 knih). A nebo mu to ráno zakázat a sledovat pak celou dobu jeho naštvaný obličej? Když mu ráno knížku odložím, stejně propašuje aspoň časopis pod tričkem. Jakékoli zákazy a instrukce v této oblasti vydrží tak 5 minut, i když jinak si celkem dá říct a já nějak nemám sílu je pořád opakovat. A nechci mu zase bránit v jeho touze po informacích. |
| Verera | 18163 |
|
|
25.6.2007 8:39:53
Počkej, stoličky snad už vypadávat nemají, ne, to myslíš 4 a 5 (jmenuje se to zuby třenové nebo tak nějak, pokud si pamatuju, prostě ty poslední 2 mléčné. Možná tě trochu uklidním, ale Ráďovi tyhle ještě nevypadly ani omylem. Jemu rostly i první zuby později než obvykle, úplně první mléčný zub jsme objevili 2 dny před 1. narozeninami, začaly mu vypadávat v 6 a půl.
Zatím mu vypadly 1,2, vyrostly 1, a dolní 2, teď mu po dlouhé době rostou i horní 2, rostly mu souběžně ve 2 řadách s mléčnými 3, které se tím pádem zpevnily a nechtěly vypadnout, takže mu je zubařka vytrhla. Řekla bych, že je to dost individuální a není potřeba se znepokojovat. Pamatuju si, že neteři vypadl nějaký zub na její 10 narozeniny, takže to má asi ještě čas. |
| Anička+K+K | 57229 |
|
|
24.6.2007 23:01:46
Ahoj holky, asi se to sem v neděli večer moc nehodí, ale mě to trápí už dlouho a když jsou naše děti stejně starý tak to sem nadhodim.
Klárce dneska po dlouhý době vypadl další zub (první stolička) ale i tak má stálých zubá asi teprve osm (nepočítám stálé stoličky šestky - ty mý všechny) Mě se to zdá hrozně dlouho co má pořád ještě dost prvních zubů, jak jste na tom u vás? A jak to máte vůbec s trháním kejvajících se zubů? já nemám nikdy to srdce na to jí ten zub vytrhnout, takže to nechávám na ní nebo na manželovi. Dneska si tu stoličku taky vytrhla sama, ona po tom vždycky dostane zmrzlinu, tak to snad dělá i dobrovolně... |
| Analeh a zlobidla D+L | 18104 |
|
|
23.6.2007 19:10:37
Ahoj holky tak dnes se denda vrátila z toho výletu,je spokojená právě naložená ve vaně.Nakonec je tam i zpět vezl manžel.ale co vám chci napsat,při zpáteční cestě v hodně zatáčkovém terénu jedna maminka těhotná! má termín v polovině srpna,vezla 4 děti samo bez sedaček a měla bouračku,jela asi dost rychle zatáčka ji vyhodila v protisměru další auto,naštěstí se chytli ,,jen,, bokem aut takže obě auta odřené boky a urvané zrcátka,nikomu se nic nestalo,můj ani nevěděl jestli volali policii že se domlouvali mezi sebou.No i tak mě docela mrazí a dokonce můj uznal že jsem s těma sedačkama měla pravdu.No su ráda že to tak dopadlo,doufám že Majka ta řidička neměla nějaký šok a že bude v pohodě,musela se určitě leknout jak blázen.
Jinak pohoda piju kafo Luky je u našich dělám na véču v troubě hranůlky. |
| Verera | 18163 |
|
|
21.6.2007 11:08:19
Určitě se s ní dá domluvit tak, aby nezratil tvář a dcera se necítila neoprávněně potrestaná. Když třeba sama bude mít navrhnout, co udělá pro zlepšení příští rok a kde by mohla přidat. A pokud to nesplní (ale ne ani tak známkou jako spíš úsilím, protože o rok výš je zase všechno těžší a dvojka je určitě hezká známka), tak třeba bude nějaký postih.
A nebo se z toho dá udělat legrace - má dvojku, tak se nesmí koupat každý den třeba od 23:00 do 6 ráno , nebo od 17:00 do 17:05. |
| Analeh a zlobidla D+L | 18104 |
|
|
20.6.2007 10:22:59
Věrko s tvým názorem úplně souhlasím přesně tak si myslím že se hodnotí za celý školní rok ne poslední týden,ano bazén jí slíbil minulý týden a podmínku taky při tom slibu......je to s ním někdy těžké ale věřím že dělá hrdinu že by ji tak nevytrestal......kdysi na vánoce říkal(mě) že stromeček není že ho půjde uřezat až na štedrý den(to může je myslivec a mají školku) já se nerbovala a přitzom stromek už byl 14 dnů nachystaný já o tom nevěděla,je to ten jeho drsný humor bohužel.Tak uvidím myslím že to dopadne dobře:)
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.